Social Media en ik
Online,  Persoonlijk

#30DayBlogChallengeNL | Social Media en ik

Nummer 22 van de #30DayBlogChallengeNL die Maris van Hare Maristeit in leven heeft geroepen. En nummer 22 is een interessante; Social Media en ik.

Vroeger had je post; brieven schrijven, postzegel erop, in de brievenbus en dan wachten of er iets terug kwam. Vroeger deelde ik schriftjes met vriendinnen. We schreven er verhalen/brieven naar elkaar in en wisselden dan tijdens schooltijd om vervolgens ‘s avonds te lezen en te reageren met een verhaal. Vroeger lazen we ook nog gewoon een krant of zagen het nieuws op het journaal. En ohja, vroeger belde ik met mijn vriendinnen. Urenlang! Net zolang totdat mijn vader ging dreigen met de stekker eruit trekken. Vroeger….jeeh, wat klink ik als een oud wijf, ha!

En nu; Social Media!

Social Media; een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze.

Ik weet niet wat ik er mee heb. Een soort haat-liefde verhouding, denk ik. Ja, ik gebruik het veel. Is het niet privé dan wel voor mijn werk (online marketeer, ontkom er niet aan).

En ja, ik vind het leuk. Héél leuk. Updates van vrienden, zien hoe het met mensen uit een ver verleden gaat. Mijn eigen dingetjes delen. Lachen om tweets tijdens #ikvertrek en #bzv. Leuke filmpjes, fijne blogs en interessante artikelen. En wat wordt de wereld klein en kan je veel leren als je er voor open staat.

Maar wat haat ik het ook; zielige verhalen, vreselijke foto’s, ongenuanceerde reacties op welke posts dan ook en dat klakkeloos delen van berichten die meestal niet waar zijn. Dat iedereen, maar werkelijk iedereen (dus ook ik) een mening moet hebben over van alles. En al dat nieuws dat ‘s ochtends al bij je naar binnen komt. Soms teveel….

En dan die telefoon die aan je hand vastgeplakt lijkt te zijn. Want je zou maar iets missen. Na elke post blijven kijken of je al likes of reacties hebt :). Of dat je ‘m vast hebt voor het geval dat er een leuk fotomoment voorbij komt! Ok, ik overdrijf een beetje. Maar toch…

Met een blog ontkom je er niet echt aan; je wil toch bezoekers naar je site en dus deel je je posts op Social Media. En het is fijn als mensen reageren, liken of delen. En het is fijn om iets terug te ‘zeggen’. Niet dat je het daar alleen voor doet, want het schrijven doe je toch vooral voor jezelf, maar het is de bonus. De waardering voor je stukje en dat voelt fijn.

Privé mag het op dit wat minder van mij; ik ga dus minderen. Minder Facebooken -op mijn persoonlijke pagina – vooral. Al blijven mijn blogs natuurlijk best persoonlijk 🙂

Twitter gebruik ik al niet zo veel, Snapchat snap ik niets van. Instagram is voor fijne plaatjes, maar soms ook wel een beetje saai. En Pinterest….Pinterest is cool, is voor inspiratie en dat blijf ik gewoon gebruiken!

Wat jullie? Gebruiken jullie het veel? Zouden jullie zonder kunnen?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: