5 redenen om bloed te geven - Thearie
Persoonlijk

5 redenen om bloed te geven

Ik mag weer; bloed geven bij Sanquin.

Een paar keer per jaar word ik opgeroepen om wat bloed af te staan. Mijn bloed is gewild; o-negatief past bij iedere bloedgroep en kunnen ze goed gebruiken. En ik…lig daar, word vertroeteld met thee (en aandacht) door hele lieve dames en mag na afloop een grote roze koek! Soort van uitje dus….(En ja, ik beken:  ik kijk de andere kant op als de naald mijn arm in gaat…zo’n held ben ik nu ook weer niet)

Waarom bloed geven?

Bloed kan levens redden! Daar komt het gewoon op neer.
Het bloed dat je geeft wordt verwerkt; de rode bloedcellen worden gebruikt bij ernstige bloedingen, bloedplaatjes worden gebruikt bij patiënten met een ernstige bloedziekte (leukemie bijvoorbeeld). En van plasma wordt medicijnen gemaakt.

Nog 5 redenen om bloed te geven

(1) als je het zelf eens nodig hebt, is het toch fijn als het er is?
(2) je bloed wordt getest op een aantal infectieziekten; mocht je iets onder de leden hebben dan zijn ze er snel bij
(3) je bloeddruk wordt gecontroleerd; ik vind het altijd weer fijn om te horen dat deze in orde is
(4) bloedgeven geeft voldoening; je weet dat je er mensen mee kan helpen
(5) had ik de roze koeken al genoemd?

Natuurlijk; er zijn veel mensen die niet mogen, die redenen hebben om geen bloed te kunnen geven. Maar als het wel mag; doen…Sanquin kan je goed gebruiken!

Vertel eens; geef jij al bloed?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: