6 dingen die je kunt doen tegen verveling
Doen

Verveel jij je wel eens?
Hier zijn 6 dingen tegen verveling

Verveel jij je wel eens? Ben je klaar met die Netflix serie of heb je genoeg van scrollen door je telefoon en weet je even niet wat je moet doen? Hieronder vind je 6 dingen tegen verveling…

We doen zo ons best om ons niet te vervelen, om steeds iets te doen te hebben, maar af en toe is het natuurlijk best eens goed voor je om je eens te vervelen. Even niet al die prikkels in je hoofd laten, maar gewoon even niets. Even saai, even iets minder… beetje voor je uit staren, beetje nadenken over wat je eens kan gaan doen. Wellicht bedenk je opeens iets creatiefs of had je een verveeld moment gewoon even nodig om op te laden.

De tijd dat je je verveelt is ook een uitgelezen kans om je eens te focussen op jezelf, om eens iets te doen wat je niet zou doen in drukke dagen, met een volle agenda. Om eens offline te gaan en eens te relaxen en ontspannen.

Wat te doen op momenten dat je je verveelt? Hieronder geef ik je 6 voorbeelden van dingen die je zou kunnen doen….

6 dingen die je kunt doen tegen verveling

De kans is groot dat je de onderstaande tips zelf had kunnen bedenken of al vaker voorbij hebt zien komen. Netflix en je smartphone – duh – staan hier niet op, ik vond het leuker om het bij tips te houden waarbij je ook daadwerkelijk iets moet doen. En.. vul ze vooral aan! Als jij nog leuke tips heb, dan lees ik dit graag onder dit artikel!

#1 Postcrossing

Ok, vooruit…je moet er wel voor online. Om een account aan te maken, om de adressen te ontvangen en om je kaarten te registreren. Maar het echte werk zit voornamelijk in echte kaarten uitzoeken, schrijven en te verzenden naar mensen over de hele wereld. En in het wachten bij de brievenbus, want je stuurt niet alleen kaarten naar mensen over de hele wereld. Je ontvangt ze ook vanuit de meest leuke landen. Zo heb ik inmiddels al kaarten vanuit o.a. Japan, Taiwan, Finland, Amerika en nog meer landen mogen ontvangen. Zo leuk!

Kijk voor meer op >> Postcrossing.com << of lees >> hier << de blog die ik er eerder over schreef.

#2 Plan een reis(je)

Goed, op dit moment is reizen niet echt aan de orde – terwijl ik dit tik zitten we volop in de Coronacrisis – maar plannen kan uiteraard wel! Hoe leuk is het om één van je volgende reizen al te bedenken en helemaal uit te stippelen?

Naar welke eindbestemming wil je? Hoe ga je en met wie? Wat wil je onderweg nog zien of doen? Waar slaap je onderweg?

Er zijn een aantal apps die je hier bij kunnen helpen; o.a. >> Roadtrippers << , Google Maps of >> Tripadvisor <<. Ja, weer online, maar wel om je te helpen. Wat je uiteraard ook kan doen is een ouderwetse kaart pakken en daarop je route uitstippelen.

Hoe dan ook; plan je route, heb voorpret en ga er voor zodra het kan en/of weer mag. Ben zelf inmiddels bezig om een reisje naar Legoland in Denemarken uit te zoeken. Of we daadwerkelijk gaan? Vast wel op een dag… maar nu voorpret hebben is al leuk genoeg!

#3 Maak je eigen kookboek

Ok, deze is misschien niet voor als je je ‘even’ verveelt maar wel een hele leuke, denk ik. Een eigen kookboek maken!

Doe jij het ook? Recepten bewaren op Pinterest, opslaan in Instagram, ergens op een stapeltje papieren leggen of in je hoofd notities maken en vervolgens vergeten hoeveel gram suiker je nog toe moest voegen? De recepten die je online opslaat zijn natuurlijk terug te vinden, de uitgeknipte recepten kan je ergens in een schriftje plakken – heerlijk ouderwets – maar je kan natuurlijk ook een eigen kookboek maken met je favoriete recepten.

In een tool als >> Canva << heb je vele templates voor boekomslagen, receptenpagina’s en voeg je makkelijk tekst en afbeelding toe. Je eigen kleuren toevoegen, nog een beetje spelen met de lay-out en hop… je eigen kookboek kan je gaan printen. Leuke klus, toch?

Een eigen kookboek maken was nog nooit zo makkelijk…

#4 Probeer eens een nieuw recept

En deze kan dan weer mooi in het kookboek van #3, haha…
Heb je tijd over, zoek dan eens een fijn recept. Kook iets wat je nog niet eerder hebt gekookt. Probeer nieuwe ingrediënten, nieuwe smaken, nieuwe technieken. En leef je uit in de keuken! Met je handen bezig zijn is sowieso goed voor je hoofd.

Zelf heb ik nog nooit iets met rabarber gemaakt. Denk dat ik ergens de komende weken eens >> een recept voor rabarbertaart << ga proberen. Er komen – in deze Coronatijd – vast nog momenten waarop ik tijd overheb. En laat rabarber nu een seizoensgroente van dit moment zijn. Ook staat >> het desembrood van Renate << (www.foodlovelifebeing.nl) nog op mijn planning. Heb alleen nog wat moeite met een goede desemstarter te maken. Komt vast goed!

In deze post…

De Online Marketing Tornado
De Online Marketing Tornado
Rabarbertaart
Rabarbertaart
Yathzee
Yathzee
Rummikub
Rummikub
Mooie kaarten
Mooie kaarten
De Online Marketing Tornado
De Online Marketing Tornado
Rabarbertaart
Rabarbertaart
Yathzee
Yathzee
Rummikub
Rummikub
Mooie kaarten
Mooie kaarten
De Online Marketing Tornado
De Online Marketing Tornado
Rabarbertaart
Rabarbertaart
Yathzee
Yathzee
Rummikub
Rummikub
Mooie kaarten
Mooie kaarten

#5 Investeer in jezelf, in je persoonlijke ontwikkeling

Je bent nooit te oud om te leren, toch? Meld je aan voor een online cursus, lees een interessant boek over een onderwerp waar je écht geïnteresseerd in bent, bekijk tutorials of vraag het aan ‘experts’. Investeer in jezelf!

Altijd al willen leren hoe je met een moestuin begint? Of hoe je je geld kunt beleggen? Begin met een goed boek vol informatie, zoek (online) mensen van wie je kunt leren, mensen met wie je mee kunt kijken. En leer… Je hoeft niet meteen bakken met geld te investeren, je kan ook klein beginnen.

Iets kleins als leren behangen; heb het nog nooit zelf gedaan en vind dat onze slaapkamer wel een behangetje kan gebruiken. Toch tof als je zelf leert hoe het moet? Ik vraag info aan mensen die het kunnen, ik kijk filmpjes op Youtube en ga binnenkort aan de slag. En dan heb ik dus iets geleerd! Of… niet 🙂

#6 Ga spelen!

Niets te doen? Roep een kind, pak een bal en ga stoeprandje doen. (Echt net gedaan voordat ik verder ging tikken hier). Tikkertje of verstoppertje zijn ook leuk. En wat denk je van hoelahoepen? Nog goed voor je buikspieren ook, haha… Zet een speurtocht uit, ga op #berenjacht en geniet. Gewoon even onbezorgd en blij!

Of speel bordspelletjes, Scrabble, Monopoly of 30Seconds. >> Rummikub is hier op dit moment hét spel << dat we het meest doen, Yathzee staat op de tweede plek. Spelen én spelletjes zijn ontzettend fijne middelen om in te zetten tegen verveling!

Dus.. 6 dingen die je kunt doen tegen verveling

En geloof me, ik kan er nog veel meer bedenken. Nog een paar?

  • Leren haken of breien
  • Een puzzel maken
  • Wandelen (één van mijn favorieten)
  • Opruimen op >> de Marie Kondo manier <<
  • (Video)bellen met iemand die je lang niet gesproken hebt

En ik ben er van overtuigd dat je er zelf ook nog wel een paar kan bedenken!

Is er volgens jou nu echt een tip die ontbreekt? Die hier nog tussen zou moeten staan? Die echt uitzonderlijk is? Laat ‘m hieronder achter en ik vul het lijstje aan…

Liefs van Thea

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: