Ken jij Tikkie al?
Persoonlijk

# 70 | Vijf nieuwe, grappige apps – Tikkie

“Ik maak het zo naar je over” of “Ik moet eerst even pinnen”

Wie kent het niet, iemand schiet je iets voor en je wil hem/haar terugbetalen. ‘s Avonds internetbankieren of eerst langs de pinautomaat en dan contant geld geven…kan!

Een collega van mij betaalde onlangs een broodje voor me tijdens de lunch. Mijn portemonnee lag nog op mijn bureau. Toen ik – na het heerlijke broodje – zei dat ik het geld zo snel mogelijk ging overmaken kreeg ik als reactie “Ik stuur je wel een tikkie!”

Een Tikkie?

Tikkie blijkt een erg handige app te zijn. Voor iedereen! Het enige dat je nodig hebt is een betaalrekening (in Nederland, dat wel) en een smartphone. Als je de app hebt gedownload kun je naar iedereen in je contactenlijst een betaalverzoek sturen (note: niet zomaar vragen om geld, haha). De ontvanger hoeft niet bij dezelfde bank te zijn, hoeft zelfs de Tikkie app niet te hebben, maar betaalt gewoon via Ideal.

In het kort:

(.) je maakt een betaalverzoek aan in Tikkie
(.) verzoek verstuur je via WhatsApp naar diegene van wie jij geld wil (je hebt dus alleen maar een mobiel nummer nodig)
(.) de ontvanger klikt in het appje op de link en kan via Ideal betalen
(.) jij ziet in Tikkie wie er betaald heeft (of wie je nog eens een herinnering moet sturen)

Misschien loop ik wat achter hoor en kennen jullie deze app al, maar ik vind ‘m superhandig!

Hier (KLIK) kan je Tikkie downloaden als je een iPhone hebt en hier (KLIK) als je een Android app wil

Jij? Ken jij Tikkie al? Zou je ‘m gebruiken?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: