Eten&Drinken Uitgelicht

Appelchips, voor als je gezond wil snacken

Appelchips in de maak - Thearie

Het is geen geheim; ik ben dol op chips. Maar écht dol op chips!
Een zak die open gaat is bij mij ook meteen een zak die leeg moet… ik heb al eens 30 dagen geen chips gegeten, maar dat is alweer een tijdje geleden. Inmiddels zijn we weer vele zakken chips verder….

Dus, het werd tijd voor een gezonde variant.

Waarschuwing; ze smaken niet naar de aardappelchips, maar maar appel en kaneel

Wat heb je nodig voor de appelchips?

(.) appels (ik heb er twee genomen, voldoende voor twee porties)
(.) citroensap (het liefst natuurlijk vers, maar uit een flesje kan ook)
(.) kaneel
(.) geduld!

Wat moet je doen voor deze appelchips?

Het is écht appeltje (!) eitje;

(.) oven verwarmen op 100 graden
(.) maak plakjes van de appel. Er zijn vast heel veel spannende apparaten die je hierbij kunnen helpen, ik heb gewoon de kaasschaaf gebruikt
(.) leg de plakjes appel in een kom en ‘strooi’ hierover het citroensap en de kaneel. Ik heb ongeveer twee eetlepels citroensap gebruikt, maar misschien wil jij wel meer of minder. Zorg dat alle plakjes wel kaneel hebben
(.) bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de appelplakjes op. Probeer ze zoveel mogelijk niet op elkaar te leggen, dit voorkomt dat ze aan elkaar blijven plakken. Je kan nu nog wat extra kaneel strooien als je ziet dat niet alle plakjes voldoende hebben
(.) bakplaat in de oven schuiven en geduld hebben. Na 2 – 2 1/2 uur zijn ze klaar!

Ze smaken super! En – bijkomend voordeel – je huis ruikt heerlijk naar appeltjes en kaneel.
Of ze mij van mijn (aardappelchips) verslaving af krijgen? We zullen het zien…maar vaker maken zal ik ze zeker!

Smakelijk!

Bron: Beginspiration.nl

Misschien ook iets voor jou

Geen berichten

    Geef een reactie

    %d bloggers liken dit: