De Purpuz planner; hoe werkt deze?
Review

Beter plannen met de Purpuz planner

Ik hou van plannen. En ik hou van agenda’s, papieren agenda’s. Dus ik was dolblij toen ik de Purpuz Planner van Clen Verkleij mocht ontvangen. Vooral omdat alles plannen niet zo heel lekker gaat op dit moment. Gaat het met de Purpuz Planner beter? Lees vooral verder…

‘Wat je doel ook is. Met Purpuz haal je het’

Daar staat nogal een zin op de website van de Purpuz Planner! Maar Clen Verkleij – de bedenker van deze planner – is er echt van overtuigd dat, als je de planner gebruikt zoals je deze zou moeten gebruiken, al je doelen haalbaar worden. En wie wil dit nu niet?

Wat is de Purpuz Planner?

‘De 1ste agenda die in zijn geheel ontworpen is om jou je doelen te laten behalen. De planner helpt je doelen te stellen. Je doelen te plannen en deze te halen’

Klinkt goed, niet? Voor mij als muziek in de oren op dit moment. Heb lange todo-lijsten, een 19-dingen lijst, moet veel plannen, chaos in mijn hoofd. Gewoon te druk! Vooral op mijn werk, maar ook thuis… een gezin met twee kinderen vergt ook nog het één en ander qua planningen. Hier is dus een agenda al een uitkomst! Mijn doelen? Zitten ergens in mijn hoofd en ik wéét dat ik er iets mee moet, maar hoe en wanneer is voor mij niet zo duidelijk. (Want….vol hoofd dus). De Purpuz Planner lijkt dus een uitkomst!

Hoe werkt de Purpuz Planner?

De Purpuz Planner geeft je 8 tools tot je doel én in de planner een duidelijke omschrijving hoe deze te gebruiken;

(1) Purpuz map ; helpt je om je dromen te visualiseren
(2) Purpuz matrix ; helpt je om je dromen te ordenen
(3) Purpuz plan ; helpt je om je doelen op te delen in stappen
(4) Purpuz pad ; helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
(5) Maandplanning ; geeft je structuur en overzicht
(6) Weekplanning ; geeft je jouw dagelijkse to-do’s
(7) Dagreflectie ; laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
(8) Vragen aan jezelf ; laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst

Verder staan er nog een aantal pagina’s in die je kunt vullen;

(.) #happyhabits
(.) dingen die mij energie geven
(.) #getridofthenegative
(.) dingen die mij energie kosten

Van die laatste 4 pagina’s kan je je eigen moodboards maken als je dat wil; schrijven, tekenen, plakken… er is genoeg ruimte om te vullen!

En meer;

(.) een pagina voor je bucketlist
(.) ruimte voor je afspraken van 2020
(.) wekelijkse quotes én opdrachten
(.) een maandreflectie met vragen aan jezelf

Overigens zijn er ook nog een flink aantal ‘Creatieve ruimte’ pagina’s waar je ook nog het één en ander kwijt kan. Je leest het al, niet zomaar een agenda…

Waar sta ik nu en waar droom ik van om naar toe te gaan

Hoe gebruik ik de Purpuz Planner?

Nog niet helemaal zoals het moet, maar dat komt zeker wel! Heb de Purpuz Planner nu een maand en was nog aan het stoeien met twee agenda’s. Afgelopen weekend besloten om alleen nog maar de Purpuz te gaan gebruiken, daar is immers genoeg ruimte in om alles wat ik kwijt wil, kwijt te kunnen.

De weekplanning; genoeg ruimte voor je dag, taken en meer. Met een fijne quote én een ‘opdracht’

De maandplanning, de weekplanning en de dagreflectie gebruik ik inmiddels goed. Vind het ook echt fijn! Er is genoeg ruimte voor afspraken en taken voor zowel werk (als in alles voor Thearie.nl) en privé. Ook genoeg ruimte voor overige hersenspinsels of wat dan ook. Wat ook fijn werkt is dat je per taak een kolom hebt om de tijd in te vullen die je denkt kwijt te zijn aan een taak; het plannen gaat voor mij een stuk beter op deze manier.

De #happyhabits, dingen die mij energie geven, #getridofthenegative en dingen die mij energie kosten pagina’s ben ik ook al aardig aan het vullen. Heel fijn om die op te schrijven, geeft een aardig overzicht!

Voor de Purpuz map, matrix, plan en pad ga ik ergens de komende weken eens goed voor zitten (inplannen, haha) want ik heb een 2-tal doelen die ik echt goed wil gaan uitwerken en waar ik serieus mee aan de slag wil. Ik denk oprecht dat de Purpuz Planner mij kan helpen om deze goed in kaart te brengen. Wellicht niet helemaal de volgorde waarop ik de planner zou moeten inrichten, maar voor mij werkt het op deze manier.


Conclusie

De Purpuz Planner is voor mij een fijne tool om meer overzicht te krijgen in mijn taken, planning en doelen! Ben benieuwd naar waar deze planner mij gaat brengen!

Het formaat is redelijk groot en de planner is best zwaar; persoonlijk vind ik dit erg fijn, maar kan me voorstellen dat niet iedereen dat vind. Het papier is stevig en duurzaam! Stevige kaft en hop… een ideale planner!

Hoe hou jij alles bij? In een agenda, digitaal? En heb jij je doelen uitgewerkt? Ben daar wel nieuwsgierig naar!

#spon

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: