Blauwe vinkjes Whatsapp | Thearie
Online

Blauwe vinkjes in Whatsapp; aan of uit?

Handig zijn ze, niet? Die blauwe vinkjes in Whatsapp die je laten zien dat je berichtje ontvangen én gelezen is door diegene aan wie je het berichtje sturen. Toch heb ik ze onlangs uitgezet. Lees verder voor het waarom…

Je kent het vast wel; je stuurt – via Whatsapp – een berichtje naar iemand en ziet vrijwel direct twee blauwe vinkjes. En toch reageert die persoon niet meteen. Waardoor jij weer een beetje onrustig wordt; hij/zij heeft mijn bericht toch gelezen? Waarom krijg ik geen antwoord? Word ik genegeerd? Ik zag hem/haar net nog online op Facebook…

We verwachten tegenwoordig meteen een reactie via online kanalen, via Social Media. Niet zo gek, met de telefoons van tegenwoordig is het ook moeilijk om iets over het hoofd te zien of te missen. Maar voor zover ik weet is er nog nergens een ‘je moet binnen zoveel tijd reageren’ regel.

Whatsapp | Thearie

Ik merkte dat ik onrustig werd van die blauwe vinkjes want hé… als ik berichtjes las werden er ook ergens blauwe vinkjes getoond. Dus ik reageerde snel. Ook als ik dat eigenlijk niet wilde.

En daarom staan dus de blauwe vinkjes sinds kort uit bij mij. En ik vind het fijn! Ik hoef niet perse te weten wanneer iemand mijn berichtjes leest; als iets een snel antwoord nodig heeft kan ik ook gewoon bellen. En ik vind het heel relaxt dat niemand een leesbewijs krijgt bij mijn berichtjes. Ik merk steeds vaker dat ik later reageer omdat ik óf al bezig ben met iets anders óf even na wil denken over mijn reactie óf gewoon even geen zin heb om te reageren.

Wil je weten hoe je de leesbewijzen uit kan zetten?

  • Ga in je Whatsapp naar Instellingen
  • Dan naar Account en daar naar Privacy
  • De optie Leesbewijzen kan je hier uitzetten

Ik kan het je alleen maar aanraden, mij helpt het in ieder geval – samen met het uitzetten van de meldingen – met één van mijn goede voornemens voor dit jaar; een Social Media detox.

Wat denk jij? Blauwe vinkjes aan of uit? En hoe onrustig maken ze jou?

PS de blauwe vinkjes schijnen ook niet zo goed te zijn voor je relatie; lees hier (KLIK) wat experts hierover zeggen…

 

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: