Het meisje dat aan de oever verscheen
Lezen

Boek | Het meisje dat aan de oever verscheen

Herken je dit; je wil meer lezen maar voordat je het weet heb je weer urenlang in je telefoon gekeken en ben je te moe om nog maar een bladzijde te lezen in het boek dat naast je bed ligt? Nou; niet als je in “Het meisje dat aan de oever verscheen” aan het lezen bent. Dan wil je terug naar het boek. Om een prachtig verhaal af te lezen… Lees verder!

Zoveel mooie boeken

Er ligt nog een stapeltje naast mijn bed; boeken die ik absoluut nog wil lezen. Maar op de één of andere manier kwam ik er maar niet aan toe. Te moe… zei ik. Totdat ik opeens besefte dat ik ’s avonds wel tijd had voor mijn telefoon, maar niet voor een mooi boek. Bizar…dus gedrag aanpassen dan maar, niet?

Ik ben vast niet de enige die met telefoon naar boven gaat ’s avonds. Sinds mijn hele oude wekker kapot is gegaan, gebruikte ik mijn telefoon als wekker. Nadeel; ’s avonds ligt ‘ie dus naast je bed en is het erg verleidelijk om dat rondje Social Media apps weer eens te doen. En even nog wat te pinnen op Pinterest. Ken je dat?

Nu… dat moest dus anders. Want er liggen nog vele mooie boeken naast mijn bed!
Er werd dus een nieuwe wekker besteld! Een hele fijne Philips Wake-up light die mij ’s ochtend heerlijk wakker maakt (maar écht relaxter ook!) en die er dus voor zorgt dat mijn telefoon niet meer mee naar boven moet. Zodat ik dus weer een boek pak ’s avonds… de voordelen van deze wekker zijn eindeloos, haha


Het meisje dat aan de oever verscheen dus

Eén van de boeken die nog naast mijn bed lag en die ik heel graag wilde gaan lezen was “Het meisje dat aan de oever verscheen” van Geert Kimpen. Het boek mocht ik ontvangen van de Uitgever London Books, heel fijn!

Het verhaal…

Kama’s lot wijkt af van dat van de mensen uit zijn dorp en zijn familie. Het lukt hem niet het leven te leiden dat van hem verwacht wordt. Wanneer hij een wijze stoffenhandelaar ontmoet die hem vertelt over de mysterieuze ‘Tempel van het Oosten’, weet hij dat het tijd is om zijn dorp te verlaten. Hij verlangt naar deze geheimzinnige tempel waar zoekers en verdwaalden zichzelf zouden vinden en waar jongens ingewijd worden tot man. Kama hoopt zo zijn lot te aanvaarden en het respect voor zichzelf te hervinden.

Maar dan ontmoet hij het meisje aan de oever van de rivier. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is? Welke zin heeft het verder te zoeken naar zijn ware essentie wanneer hij door het meisje volledig omarmd wordt zoals hij is? Moet hij niet eerst de lange eenzame tocht maken op zoek naar zijn ware essentie, zelfs al loopt hij dan de kans om zijn zielverwante voor altijd te verliezen?

Wat zou jij doen? Zou je blijven of vertrekken?

Nu kan ik je wel veel meer vertellen over dit boek, maar ik denk oprecht dat je het verhaal gewoon zelf moet lezen. Prachtige zinnen, mooie woorden en vooral een verhaal vol met wijsheden. Over loslaten, over je eigen pad kiezen, over hoe gebeurtenissen invloed hebben op eerder genomen beslissingen… veel wijsheden. Dit alles wel met een spiritueel sausje!


De kabbalist

Ik kende nog geen boeken van Geert Kimpen; weet inmiddels wel dat “De Kabbalist” één van zijn bekendste werken is. Meer dan 100.000 exemplaren (in 15 verschillende landen) zijn er inmiddels van dit boek verkocht. Wellicht ook maar op mijn ‘nog te lezen’ lijst zetten!

Ben wel benieuwd; kende jij Geert Kimpen al wel en heb jij al eens een boek van hem gelezen? “Het meisje dat aan de oever verscheen” is in ieder geval een aanrader!

*Dit prachtige boek heb ik gekregen
*Dit artikel bevat affiliate links

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: