Het Sprookje van de Dood
Lezen

Boek; Het Sprookje van de Dood

Het Sprookje van de Dood

Meer lezen; dat was één van mijn voornemens. En dat lukt aardig, daar ik voor mijn opleiding “Holistisch Therapeut” een aardige boekenlijst heb gekregen. Eén van de boeken op die lijst is “Het Sprookje van de Dood” en wat een mooi boekje is dat…

Een Zieltje dat voor het allereerst een reis naar de Aarde gaat maken. Daar gaat het verhaal in dit prachtige boekje over. Wat daar allemaal aan vooraf gaat en hoe het is voor een ziel om in een mensenlichaam te worden geboren, wordt allemaal mooi en eenvoudig verteld.

De jongen, de mol, de vos en het paard
Het sprookje van de dood
De kracht van het nu
Met beide benen op de grond
De jongen, de mol, de vos en het paard
Het sprookje van de dood
De kracht van het nu
Met beide benen op de grond
De jongen, de mol, de vos en het paard
Het sprookje van de dood
De kracht van het nu
Met beide benen op de grond

Het boek heb ik in één ruk uitgelezen, wellicht ook omdat het zo beschreven werd als dat ik me grotendeels altijd al wel voorstelde… of misschien omdat ik wil dat het zo zal zijn. De dood wordt vaak gezien als iets verschrikkelijks, iets om bang voor te zijn. Maar is dit ook zo? En is er leven na de dood?

Ik las in recensies over dit boekje dat het veel troost biedt aan mensen die iemand zijn verloren, ook ik vond dit tijdens het lezen. Zo mooi.

Rond de tijd dat ik “Het Sprookje van de Dood” las, kwam ook de nieuwe Disney film “Soul” uit op Disney+ en laat deze film nu een soortgelijk verhaal hebben. Ik heb deze film met de kinderen gekeken en zij vonden het prachtig.

Soul

Het grappige? In mijn opleiding ben ik nu net begonnen aan een module waarin het o.a. over gidsen en zielgroepen gaat. Net alsof alles ‘toevallig’ samen komt maar… wat is toeval? 😉

Hoe sta jij hier in? En waar haalde jij troost uit bij het verlies van een dierbare

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: