Breast Cancer Awareness Game?
Online

Breast Cancer Awareness Game?

Ik ben me bewust van kanker; van borstkanker, baarmoederhalskanker, alvleesklierkanker en al die andere kankersoorten. Ik ben me er heel erg van bewust. Ook ik heb (net als vele anderen met mij) dierbaren verloren aan deze vreselijke ziekte.

En nu zie ik op Facebook weer allerlei posts; als je er op reageert krijg je een privébericht met een boodschap dat je niet had moeten reageren en dat je ook één van de aangegeven statussen mag posten voor de ‘Breast Cancer Awareness’?

Mijn vraag;

wat levert dit op aan ‘awareness’ voor Borstkanker?

Ik zie nergens in de posts een link naar een site waar je kan doneren, ik zie in de posts niet eens wat het doel is? Hoe levert dit bewustzijn op? Eerlijk? Bij mij wekt het voornamelijk irritatie op! (Overigens was de Breast Cancer Awareness Month in oktober!)

Borstkanker

Maar liefst 1 op de 7 vrouwen zal in haar leven borstkanker krijgen. Behandeling heeft allerlei ingrijpende en blijvende gevolgen, zoals hart- en vaatziekten door bestraling en chemotherapie, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door de chemo- en/of hormoontherapie. En dan is er ook nog veel verdriet, angst en onzekerheid!

Door meer onderzoek kunnen behandelingen verbeterd worden en deze en andere gevolgen minder worden.

Een donatie aan een stichting als KWF of Pink Ribbon helpt dan misschien iets meer dan een post als ‘ik won net 500,- met een krasbiljet’!

Of doneer een lampion!

Wat denken jullie? Helpt zo’n Breast Cancer Awareness Game?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: