Een camping in Frankrijk of een camping in Italië?
Persoonlijk

Een camping in Frankrijk of Italië?

Hoewel iedereen – en wij ook – volop bezig is met een kerstboom, met de planning voor de kerstdagen of met de vraag of het dit jaar wel een witte kerst wordt, zijn we stiekem ook al aan het nadenken over de zomervakantie. Want…je kan er maar beter op tijd bij zijn, niet?

Kiezen we voor een of een camping in Italië? Dat waren (wat ons betrof) de smaken die we hadden. Voor mij is kiezen niet moeilijk; ik hou van Frankrijk en kan er zonder problemen elke zomer zijn. Graag zelfs!

Waarom Frankrijk voor mij?

(.) natuur, stranden, prachtige steden en cultuur
(.) wijnvelden en bergtoppen
(.) Orangina’s en Le Petit Marseillais
(.) Hypermarchés….oftewel supergrotesupermarkten!
(.) Mensen die Frans praten! (Ik hou er van)
(.) Voor mij toch ook een beetje het gevoel van thuiskomen…

Krijg nu al zin om te gaan!

Italië ken ik veel minder goed. Wel in prachtige steden als Rome, Florence en Sienna geweest. Ook hebben we eens een vakantie aan het Gardameer doorgebracht, maar dat vond ik serieus te druk én te Hollands!

Maar goed, we moesten kiezen, dus een familie-overleg gehouden. Vriend, dochter en ik zeiden waar we naar toe zouden willen en zoonlief zei braaf ‘nee’ (hij is immers twee). En wat bleek? We willen allemaal naar Frankrijk! HOERA! Nee, ik heb niemand moeten betalen of moeten omkopen….denk dat mijn Frankrijkvirus een beetje overgeslagen is naar de rest.

Je le savais

En nu komt het… waar in Frankrijk gaan we naar toe? Dat we het liefst weer gaan ‘glampen’ staat wel vast na onze fijne vakantie vorig jaar. Maar gaan we naar het zuiden? Gaan we naar de Dordogne? Richting Gorges du Tarn? Of gewoon eens naar de hele andere kant van Frankrijk? Richting Bordeaux? De komende weken gaan we dit uitzoeken, leuk!

Hebben jullie tips? Campings waar jullie al eens geweest zijn? Omgeving die we absoluut niet mogen missen? Vertel, vertel! Of…denk je dat je ons er van kan overtuigen om toch naar Italië te gaan? Kom maar op!

#spon
Afbeelding is van Alex Talmon

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: