101 dingen

Complimentjes, radio en chips

Volgens mij ben ik al aardig bezig met nummer 33 op mijn lijstje; bloggen over mijn 101 dingen. En ik vind het leuk! Zal deze nog niet bold maken, ga eerst nog meer schrijven.

Dan….

82. Zeven dagen lang iedere dag iemand een welgemeend compliment geven
Voor deze hoefde ik – echt – niet heel veel moeite te doen. Ik kom blijkbaar veel mensen tegen die een complimentje verdienen. “Wat heb je een leuke jurk aan” , “Wat zie je er mooi uit”, “Gave schoenen!”, “Wat fijn dat het goed geregeld is”, “Wat ben je lief” , “Wat is de soep weer heerlijk” … ik hoor het mezelf dagelijks zeggen. En het gaat vanzelf, zonder nadenken. Heel fijn. Blijkbaar heb ik dat meegekregen of ergens opgepikt. En weet je wat zo leuk is? De reacties van – vooral mensen die je niet kent – als je eens een complimentje geeft. Probeer maar eens…..

83. Een radio die niet kraakt – en waar daadwerkelijk muziek uit komt – voor mijn auto vinden
Ook deze kan afgevinkt worden. In mijn vorige auto een superdeluxeradionavigatieenandereopties ding geinstalleerd, maar zonder goede antenne werkte de radio niet erg goed. Ochtenden naar mijn werk rijden zonder Edwin Evers….of mét een Edwin Evers die begon te kraken vanaf een bepaald punt. 

Jaja…ik weet het, luxeprobleem. Maar ik luister nu eenmaal graag naar de radio als ik rij (over meezingen en lachen zal ik het nu maar niet hebben).

Oplossing; andere auto! Beetje radicaal, weet het. En nu niet denken dat het alleen maar was om de radio. Maar feit is dat ik nu in een prima autootje rij – een (the)A-klasse – en dat die hele simpele radio het he-le-maal geweldig doet!

6. Dertig dagen lang geen chips eten
Dit vind ik dus echt wel een hele moeilijke. Nummer 6 kan ik ook nog niet afstrepen, ik ga pas beginnen. 

Ik heb dus iets met chips. Al heel lang. Kan er niet van afblijven! Ben ik verslaafd? Misschien wel……

Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om er van af te blijven als je bedenkt dat er in 100 gram (gemiddeld):

  • 555 calorieën
  • 54 gram koolhydraten
  • 34 gram vet
  • 6,5 gram eiwitten
  • en 4 gram voedingsvezel zitten

En dan hebben we het nog niet over het zout, de suikers en eventuele rare e-nummers gehad!

De thearie ‘een aardappel is een groente en groenten zijn gezond’ gaat dus echt niet op!

 Dus. Ik ga stoppen. Dertig dagen achter elkaar geen chips eten. Moet te doen zijn….

Tellen jullie mee?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: