Dag mei
Persoonlijk

Dag mei, hallo juni!

Dag mei, wat een maand was dit zeg. Ben niet zo van de overzichten, maar de gebeurtenissen van deze maand zet ik toch even op een rijtje. En ik kijk al een beetje uit naar juni. Voor mezelf…maar lees gerust mee. En laat weten hoe voor jou de maand mei in 2020 was!

Persoonlijk vind ik 2020 sowieso al een bizar jaar. En heb ik het vermoeden dat veel mensen dat vinden nu. Veel nieuws, veel aan de hand, maar denk dat het Coronavirus wel de meeste veranderingen in gang heeft gezet. Wat mij betreft dan toch… maar hoe was de maand mei nu? Let wel, dit is mijn eigen maandoverzicht, verwacht geen wereldschokkend nieuws of updates op internationaal niveau…

Dag mei; een maand vol gebeurtenissen

Een bewogen maand wat mij betreft; veel leuke dingen, ook een aantal minder leuke dingen. Op een rijtje;

(.) We hebben voor het eerst behangen!
Voor heel veel mensen appeltje/eitje, wij vonden het nogal spannend. Met 2×2 linkerhanden stellen we dit soort klussen altijd uit, maar deze keer moest het er maar eens van komen. En wat is het mooi geworden! (Vinden wij dan hoor). En het ging verbazingwekkend goed, zelfs zonder ruzie… we kunnen dit dus vaker doen, er zijn nog twee kamers die aangepakt moeten worden.

(.) De persconferentie van 6 mei
Wat was ik teleurgesteld toen bleek dat sauna’s pas op 1 september open mochten! Ik werk voor de mooiste wellnessresorts van Nederland en kon er met mijn hoofd niet bij dat niemand bedacht dat juist wellness en ontspanning zo goed zijn voor de mens in deze tijden! Gelukkig is dit besluit aangepast kunnen we weer eerder gasten ontvangen, in de watten leggen en vooral weer laten ontspannen!

(.) Een dagje Amsterdam
Had er behoefte aan; even een dagje voor mezelf. Even in een andere omgeving. Dus sprak ik af met een lief vriendinnetje om een wandeling te gaan maken door Amsterdam. Op anderhalve meter afstand uiteraard. Plannen liepen wat anders, dus wandelde ik eerst in m’n eentje door één van mijn favoriete steden, at ik een broodje van >> Pluk Amsterdam << langs de grachten én reed ik uiteindelijk naar het huis van dat lieve vriendinnetje om met haar nog heerlijk bij te kletsen en een kop koffie in het zonnetje te drinken. Een fijne dag was het!

Een dagje Amsterdam

(.) Weer begonnen met Jonathan
Mei was een maand van niet veel bewegen, veel (thuis) zitten en wat minder op het eten letten. En daar begon ik me niet fijn bij te voelen. Eerder was ik al >> afgevallen met hulp van Jonathan Klaassen << en ik besloot om zijn hulp weer in te roepen. We zijn weer op weg naar minder kilo’s!

The way I see it,
if you want the rainbow,
you gotta put up with the rain

~Dolly Parton ~

(.) Weer naar school!
Kinderen blij, wij blij! Deze maand mochten de kinderen weer naar school, hoe fijn was dat! Voor nu zijn het twee dagen in de week, vanaf 8 juni weer alle dagen. Onze kinderen vinden het fijn om weer klasgenootjes te zien, om weer les te hebben van meesters en juffen. Wij vinden het vooral fijn dat er weer iets van regelmaat in zicht is en – laten we eerlijk zijn – het een stukje rustiger is om thuis te werken nu. Zelf ben ik deze maand ook weer af en toe op kantoor geweest…het oude normaal laat zich af en toe even zien!

(.) Afscheid van onze Scout
Het meest verdrietige deze maand. Na bijna 16 jaar was ze op, ons liefste Scoutje de Poes. >> Wat een verdriet thuis, bij de dierenarts <<. Uiteindelijk beter voor haar – ze was écht op – maar een gemis voor ons. Het is anders in huis zonder haar.

Dag liefste Scout

(.) Naar de zee
Uitwaaien aan zee; in mei hebben we dit gedaan, zo fijn! Een dagje Scheveningen om een beetje verdriet (om Scoutje) weg te spoelen en een paar dagen Zandvoort in het huis van een vriendin om gewoon even een paar dagen toch weg te zijn. Heerlijk was het! Frisse, zilte lucht, blote voeten in het zand en gewoon uitwaaien!

(.) Een tatoeage!
Zó ontzettend lang over nagedacht, maar nu heb ik ‘m toch; een kleine tattoo op mijn pols! Deze stond op >> mijn 101 dingen lijst << en kan ik nu afvinken. Remco van >> Ink Culture << heeft er iets heel moois van gemaakt. Ben er superblij mee en heel trots op! Nog wel bang dat ‘ie verdwijnt of dat ik ‘m er per ongeluk afveeg, haha, maar dat gevoel verdwijnt vast nog wel….

Hoe ging Thearie in mei?

Ondanks dat ik eigenlijk niet zo veel tijd kon besteden aan mijn blog deze maand, ging het best lekker. Heb toch bijna wekelijks iets kunnen publiceren en de bezoekersaantallen zitten voor het eerst boven 1.000 unieke bezoekers! Peanuts voor heel veel bloggers; zelf vind ik het weer een kleine mijlpaal en ben ik blij met dit cijfer. Cijfers beetje bij beetje zien stijgen doet toch goed?

Misschien wel leuk om te weten welke artikelen het goed hebben gedaan deze maand? Hier komt mijn top drie;

 • Recept; ingemaakte radijsjes
  Dit recept wordt vooral vaak gevonden via Pinterest. Grappig om te zien, zeker nu mijn Pinterest views deze maand weer eens gekelderd zijn. De radijsjes blijven populair!
 • Drie mooie Nederlandstalige liedjes over de liefde
  Deze doet het al een tijdje goed. De meeste bezoekers komen ‘gewoon’ via ‘Organic search’ dus via Google of een andere zoekmachine. Mensen zijn blijkbaar vaak op zoek naar liefdesliedjes… en dat is best iets goeds, niet?
 • Instagram stories; 4 manieren om ze nog leuker te maken
  Inmiddels is er alweer een boel anders in Instagram stories; nieuwe filters, muziek toevoegen, andere lettertypes en ga maar door. Tijd voor een nieuw artikel met de laatste features van Instagram, denk ik nu…

Hopelijk heb ik de komende maand weer een beetje meer tijd om met Thearie.nl bezig te zijn en komen er weer nieuwe artikelen online!

Voor de radijsjes heb je nodig…

Theedoek rood/wit
Theedoek rood/wit
3,25
Witte wijnazijn, Chardonnay
Witte wijnazijn, Chardonnay
5,95
Jeneverbessen
Jeneverbessen
2,95
Kaasschaaf
Kaasschaaf
11,95
Weckpot 750 ml
Weckpot 750 ml
4,50
Theedoek rood/wit
Theedoek rood/wit
3,25
Witte wijnazijn, Chardonnay
Witte wijnazijn, Chardonnay
5,95
Jeneverbessen
Jeneverbessen
2,95
Kaasschaaf
Kaasschaaf
11,95
Weckpot 750 ml
Weckpot 750 ml
4,50
Theedoek rood/wit
Theedoek rood/wit
3,25
Witte wijnazijn, Chardonnay
Witte wijnazijn, Chardonnay
5,95
Jeneverbessen
Jeneverbessen
2,95
Kaasschaaf
Kaasschaaf
11,95
Weckpot 750 ml
Weckpot 750 ml
4,50

Hallo maand juni

Juni gaat van start en ik heb er zin in! De maand waarin;

 • er weer een etappe van het Pieterpad gepland staat
 • ik toch écht een boek wil uitlezen
 • kinderen weer hele dagen naar school gaan
 • we weer meer mogen! Terrasjes, restaurants, bioscoopje…klaar voor!
 • wij écht met onze keuken aan de slag gaan!
 • een cursus Reiki II in mijn agenda staat
 • er vast weer meer leuke dingen staan te gebeuren…

Vertel; hoe was jouw maand mei en kijk jij uit naar de maand juni? Ik lees het graag hieronder in de reacties!

Liefs van Thea

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

Dag mei hallo juni

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: