Is de Flowee spijkermat echt ontspannen?
Review,  Uitgelicht

De Flowee spijkermat; is dat nu echt ontspannen?

De Flowee spijkermat; is dat nu echt ontspannen? Die vraag krijg ik wel eens en het antwoord is heel simpel; ja! Hoe het matje werkt? Dat ga ik je laten lezen…

Jàren geleden zag ik ‘m al eens op een evenement van Flavourites; het spijkermatje. Vrolijke matjes met bloemetjes die scherpe uitstekende puntjes hebben. Ik zag mensen de matjes proberen en er enthousiast op reageren. Het matje heb ik toen niet gekocht, maar vond het wel reuze interessant. Zo interessant dat ik uiteindelijk besloot om op mijn fietsje naar Arnhem te gaan om daar in de Steenstraat het matje (+ een opbergzak, want dat is handig) te kopen. En tot op de dag van vandaag heb ik er nog geen spijt van gehad.

Wat doet een Flowee spijkermat?

Je kent het waarschijnlijk zelf wel; je rent en vliegt heen en weer, bent druk met van alles, leeft met een volle agenda en doet je best om alle ballen in de lucht te houden. Hoe het bij jou gaat, weet ik natuurlijk niet, maar ik vergeet dan regelmatig om écht eens te ontspannen. Ja, ik wandel vaak om m’n hoofd leeg te maken en ik kan ook genieten van een fijne Netflix serie, maar écht even helemaal niets doen, dat komt niet vaak voor. Behalve als ik op mijn spijkermatje lig.

Maar… wat doet zo’n matje nu?

Door het gebruik van de spijkermat ervaar je al binnen enkele minuten ontspanning van je spieren, innerlijke rust of juist energie. De Flowee Spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en is dan ook een echte aanvulling op jouw dagelijkse routine!

De spijkermat, ook wel bekend als acupressuur mat, zorgt ervoor dat er verschillende drukpunten in het lichaam geactiveerd worden. Ook wordt door het gebruik van de mat de doorbloeding gestimuleerd en maakt het lichaam 2 gelukshormonen (Endorfine & Oxytocine) aan die zorgen voor extra ontspanning.

De Flowee spijkermat is inzetbaar bij;

✓ Nek en schouderklachten
✓ Betere ontspanning bij spieren die vastzitten
✓ Slaapproblemen
✓ Diverse rugklachten waaronder spit en hernia
✓ Fibromyalgie
✓ Bij pijnlijke en vermoeide voeten, hielspoor en wintertenen
✓ Autisme en ADHD (ook bij kinderen)
✓ Frozen shoulder en whiplash
✓ Chronische en reumatische pijnklachten
✓ Burnoutklachten en stress
✓ Onderdeel van een gezonde lifestyle en meer rust

Bron: www.flowee.nl

De Flowee Spijkermat

Mijn ervaring met deze mat?

Het spijkermatje heb ik inmiddels al een paar jaar. Regelmatig lig ik er op, soms ook een tijdje niet. Op dit moment gebruik ik ‘m weer regelmatig. Het is een drukke, rare tijd nu met het vele thuiszitten, thuiswerken, kinderen begeleiden met huiswerk, het regelen van een nieuwe keuken en de gewone dagelijkse dingen. ’s Avonds pak ik dan ook graag mijn matje erbij voordat ik ga slapen. Sterker nog; ik val er regelmatig op in slaap! (Geloof me, je wordt vanzelf wakker als je je probeert om te draaien op dat matje, haha).

Het gaan liggen op de mat vergt even wat oefening en is niet perse heel erg prettig. Zorg ook dat je niet er achter komt dat je nog een lampje uit moet doen (heb ik wel eens) of dat je nog iets ander bent vergeten. Als je ligt, dan lig je! En dan….

Bij mij wordt alles warm en ik voel de energie letterlijk stromen. Alles ontspant en mijn hoofd raakt leeg. Ik ben niet goed in mediteren maar kan me voorstellen dat je met deze mat in een zelfde soort ‘staat’ komt. Soms lees ik terwijl ik op de mat lig, soms luister ik naar muziek of een podcast, maar meestal lig ik gewoon ontspannen te zijn… en val ik dus in slaap.

Flowee oogkussen
Flowee oogkussen
Flowee massage handschoen
Flowee massage handschoen
Flowee Spijkermat klein model
Flowee Spijkermat klein model
Flowee opbergtas
Flowee opbergtas
Flowee Spijkermat
Flowee Spijkermat
Flowee oogkussen
Flowee oogkussen
Flowee massage handschoen
Flowee massage handschoen
Flowee Spijkermat klein model
Flowee Spijkermat klein model
Flowee opbergtas
Flowee opbergtas
Flowee Spijkermat
Flowee Spijkermat
Flowee oogkussen
Flowee oogkussen
Flowee massage handschoen
Flowee massage handschoen
Flowee Spijkermat klein model
Flowee Spijkermat klein model
Flowee opbergtas
Flowee opbergtas
Flowee Spijkermat
Flowee Spijkermat

Een Flowee spijkermat dus

Nadat ik op mijn mat heb gelegen is mijn hoofd leger, ben ik compleet ontspannen, slaap ik beter én word ik naar mijn idee uitgeruster wakker. Is het een oplossing voor alles? Nee, maar alle fijne beetjes lege hoofdmomenten en dat heerlijke ontspannen gevoel dragen wel bij aan mijn gezondheid. Ben dus erg enthousiast over deze mat!

Nee, ik heb ‘m niet gekregen, dit is niet een gesponsord bericht. Het is een cadeautje die ik mezelf heb gegeven en waar ik nog steeds ontzettend blijk mee ben, vooral in drukke tijden.

De mat is uiteraard te bestellen bij Flowee zelf, maar ook online zijn ze te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com. Zelf overweeg ik nog het kussen erbij te kopen om nóg relaxter te worden…

Ben benieuwd; ken jij de Flowee spijkermat? En hoe is jouw ervaring? Of.. als je ‘m (nog) niet hebt, zou jij erop gaan liggen?

Liefs van Thea

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: