De rotklusjes van het ouderschap - Thearie
Tags

De rotklusjes van het ouderschap… – TAG

Nou daar gaan we. Via Kim van Kim’s Blogs ontving ik een tag. En nu mag ik dus een vragenlijst gaan invullen. Deze tag – bedacht door Charlotte van Aukjes wereld – gaat over de rotklusjes van het ouderschap. Nu zijn er natuurlijk helemaal geen rotklusjes (kuch) en is alles wat we doen met en voor die koters echt het allerleukste op de hele wereld 😉 maar toch….een aantal vragen dus!

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Nou, daar kan ik vrij kort over zijn; zo goed als nooit! Dochterlief was een prematuurtje, een ieniemienie baby. Te klein, te licht én dus ook met piepkleine vingertjes. Ik was vanaf het begin af aan al als de dood dat ik in die vingertjes zou knippen. Dus…werd het een taak voor haar vader. En dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Ook zoonlief zit dus met enige regelmaat geduldig bij zijn vader op schoot toe te kijken hoe zijn nageltjes korter worden.

En de teennagels?

Dus. Zie hierboven…niet en nooit. Sowieso heb ik weinig met voeten en tenen.
Lakken doe ik ze dan weer wel bij dochterlief. Vind ze helemaal leuk! Minder grappig is dat ik daarna ook met – door haar – vrolijk gelakte teennagels moet rondlopen.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Gelijk met die van ons. Dus gemiddeld 1x in de week. Niets is fijner dan slapen in een pas opgemaakt, schoon bed. Een beetje lavendel- olijf kussen spray van Dille & Kamille erop en ….héérlijk slapen maar!

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Euh…als ik zie dat ze vies zijn? Meestal kijk ik nadat ze in bad zijn geweest, bij het afdrogen of haren kammen. Maar, als ik bedenk hoe ze (niet) luisteren, moet ik wellicht wat beter kijken, hahaha

Wie verschoont de luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Alleen nummer 2 zit nog in de luiers, maar hopelijk niet te lang meer. Tot die tijd doen we het allebei. En oma doet het. En op het kinderdagverblijf verschonen ze ook zijn luiers… gelukkig!

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Gelukkig worden die van ons niet of nauwelijks wakker ’s nachts. Niet vaak gedaan ook. Of het moet een enge droom zijn, een Sinterklaas die aangekomen is in het land of ze zijn ziekjes. Dus wat dat betreft mogen we in onze handen knijpen. Als er dan toch ééntje wakker is en roept, dan ben ik meestal wel diegene die dat het eerste hoort.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Dat ben ik. En gewoon omdat ik de afspraken op woensdagen laat inplannen; mijn vrije dag. Simpel.
En die inentingen; bikkels heb ik…geven meestal geen kick! Verder doet vooral zoonlief alles anders dan dat hij zou moeten doen.

Maakt een huis van blokken i.p.v een ‘vrachtwagen’, schopt met zijn linkerbeen een bal terug i.p.v met zijn rechterbeen en weigert heel stellig de ogentest… maar gaat wel naar huis met de opmerking “wat een heerlijk ventje!”

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

We regelen allebei oma’s, tantes of oppassen. Meestal is vriendlief het…op verzoek van mij, haha! Onze avondjes uit combineren we vaak met een logeerpartijtje van de kinderen bij oma. Kinderen blij, oma blij en wij blij. Maar gelukkig hebben we ook een hele lieve oppas én buurtjes die af en toe bij ons op de bank zitten. Mét chips en cola. Dat wel….

Dit waren dus de vragen!  Moet wel bekennen dat ik nooit zo nadenk over dit soort dingen/vragen. Het regelt zich allemaal vanzelf en zie ze dus ook zeker niet als rotklusjes. Want wat is er nu vervelend aan een oppas regelen? Daar staat toch een fijn avondje uit tegenover? Ok, die poepluiers….die zijn inderdaad niet zo favoriet bij mij.

Ben jij een blogger met kinderen? Of ‘gewoon’ een mama die deze vragen ook wel wil beantwoorden? Ik tag jou bij deze! En laat vooral weten waar ik jouw antwoorden kan lezen…

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: