Deze 4 kerstfilms horen er gewoon bij
Kijken,  Uitgelicht

Deze 4 kerstfilms horen gewoon bij kerst

Sinterklaas is nu echt weer terug naar Spanje, dus tijd voor Kerst. Kerstboom, kaarsjes, lekker eten in goed gezelschap én…kerstfilms! Voor mij is Kerst niet compleet zonder één van deze 4 kerstfilms. Welke? Lees vooral verder…

Een  heerlijke periode vol Hygge. Gezelligheid, lekker eten, goed gezelschap, Kerstboom, kaarsen aan , de ‘Christmas station’ op de radio aan en genieten maar! Hier plannen we nooit alle dagen vol (dit jaar helemaal niet dus), maar houden ook fijn tijd voor ons viertjes over. 

Heerlijk langzaam de dagen starten, naar buiten voor een fikse wandeling, lekker koken & eten en aan het eind van de dag kijken naar een fijne kerstfilm. Héérlijk! Welke film? Ik heb er 4 op een rij gezet die voor mij onlosmakelijk met kerst verbonden zijn. Voor jou misschien ook, of niet… laat vooral weten welke mooie films hier wat jou betreft nog aan toegevoegd mogen worden!

4 Kerstfilms die er bij horen

Voor mij zijn dus de films hieronder onlosmakelijk verbonden met kerst. Vanwege herinneringen, vanwege het gevoel. Heerlijke ‘feelgood’ films, échte kerstverhalen, fijne ‘verstandopnul’ films. Dus pak dat dekentje, die warme choco. Steek kaarsen aan en kruip lekker op de bank…

1. Love Actually

Echt een heerlijke feelgood movie. Voor het eerst zag ik deze film in de bioscoop, in Amsterdam. Samen met een vriendin genoten van deze film. Toen ik na afloop in de tram naar huis zat, had ik werkelijk het idee dat de hele wereld gewoon lief, gezellig en verliefd was. (Mooi Amsterdam met de verlichte bruggetjes en toen een dik pak sneeuw droeg ook wel bij aan dat gevoel).

Moet ik iemand nog vertellen waar de film over gaat? Heb het idee dat er niet één persoon is die deze film niet kent… maar héél kort;

Love Actually vertelt het verhaal van 8 koppels in de perioe rond kerst. Ieder beleeft op zijn eigen manier liefde en vriendschap en dit is vertaalt naar een heerlijke film. Veel bekende acteurs en actrices; Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson,  Keira Knightley, Colin Firth en – de inmiddels helaas overleden – Alan Rickman.

En Rowan Atkinson! Mijn meest favoriete scene uit de film is toch wel die met hem… bekijk ‘m hieronder!

De film ‘Alles is liefde’  is wat mij betreft een heerlijke Nederlandse variant op deze film. Alleen dan met Sinterklaas.. .dus iets eerder kijken.


2. Frozen

We hebben deze film op z’n minst 2.784x gezien. Alle liedjes 10x vaker gehoord en ik blijf ‘m leuk vinden! Dochterlief was er weg van, wilde Elsa zijn, had een Elsa jurk en speelde alle scenes dag in, dag uit na. Tot dramatische tegen de deur aanzittende ‘zullen we een sneeuwpop maken’ taferelen aan toe.

En wat blijft de film leuk! Een hilarische Olaf (met de stem van Carlo Boszhard), de zussen Anna en Elsa, prachtige liedjes en een mooi verhaal. Een echte Disneyfilm, heerlijk! Ook bij deze film blijf je achter met een fijn gevoel; want alles komt uiteindelijk altijd goed!

Leuk weetje; in elke Disneyfilm zit een karakter uit een andere film verstopt. Wij weten inmiddels wie we hebben gezien in Frozen, al duurde het even voordat we daar achter kwamen. Weet jij ook welk Disney karakter er in deze film ‘verstopt’ zit?

En het liedje ‘Laat het los’? Perfect voor in de auto, volume op z’n allerhardst en zingen maar! Dramatische gebaren erbij maken het nog leuker, maar is niet altijd even handig in de auto… dus oppassen!

3. A Christmas Carol

Van Charles Dickens. Eén van de meest bekende kerstverhalen, denk ik. Dit verhaal is al vele malen verfilmd; er is zelfs een versie met Dagobert Duck in de hoofdrol!

Ebenezer Scrooge – gierigaard – wordt bezocht door drie geesten. Zij nemen Scrooge mee naar het verleden, het heden en naar de toekomst. Hoe dat gaat….zie je dus in de film. Kies vooral de versie die jou aanspreekt!

Mijn favoriete versie blijft die uit 1984 (leeftijdsdingetje misschien). Kan me nog herinneren dat ik de film vroeger best spannend vond. Inmiddels weet ik dat ‘ie goed afloopt… 🙂

4. Sissi – de jonge keizerin (en de andere twee)

Niet één, niet twee, maar gewoon drie heerlijke films. Al zolang ik me kan herinneren zijn deze films rond kerst op tv te zien en zolang ik me kan herinneren kijk ik er naar. Geen kerstverhaal, geen winterse taferelen, meer een soort van traditie. 

Heerlijk ouderwets, prachtige jurken en dan die Duitse taal. Normaal gesproken vind ik het niet prettig om iets in het Duits te kijken, maar in de Sissi films vind ik Duits zelfs bijna een mooie taal!

Hou je tv gids (bestaat deze nog?) in de gaten. Ook dit jaar is Sissi vast en zeker weer te zien rond kerst. Mocht je niet kunnen wachten? Of wil je gewoon elk ander moment ook naar deze prachtige, oude films willen kijken? Er is altijd nog de DVD-box!

En meer Kerstfilms

Zijn deze 4 kerstfilms niet echt jouw favoriete films? Dat kan natuurlijk. Wellicht kijk jij het liefst Home Alone 4x achter elkaar of kijk je liever helemaal geen kerstfilms. Ook dat kan (en mag zeker). 

Zin om echt een héle avond alleen maar kerstfilms te kijken? Dat kan; op Netflix zijn minimaal 70 kerstfilms te vinden. Grote kans dat daar een superleuke kerstfilm tussen zit die je nog niet eerder hebt gezien.


En… hierboven toch nog eens ‘Laat het los’, de ‘sing-a-long’ versie. Voor het geval dat je de tekst nog niet kende. En ga los in de auto, doen! 

Welke film is voor jou de ultieme kerstfilm? Ben heel benieuwd!

Liefs van Thea

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

DEZE 4 KERSTFILMS HOREN GEWOON BIJ KERST

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: