Persoonlijk

Drie mooie Nederlandstalige liedjes over de liefde

Drie mooie Nederlandstalige liefdesliedjes

Valentijnsdag; of je nu wilt of niet, je kan er vandaag niet echt om heen.

Een lief briefje in de broodtrommel van dochterlief; dat was mijn Valentijnsding vandaag, verder heb ik er niets aan gedaan (sorry lief!). Ik ben vast niet de enige die roept dat het iets commercieels is geworden en dat elke dag gewoon Valentijnsdag moet zijn 🙂

Dus van mij geen anonieme kaarten, een hele grote bos bloemen of veel chocolade. Wel heb ik drie prachtige Nederlandstalige liedjes voor je uitgezocht. Om dan toch een beetje mee te doen.

Dat komt door jou – Guus Meeuwis

Echt het allermooiste (Nederlandstalig of  niet) liedje ooit! Voor mij dan. Dit liedje is zo prachtig! Blijf het lastig vinden om mee te zingen. Misschien omdat de tekst niet standaard rijmt? Maakt niet uit, kan deze blijven luisteren!

Toen ik je zag – Hero / Antonie Kamerling

Vooral een heel lief liedje! Geschreven door… Guus Meeuwis! Mooie liedjes schrijven kan ‘ie wel. Een luisterliedje, al is het ook prima heel hard mee te zingen als je in de auto zit. Maar vooral een heel lief liedje. Prachtig gezongen door Antonie Kamerling

Vleugels van mijn vlucht – Paul de Leeuw

Het origineel – The wind beneath my wings – is van Bette Midler, maar deze haalt het voor mij toch niet bij de versie van Paul de Leeuw. Mooi, ontroerend én lief. Zo’n liedje!

Vertel eens, wat is voor jou het mooiste Nederlandstalige liedje?

Muziek algemeen

Misschien ook iets voor jou

Geen berichten

    Geef een reactie

    %d bloggers liken dit: