Een 101 dingen update
Persoonlijk

Een 101-dingen update;
afvallen en zwemmen in zee

Omdat er in de vakantie altijd wat meer tijd is om dingen weer eens op een rijtje te zetten, heb ik mijn 101-dingen lijst weer eens onder de loep genomen. En bekeken of ik er weer een paar af kon strepen. En welke dingen van de lijst ik kan gaan doen. En tot de conclusie gekomen dat ik weer eens aan de bak moet, het is te lang geleden dat ik er iets mee heb gedaan. Dus hier een update; lees je mee?

Voor ons zit de vakantie er al weer op. Althans…. kinderen hebben nog even vrij, wij zijn net weer begonnen. En wat was het fijn, twee heerlijke weken in het zuiden van Frankrijk en daarna nog een weekje chillen thuis. Kan je vertellen dat de eerste dag weer werken niet meeviel. Zonder slippers, niet de hele tijd buiten en wél weer grote schermen voor je neus.

Drie weken niet veel doen gaf me ook de rust om weer eens naar mijn 101-dingen lijst te kijken. Eens kijken wat er ook weer opstond en wat ik nog wil doen of wellicht al gedaan heb. Zal ze niet alle 101 gaan updaten hieronder; een aantal is voor nu voldoende, denk ik. (Ik hou rekening met mijn vakantie vierende lezers; er moet ook nog gezwommen, gesightseeinged en gerelaxt worden, niet?)

#4 10 kilo afvallen

Al heel lang roep ik dat ik wil afvallen; op mijn lijst staat zelfs 2×10 kilo en dat is nog steeds wel nodig. Tot nu toe heb ik – behalve geroepen dat ik echt eens iets ging doen – eigenlijk niets hier aan gedaan. Tot ergens de afgelopen weken.

Als leesvoer had ik het boek van Jonathan Klaassen – ‘Voedsel voor je Geest’ – meegenomen naar het zuiden van Frankrijk. Via iemand die ik volg op Instagram kwam ik aan dit boek, zij heeft én een leuk Insta account én goede resultaten behaalt met Jonathan. Aan het zwembad in Frankrijk heb ik het boek in korte tijd uitgelezen. In heldere taal beschrijft Jonathan hoe het nu eigenlijk zit met al die voedselhypes, geeft wetenschappelijke onderbouwingen en laat je lezen wat je echt moet weten over voedsel. En voor mij klonk het allemaal logisch. Zo logisch dat ik een telefonische afspraak met Jonathan heb ingepland en hij vanaf deze week mijn online diëtist is! Wat de resultaten gaan zijn? We zullen het zien. De goede ga ik vast delen met jullie 😉

>> Wil je meer weten over Voedsel voor je Geest? Klik dan hier <<

Voedsel-voor-je-Geest-van-Jonathan-Klaassen
Prima leesvoedsel 😉

#10 Met Emma naar een liveshow van een talentenjacht

Goed; helemaal een liveshow was het niet. Maar dochterlief en ik zijn inmiddels al wel bij de opnamen van The Voice Kids geweest. En leuk dat het was! Anouk, Ali B., Sanne, en Marco Borsato van héél dichtbij zien was vooral voor Emma een gebeurtenis. En dat ze het voor elkaar kreeg om met Marco op de foto te gaan, was uiteraard supertof! Zelf vond ik de hele strakke organisatie tof om te zien.

Helaas mogen we er niets over vertellen (en ik beken, kan er ook niet veel over vertellen; ben de namen van alle kandidaten alweer kwijt. Komt vast terug als ik ze zie op tv, ha), maar dat het bijzonder was om eens mee te maken mag ik vast wel kwijt.

Dus ondanks dat het niet een liveshow was, streep ik deze toch wel weg. Puh!

Bij The Voice Kids
En cool vond ze het!

#11 Een héle kleine tattoo laten zetten

Nee, ik heb ‘m nog niet maar het gaat misschien toch wel gebeuren. Denk ik… misschien…
Ik weet al wat het zou moeten worden en waar ik ‘m zou willen. En heb in de vakantie een henna tattoo laten zetten om een beetje aan het idee te wennen. (En vergeten daar een foto van te nemen, maar soit…). Maar blijkbaar is er toch nog een klein drempeltje voor mij om over te gaan. Om er daadwerkelijk eentje te laten zetten. Wat denken jullie?

Las overigens deze week een leuk stukje van Art Rooijakkers over tattoos. >> Klik hier om het te lezen <<

#84 Echt eens zwemmen in zee

Het is me toch weer niet gelukt. Ondanks dat ik heerlijk – in zowel Marbella als Zuid-Frankijk – op het strand ben geweest, lijkt het me toch niet te lukken om nog echt eens te zwemmen in zee. Wat is dat toch? De kinderen vonden het heerlijk, waren fijn bezig met zwembanden en duikbrillen. Vriendlief zwemt het liefst zo ver mogelijk de zee in en ik…? Ik sta met mijn voetjes in het water en verder dan dat kwam ik deze zomer weer eens niet.

Is natuurlijk ook niet het einde van de wereld, ieder zijn ding. Mijn ding is blijkbaar dat ik gewoon vele malen liever de bodem van een zwembad onder mijn voeten voel en niet me af hoef te vragen wat er allemaal langs mijn benen zwemt 😉

Ik laat ‘m nog even staan… zal wel eens een nieuwe poging doen!

Echt eens zwemmen in zee
Veel verder dan dit kom ik dus meestal niet…

Tot zover mijn 101-dingen update voor nu

…de update. Moet zeggen dat het wel weer leuk is om met m’n lijst bezig te zijn. Er staan nog veel leuke dingen op; o.a.Stockholm, workshops volgen, een avondje Disneyfilms kijken en ohja, in een Michelinsterrenrestaurant eten. Aan de slag dus!

Hebben jullie een ‘bucket’ list? Een wensenlijst? En hoe gaat die? Of… helpen jullie mij een handje met #30 op de lijst?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: