Het Nijntje museum in Utrecht | Thearie
101 dingen

Een 101-dingen update; blote voeten in het gras én Nijntje

Mijn 101-dingen. Het is alweer even geleden dat ik een stukje heb getikt. Even minder energie/inspiratie gehad, zomervakantie was vol leuke dingen, een nieuwe baan…kortom, een aantal smoezen om maar niet te hoeven tikken, ha!

Maar nu; ik heb niet stilgezeten en kan inmiddels weer een aantal nummertjes afvinken. Niet dat ik nog hoop heb om de hele lijst af te ronden in november, maar we gaan nu gewoon voor zover mogelijk 🙂

#57 Op blote voeten door het gras lopen

Had ik echt al wel vaker gedaan de laatste maanden. Denk zomervakantie in Frankrijk, op het gras bij vrienden in de tuin of in het Sonsbeekpark (jawel, die van de vreselijk leuke Sonsbeekmarkt).

Maar goed, bewijsmateriaal! Afgelopen zondag met twee stuiterballen richting Park Presikhaaf. Een heerlijke cappuccino gedronken bij het T-Huis en daarna de kinderen ‘los’ gelaten op de speeltoestellen. En terwijl zij aan het klauteren waren, heb ik mijn slippers uitgedaan en ben even heerlijk met mijn blote voeten in het (pasgemaaide) gras gaan lopen. Een mens kan daar toch blij van worden, niet?

Nummer 57; op blote voeten door het gras lopen | Thearie
Voila, mijn blote voeten in het gras!

#91 Met Joep naar het Nijntje museum

Goed, hij had misschien ook wel naar de Efteling gewild, maar ik heb Joep meegenomen naar het Nijntje museum. In Utrecht. Met ons 2-tjes op pad.

En wat is dat Nijntje museum leuk! Je hoeft er niet een hele dag voor uit te trekken (mocht je willen gaan) maar neem vooral de tijd om met het kleine mensje alle leuke dingen te zien, te voelen en te doen. Het huis van Nijntje, bij de dokter, de dierentuin; Joep vond alles te gek. In het huis van Nijntje heeft hij heerlijk ‘pasta’ staan maken in de keuken. En ohja, het gras even gemaaid met die leuke grasmachine! En dat je boven het spoor mag open doen, terwijl er andere kinderen op hun driewieler staan te wachten is natuurlijk te leuk!

Fijn is dat het museum de entreekaarten in tijdsblokken verkoopt. Al het bezoek is zo dus goed verspreid waardoor het niet te druk wordt en elk kind met alles goed kan spelen. Verder is het gewoon één blij, groot Nijntje feest! Ook voor de ouders, want….wie vindt Nijntje nu niet het liefste konijn ter wereld?

Ohja, de Nijntje pannenkoek in Café Centraal aan de overkant van het museum was heerlijk! En het terras heel fijn!

Kortom; een geslaagd uitje en een blije Joep!

#95 Een echte ouderwetse appeltaart bakken

Ook deze kan ik afvinken! En ik geef toe; het was een appeltaart uit een pakje. We gingen voor snel omdat we de avond ,voordat Emma af mocht zwemmen voor haar b-diploma, bedachten dat een appeltaart dan wel lekker zou zijn om het mee te vieren.

Maar; pakje of niet…de taart was superlekker! En nummer 95 kan ik dus ook afvinken. Whoei!


Goed, een update voor nu! Er zijn nog een flink aantal dingen te doen en ik ga eens zien welke dat gaan worden.

Zeg het maar; welke dingen zal ik nu op gaan pakken? En doe je mee?

 

 

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: