HelloFresh maaltijdbox
Review

Een HelloFresh box review

HelloFresh; wie kent ze nu niet? Wellicht heb je de box zelf al eens besteld, wellicht ook niet, maar dan heb je vast wel van ze gehoord. Zelf had ik de box nog niet eerder besteld, maar op de vraag of ik deze eens wilde proberen zei ik volmondig ja! Hoe het beviel? Lees vooral verder…

Waarom een HelloFresh box?

Ik ben vast niet de enige die het met regelmaat erg lastig vind om te bedenken wat er op het menu van de week staat. Er zijn periodes dat ik urenlang kan zoeken naar fijne recepten om uit te proberen.Er zijn ook periodes (vaker) dat ik vaak ‘standaard’ recepten op het menu zet. Een pasta, aardappeltjes met groenten, rijst met prutje… geen inspiratie en niet veel tijd om exotisch te koken dus. Jammer, want ik vind koken erg leuk om te doen.

Voor die inspiratieloze periodes is een maaltijdbox dus een uitkomst!

Wat is een maaltijdbox van HelloFresh?

Eigenlijk ga ik er van uit dat iedereen inmiddels wel weet wat een maaltijdbox precies is, maar mocht dit toch niet zo zijn:

Een maaltijdbox is een pakket met daarin verschillende maaltijden. Een pakket met (verse) ingrediënten. Alles precies op maat, zodat je tijdens het koken niets hoeft af te wegen of te berekenen. Heel fijn dus! Per gerecht zit er een uitgebreid recept bij. Kind kan de was doen…

In het geval van HelloFresh zijn er vier boxen waar je uit kan kiezen;

  • een Originalbox; de klassieker met verschillende vlees, vis en vegetarische gerechten
  • een Veggiebox; met maaltijden zonder vlees of vis
  • een Familybox; maaltijden voor jong en oud, met gerechten die ook bij de allerkleinsten in de smaak vallen
  • een Quick & Easybox; met maaltijden die binnen 20 minuten op je tafel staan

Voor ons thuis koos ik de Originalbox.

Het bestellen bij HelloFresh

Het bestellen ging super makkelijk. Website is duidelijk; het enige wat lastig is, is kiezen uit de heerlijkste recepten. Heel fijn; de meeste recepten zou ik zelf niet hebben gezocht, maar als je ze voor je neus ziet kies je makkelijker voor iets ‘nieuws’

Mijn keuze werd uiteindelijk;

  • Varkenshaaspuntjes in zoete marinade
  • Casarecce met kipgehakt in romige saus
  • Shakshuka met rundertartaar

De bezorgdatum zette ik op ruim anderhalve week na bestellen; vriendlief ging een paar dagen weg en ik vond het zonde om de box alleen met de twee kinderen te proberen. Het fijne; tot een paar dagen voor bezorging kan je je bestelling nog aanpassen. Het rare… dat je na je bestelling al weet wat je over anderhalve week gaat eten, ha!

De box werd netjes op tijd geleverd; van te voren kreeg ik ook netjes nog een berichtje over het tijdstip waarop de box gebracht zou worden.

En wat een mooie doos. Was zelf aan de telefoon toen deze werd afgeleverd; vriendlief liet ‘m in de keuken staan en toen ik die binnenliep was ik aangenaam verrast. Het leek wel een soort Kerstpakket, haha. In aparte papieren zakken zitten de drie maaltijden in de doos, alles netjes bij elkaar. Veel en vers, dat was het eerste dat bij me opkwam! Wat me wel meteen opviel was dat de tomaatjes helemaal uit Senegal kwamen… 😉

Was het genieten?

Het was heerlijk! Met de handige receptenkaart is het bereiden van de maaltijd erg makkelijk. Er staan zelfs foto’s bij! Nu zien mijn maaltijden er nooit zo uit als op foto’s, maar dat terzijde….

Kinderen waren niet over alle maaltijden even enthousiast; wellicht dat we de volgende keer beter voor een Familybox gaan, wij vonden alledrie de gerechten heerlijk. En ruim voldoende!

Zou ik de box opnieuw bestellen?

Dat is nu de vraag. Hoewel alles erg makkelijk ging en de keuze erg uitgebreid is, heb ik het abonnement toch weer opgezegd. (Dit gaat overigens erg makkelijk en is binnen een paar minuten gedaan).

a) Vind ik de prijs per maaltijd toch best hoog. En ja, je betaalt voor die luxe van alles ‘op maat’ te ontvangen en zelf niets te hoeven bedenken, maar toch..
b) Mis ik de rest van de boodschappen bij het afleveren van de maaltijdbox. Tegenwoordig worden hier de boodschappen via Picnic gedaan en zij hebben ook steeds meer maaltijdpakketten. Wat ik hier handig vind, is dat je meteen de rest van je wekelijkse boodschappen er bij bestelt en alles in één keer laat bezorgen.

Voor mij blijft het voor nu bij deze ene box en denk ik de komende tijd weer braaf na over wat op het menu te zetten. Zeggen dat ik nooit meer een HelloFresh box ga bestellen doe ik echter niet. De ervaring was prima, de gerechten lekker!

Heb jij wel HelloFresh al eens geprobeerd? Of een andere maaltijdbox? Wist je overigens dat je via www.maaltijdbox.net diverse boxen kan vergelijken?

(Dit artikel bevat affiliate links)

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: