Hier zou ik wel eens willen slapen
Doen,  Inspiratie

Een ‘hier zou ik wel eens willen slapen’ lijstje

Net als vele anderen hou ik ervan om nieuwe plekken te ontdekken. En heb ik – buiten mijn 101 dingen lijst – nog wel een klein lijstje met plekken waar ik ooit wel eens zou willen slapen. En niet alleen slapen; er is meer te ontdekken op de 10 plekken waar ik ooit nog eens zou willen slapen… lees je verder?

Goed, ik word best erg blij van slapen in een tent in Beekse Bergen of in een hotel in Bordeaux maar er zijn beslist nóg een aantal plekken waar ik ooit ook nog wel eens zou willen slapen. Wat minder voor de hand liggende plekken wellicht, maar toch… Heb ze eens op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde, dat wel. Ben benieuwd of jij er al eens geslapen hebt. Of msschien heb jij nog plekjes waarvan je echt denkt dat ik (of iedereen) er eens zou moeten slapen?

Kakslauttanen Arctic Resort – Finland

Nee, ik hou niet zo van sneeuw of kou, maar dat hoort er wel bij als ik wil gaan slapen in het Kakslauttanen Arctic Resort in Finland. Ik zou namelijk dolgraag het Noorderlicht eens willen zien en dit lijkt me de uitgelezen plek om dat te doen. In zo’n glazen iglootje (lekker warm) naar boven staren en daar zo’n bijzondere lucht te zien? Heel graag! En goed, dat sleetje rijden, rendieren knuffelen en meer winterachtige dingen neem ik dan wel voor lief. Maar kijk nou…. dit wil je toch?

Treehotel – Harads (Zweden)

Ook in het hoge noorden; het noorden van Zweden deze keer. Het Treehotel!
Van overnachten in een UFO, vogelnest (!), een knalrood huisje tot een speciale suite voor 4 personen. Mij lijkt de boomhut op grote hoogte – met naar het schijnt een prachtig uitzicht over de rivier de Lule – of de spiegelkubus het meest bijzonder.

Ook hier een kans om het Noorderlicht te zien. En extra service; je kan een VIP fotograaf boeken die met je mee gaat op excursies, wandelingen of meer… zo leg je al je herinneringen mooi vast!

De spiegelkubus van Treehotel.se

Masseria Le Carrube – Puglia (Italië)

Olijfbomen en de mooiste wijngaarden. De schattige huisjes met de bijzondere, kegelvormige daken (trulli heten ze). Blauwe zee, prachtige stranden… ja, in Puglia zou ik graag eens willen slapen en de omgeving gaan verkennen.

Waar dan? Als ik een beetje rondsurf op het wereldwijde web kom ik al redelijk snel uit bij Masseria Le Carrube, een ‘farmhouse’ op 6 km van Ostuni. Niet te groot, 14 prachtige kamers met een luxe uitstraling, alles in lichte kleuren. Een prima plek om te verblijven, schat ik zo in. En het zwembad…. ik voel een plons aankomen!

Het zwembad van Masseria Le Carrube in Puglia

Over-the-water-villas Sandal Royal – Montego Bay (Jamaica)

Iets anders dan kamperen in Frankrijk, waarschijnlijk onbetaalbaar en gewoon té. Maar jongens, wie wil nu niet eens een keer helemaal all inclusive genieten van ongekende luxe?

Boven azuurblauw water, een deel van de vloer is van glas zodat je niets hoeft te missen van het leven onder je. Een hangmatje boven dat azuurblauwe water, je eigen ‘infinity pool’ én een privé butler (hallo!). De hele dag chillen, genieten van cocktails. Beetje lezen, beetje zwemmen en slapen. Gewoon heerlijk niets doen, alleen maar genieten!

Ok, wellicht wat ‘saai’ na een paar dagen, maar goed…als je je eigen butler kan vragen om een leuke excursie/uitje te regelen is dat ook weer opgelost !

Foto van Sandals Royal Caribbean Resort & Private Island

Het blijft nog even bij dromen

Mooie plekjes, niet? Voor nu blijven ze nog even op een lijstje staan, maar wie weet… in de toekomst. Gelukkig staan er andere leuke overnachtingen op de planning; een paar daagjes naar Marbella (voor werk, dat wel, maar toch) én we hebben weer een fijne vakantie aan de Côte d’ Azur in het vooruitzicht. Sowieso genieten dus!

Vertel eens; op welke plek zou jij absoluut nog eens willen slapen?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: