Purpuz Planner 2020
Persoonlijk,  Review

Een nieuwe planner voor 2020; de purpuz planner

Een nieuwe planner voor 2020; de Purpuz planner ligt hier voor me. Ongelooflijk hoe snel 2019 is gegaan en dat we alweer kunnen plannen voor 2020. Wat gaat de tijd toch snel. En hoe belangrijk is het dan eigenlijk om je kostbare tijd goed te besteden. Goed te plannen. Ik doe dat komend jaar weer in de Purpuz Planner. Waarom? Lees lekker verder…

Voordat ik verder ga; ik heb >> deze mooie roze Purpuz Planner << gekregen van Clen Verheij (de bedenker van deze planner). Niet zelf gekocht dus. Neemt niet weg dat alles wat ik erover schrijf mijn eigen, oprechte mening is…

Een planner voor 2020

Het is alweer bijna zover; een nieuw jaar is in aantocht. Ongelooflijk hoe snel 2019 is gegaan. En wat heb ik een leuke dingen gedaan, jullie? Voor 2020 staan er ook al weer een aantal leuke dingen op de kalender (o.a. het verder lopen van >> het Pieterpad << ) en heb ik een aantal doelen die ik wil halen. Doelen die nu nog in mijn hoofd zitten, maar die ik uiteraard vast wil leggen, zodat het makkelijker wordt om er aan te werken. En dat doe ik dus in die planner voor 2020; de Purpuz Planner.

Hoe werkt de Purpuz Planner ook alweer?

De oplettende lezer (haha) heeft waarschijnlijk al eerder een blog over de Purpuz Planner voorbij zien komen; een groot deel van 2019 heb ik ook al gewerkt in deze planner. Meer kan je >> HIER << erover lezen. Maar nog even op een rijtje;

De Purpuz Planner geeft je 8 tools tot je doel én in de planner een duidelijke omschrijving hoe deze te gebruiken;

(1) Purpuz map ; helpt je om je dromen te visualiseren
(2) Purpuz matrix ; helpt je om je dromen te ordenen
(3) Purpuz plan ; helpt je om je doelen op te delen in stappen
(4) Purpuz pad ; helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
(5) Maandplanning ; geeft je structuur en overzicht
(6) Weekplanning ; geeft je jouw dagelijkse to-do’s
(7) Dagreflectie ; laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
(8) Vragen aan jezelf ; laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst

Overzichtelijk je dag plannen
Overzichtelijk je dag plannen

Verder staan er nog een aantal pagina’s in die je kunt vullen;

(.) #happyhabits
(.) dingen die mij energie geven
(.) #getridofthenegative
(.) dingen die mij energie kosten

Van die laatste 4 pagina’s kan je je eigen moodboards maken als je dat wil; schrijven, tekenen, plakken… er is genoeg ruimte om te vullen!

En meer;

(.) een pagina voor je bucketlist
(.) ruimte voor je afspraken van 2021
(.) wekelijkse quotes én opdrachten
(.) een maandreflectie met vragen aan jezelf

In het werkboek – met een stappenplan om jou nog verder te helpen met je doelen – zijn nog een flink aantal goede planning tips te vinden.

Tips om te plannen in 2020
Tips om te plannen in 2020

Niet alle pagina’s heb ik het afgelopen jaar optimaal gebruikt, het komende jaar wil ik dat zeker meer gaan doen. Mijn doelen zijn voor het komende jaar ook meer helder dan het afgelopen jaar, kan er concreter mee aan de slag.

Waarom de Purpuz Planner 2020?

Als je stilstaat, kom je niet verder

Een ieder voor zich natuurlijk, wellicht werk jij tegenwoordig alleen nog maar met digitale kalenders en is een papieren variant niet interessant voor je. Of wil je niet rondlopen met een zwaar boekwerk. De Purpuz Planner is niet klein, persoonlijk vind ik dat juist fijn. Je hebt echt iets in handen en het papier is van goede kwaliteit. Ik vind ‘m echt wel chique!

Overzichtelijk is het wel, al je afspraken, doelen, taken en meer in één planner. Een planner die jij invult zoals jij het wil. Zelf ben ik nog wel van de tape en stickers en plak ik bijvoorbeeld mijn bioscoopkaartjes er in. En dat mag…. net als dat jij je planner mooi, strak en overzichtelijk kan houden. Voor een ieder zelf in te richten, dat is het voordeel van een ‘offline’ , papieren planner!

Nog 4 redenen (te vinden ook op >> de Purpuz Planner website <<):
(.) Het is een unieke agenda; de eerste die gemaakt is om jouw doelen te behalen
(.) Balans; in één oogopslag is het duidelijk of je voldoende tijd aan jezelf besteedt
(.) Geluk; doordat je in balans je doelen haalt 🙂
(.) Succes; door stap voor stap te plannen met hulp en uitleg

>> De planner is te koop bij Bol.com, krijgt véle goede reviews en is verkrijgbaar in roze en antraciet << Overigens zou het zomaar een fijn Sint-of Kerstcadeau kunnen zijn!

Ben benieuwd; plan jij met een digitale agenda of een papieren? En.. hoe hou jij je doelen bij?

*Dit artikel bevat affiliate links

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: