Getting older - Pinterest
Persoonlijk

Een vrouw van middelbare leeftijd

“Hé, dus jij bent een vrouw van middelbare leeftijd!”. Wat?! Ik ben een formulier aan het testen op een website en vul mijn geboortedatum in.

Verschrikt kijk ik mijn collega aan. En ook een beetje boos. Ik ben toch niet zó oud? Andere collega’s mengen zich ook in het gesprek en zijn het gelukkig wel met me eens; zo oud ben ik nog niet.

Ik zoek op het internet, wat is de middelbare leeftijd nu eigenlijk? Het klinkt een beetje als een scheldwoord. Als ik de afbeeldingen zie die tevoorschijn komen als ik Google, zie ik vooral veel oudere mensen, allemaal grijs haar en al fietsend of wandelend gaan ze door het leven. Voelt zó niet als ik.

Dames van middelbare leeftijd drinken thee met een koekje, laten hun haar watergolven, dragen steunkousen… ik toch niet?

Middelbare leeftijd is een leeftijdscategorie tussen die van jonge volwassene en bejaarde. De exacte minimum- en maximumleeftijd voor de categorie zijn niet gedefinieerd, maar vaak wordt uitgegaan van de periode op driekwart van de gemiddelde levensverwachting van mensen. In Westerse landen komt dat neer op een leeftijd tussen de 40 en 60 jaar oud.

Als ik Wikipedia open zie ik dat ik toch wel van middelbare leeftijd blijk te zijn; tussen de 40 en 60 jaar oud. En wat ik allemaal kan verwachten;

  • huid wordt minder elastisch
  • haar begint grijs te worden
  • maximum hartslag gaat omlaag
  • krachten, reflexen en denkvermogen nemen af

Jee, ik voel me opeens anders, oud! (Ok, een paar puntjes hier boven herken ik wel….)

Maar dan denk ik aan afgelopen weekend. Aan het geweldige feestje dat ik had. Waar ik met allemaal mensen van mijn (dus middelbare) leeftijd urenlang op een dansvloer stond. Uit onze bol te gaan. Met hippe gin-tonics en ons niet anders voelend dan 20 jaar geleden toen we ook op een dansvloer stonden.

En besluit ik dat ik zelf wel bedenk wanneer ik met mijn middelbare leeftijd begin. Ergens in de 60 ofzo.
Voor nu blijf ik nog gewoon even een jonge volwassene!

Jij, voel jij je al oud? 

 

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: