Fitbit Versa review | Thearie
Review

Fitbit Versa ~ vijf redenen waarom ik blij ben met die van mij

Nee, dit is niet een gesponsord bericht. En nee, deze Fitbit Versa heb ik ook niet gekregen van Fitbit. Deze Fitbit Versa heb ik gekregen van mijn lief. En ik ben er superblij mee. Lees maar waarom…

(1) Horloge

Al een lange tijd wilde ik graag weer een horloge. Zodat ik niet constant op mijn telefoon hoef te kijken om te zien hoe laat het is. En zodat ik dan ook niet meer een rondje langs de Social Media kanalen doe als ik kijk hoe laat het is. Maar het moest wel een stoer horloge zijn. En een beetje vrouwelijk.

Volgens mij voldoet de Fitbit Versa perfect als horloge. Hij is heel licht, ik voel ‘m bijna niet tijdens het dragen en dat vind ik heel prettig. Het schermpje kan je zelf aanpassen via de app. Ik heb nu digitale cijfers, maar je kan kiezen uit veel lay-outs, ook een ouderwets klokje bijvoorbeeld. Of afwisselen… elke dag een ander klokje 🙂

(2) Bellen met de Fitbit Versa

Nee, een Fitbit Versa is geen telefoon. Maar wel gekoppeld aan je smartphone. Als er iemand belt zie én voel ik dat op/aan mijn Fitbit. Ik zie op het schermpje wie er belt en door trillingen voel ik ook dat er gebeld wordt. Ik kan niet opnemen en dat zou ik ook niet willen. Volgens mij zou dat er ook raar uitzien…? Maar ik kan wel beslissen of ik mijn telefoon uit mijn tas haal of niet. En met mijn tinnitus oren mis ik zo ook geen telefoontjes, haha…

(3) Stappenteller

En hier is ‘ie natuurlijk voor gemaakt. De stappenteller! Heb mijn dagelijkse doel ingesteld op 10.000 stappen en dat is een behoorlijke uitdaging voor iemand die (a) niet zo sportief is en (b) een bureaubaan heeft en dus een groot deel van de dag zit. Maar van deze Fitbit krijg ik regelmatig meldingen; hoeveel stappen ik nog moet zetten in het uur. En dat motiveert. Ik loop dan nog maar eens naar het koffiezetapparaat of naar de kopieermachine. Want hé…alle beetjes helpen, niet? Buiten al je stappen meet de Fitbit veel meer; je hartslag, calorieverbranding. Je kan bijhouden hoe goed je slaapt, hoeveel water je drinkt en nog meer….

(4) Challenges in de Fitbit app

Via de app neem ik deel aan een aantal challenges, waarbij je met andere Fitbit gebruikers een soort competitie aangaat. En dit motiveert mij om toch iets extra’s te doen om mijn doel te halen elke dag. Wie wil er nu onderaan een lijst met deelnemers hangen? Ik niet… Ben pas deze challenges aangegaan, dus even kijken hoe dit gaat.

(5) Het uiterlijk van de Fitbit Versa

Zeg nu zelf; ziet ‘ie er niet stoer uit? Ik word er best blij van!
Er zijn al een aantal bandjes op de markt, zodat je ze af en toe kan afwisselen. Maar voor nu voldoet deze het prima voor mij. Licht, past op/aan een smalle pols en je kan er  goed mee voor de dag komen!

De Fitbit Versa heeft nog meer functionaliteiten; je kan berichten ontvangen (sms) en blijkbaar ook verzenden. Je kan er muziek opzetten en via een bluetooth koptelefoon afspelen. Je kan je agenda installeren zodat je je afspraken kan terug zien op je schermpje en meer….. deze heb ik allemaal nog niet geprobeerd, maar dat komt vast nog! Voor nu ben ik gewoon erg blij met mijn ‘veel meer dan alleen maar een’ horloge! En voel ik me zelfs sportief! 🙂

Vertel; heb jij een ‘Smartwatch’? Zoja, welke en ben je er blij mee? Zoniet; zou je er eentje aanschaffen?

Liefs van Thea

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: