Frankrijk; sterren kijken en de allerlekkerste crêpes…

Frankrijk; wat was het weer fijn om in dit prachtige land te zijn! Millau, de Gorges du Tarn, aligot, de geweldige supermarkten, kamperen, pootje baden in de rivier (voor mij dan, de rest was dapperder)…. echt vakantie!

Van mijn 101 dingen lijstje kan ik twee dingen ‘afstrepen’. Had ook gehoopt op 14. ” De wereld van Sofie” uitlezen, maar het boek vergeten is de reden waarom deze nog staat. En nummer 100 ” elke dag een waterijsje eten”  is ook – raar maar waar – niet gelukt.

Wel gelukt;

44. Sterren kijken in Frankrijk

De meest prachtige sterrenhemel, (bijna) elke avond zo boven mijn hoofd. Zo wonderlijk!
Met Emma een hele mooie ster voor opa uitgezocht. Moeilijk kiezen uit al die duizenden, duizenden mooie sterretjes, maar het is ons gelukt. Niet ver van de Grote Beer is opa’s ster.

Dus, mam, die Grote Beer lijkt op een pan? En heeft geen berehoofd? Stom…

69. Crêpe in La Couvertoirade

Ik blijf het zeggen; in La Couvertoirade (bij Crêperie Montes) kan je de aller- allerlekkerste crêpes eten! Keuze maken is lastig, ze zijn namelijk allemaal lekker, maar je kan er maar eentje (ok, vooruit, twee dan…) kiezen.

In het restaurantje is van alles te zien, er hangen allerlei bijzondere attributen aan de muur en aan het plafond. Het is gezellig druk en de mensen zijn aardig. Ook de gasten…want wie wordt er nu niet blij, vrolijk en lief als je zo’n heerlijk pannenkoekje mag eten? 🙂

Het kleine, maar prachtige vestingstadje La Couvertoirade heb ik inmiddels wel gezien, maar voor die crêpes blijf ik graag terug komen!

Creperie Montes, La Couvertoirade
Creperie Montes, La Couvertoirade