Thearie - een update
101 dingen

Gewoon even een update…

Het is alweer even geleden dat ik iets getikt heb; mijn blog stond door vele andere dingen al een tijdje op een laag pitje. Maar de laatste dagen voel ik sterk de behoefte om het weer op te pakken. En ik besloot om te gaan luisteren naar die behoefte. Waar ik over ga bloggen? Geen idee nog. Voor nu een update over mijn 101 dingen lijst. We zijn alweer vele dagen verder; hoe ver ben ik met mijn lijst?

Een drukke baan, een studie, veel nieuwe dingen, het leven thuis met gezin, een hond en een poes; vele redenen – vond ik – om mijn blog even op een lager pitje te zetten. Dat lagere pitje werd een heel laag pitje en dus was het langere tijd stil hier op Thearie.nl. Maar de laatste dagen voel ik opeens sterk weer de behoefte om het weer op te gaan pakken. Is het de nieuwe maan? Nieuwe energie? Geen idee… maar luisteren naar die behoefte is wat ik ga doen. Waarover ik ga schrijven de komende tijd? Ook nog geen idee; ik zie het wel. Voor nu neem ik mijn dingen lijst weer eens onder de loep; ook hier liet ik het een beetje versloffen.

Er zijn alweer aardig wat dagen verstreken, van de 1.001 dagen waarin ik mijn lijst wil afronden, zijn er nog – als ik dit tik – 484 dagen over. Goed, is nog ruim een jaar, maar er ‘moet’ nog wel het één en ander gebeuren 😉 Heb ik nu helemaal niets gedaan aan de lijst de afgelopen tijd? Jawel…

Een kleine update…

#2 Alle 26 etappes van het Pieterpad lopen

Nummer 2 gaat goed! We hebben al een flink aantal etappes van het mooie Pieterpad gelopen en zijn inmiddels al een stukje over de helft. De eerstvolgende etappe is Groesbeek – Gennep (is de 18de etappe) en tijdens deze etappe lopen we zelfs Limburg al in. Schiet al aardig op, niet? En wat blijft het leuk! Tuurlijk loop ik nog steeds op mijn tandvlees zo nu en dan (eigenlijk best altijd) en vervloek ik dat Pieterpad wel eens, maar… we komen op zóveel leuke plekjes, zijn flink in beweging, zien het één en ander van ons prachtig landje en zijn altijd in leuk gezelschap. Echt een aanrader dit pad!

#3 Mijn studie Holistisch Therapeut afronden

In september is het zover! Als alles goed gaat, ik mijn reflectieverslagen op tijd inlever, mijn theorietoets en praktijkexamen goed doorsta, dan ben ik september klaar met mijn studie. En wat een mooie reis is dit, zeg. Zóveel al geleerd, nog meer mooie mensen ontmoet, prachtige studiedagen al mee mogen maken. Reiki is magisch (Reiki Master ben ik inmiddels al) en alle andere tools die we krijgen aangereikt zijn ook zo bijzonder. Zó ontzettend blij dat ik de keuze voor deze studie gemaakt heb. Het heeft me al zoveel gebracht en ik ga er graag vanuit dat het me nog zoveel meer gaat brengen.

Een aantal dingen op mijn 101 dingen lijst zijn in gang gezet door deze studie; meer Reiki geven, mijn intuïtie beter ontwikkelen, de Reiki trainer opleiding volgen en zelfs vrijwilligerswerk doen… kan hier wel een aparte blog over schrijven 😉

Thearie-reiki-master

#13 Eén boek per maand lezen

Ik ben op weg, maar één boek per maand lezen, dat lukt nog niet helemaal. Vooral ook omdat de boeken die ik lees voor mijn studie niet altijd even makkelijk weglezen. Maar… lezen doe ik weer steeds meer! Deels alle boeken die ik ‘moet’ lezen voor mijn studie, deels ook ‘gewoon’ andere boeken. En heb nu ook Storytel; boeken luisteren is ook steeds meer aan de orde.

Hoor vaak mensen zeggen dat ze in meerdere boeken tegelijk bezig zijn; ik kan dat helaas niet. Heb het liefst de focus op één boek. Eén boek lezen naast één boek luisteren gaat dan wel weer. Vind het heerlijk om voorgelezen te worden als ik in de auto zit, jij ook?

Ik gebruik sinds kort de app GoodReads om bij te houden welke boeken ik nog wil lezen, welke ik aan het lezen ben én welke boeken ik gelezen heb. Best handig én leuk om ook in de lijstjes van anderen te kunnen kijken en daar inspiratie op te doen.

Mijn favoriete boeken

Jij bent de liefde
Jij bent de liefde
De jongen, de mol, de vos en het paard
De jongen, de mol, de vos en het paard
Het sprookje van de dood
Het sprookje van de dood
Met beide benen op de grond
Met beide benen op de grond
Woman
Woman
Het meisje dat aan de oever verscheen
Het meisje dat aan de oever verscheen
Steeds leuker
Steeds leuker
Voedsel voor je geest
Voedsel voor je geest
De Online Marketing Tornado
De Online Marketing Tornado
Jij bent de liefde
Jij bent de liefde
De jongen, de mol, de vos en het paard
De jongen, de mol, de vos en het paard
Het sprookje van de dood
Het sprookje van de dood
Met beide benen op de grond
Met beide benen op de grond
Woman
Woman
Het meisje dat aan de oever verscheen
Het meisje dat aan de oever verscheen
Steeds leuker
Steeds leuker
Voedsel voor je geest
Voedsel voor je geest
De Online Marketing Tornado
De Online Marketing Tornado

#39 De keuken (laten) verbouwen

Dit is inmiddels gedaan en het is zó mooi geworden! Vinden wij zelf dan in ieder geval. Het was een aantal weken even kamperen in huis – twee pits kookplaatje + tafelmodel koelkast in de woonkamer, afwassen in de badkamer en veel, vooral veel stofbijten – maar het was de moeite! Veel meer ruimte, veel lichter én veel meer plezier tijdens het koken. Het is voor ons echt een extra plekje om lekker te ‘hangen’ ook geworden. Sterker… op het moment van tikken zit ik in onze fijne, nieuwe keuken!

Wil je weten hoe het gegaan is? Ik heb een “Klussen” Highlight op mijn Instagram aangemaakt…

Klein dingetje (ahum); er blijkt nu wel ergens een lekkage onder de vloer te zitten, dus de keuken moet er voor de helft weer uit… maar komt weer goed! (Het is zoals het is en we blijven nog behoorlijk zen, haha)

#42 Al mijn mailboxen helemaal opschonen

Het klinkt alsof ik 25 verschillende mailboxen heb; dat is dus niet zo. Maar heb er wel meerdere en sommige e-mailadressen heb ik al zó lang dat daar echt een wildgroei aan e-mailtjes is ontstaan waar ik iets – of vooral niets – mee moet. Opschonen dus! (jeweetwel, opgeruimde mailbox, opgeruimd hoofd… of zoiets).

Helaas is dit niet iets waar je ‘even’ voor gaat zitten en dat het dan klaar. Ik stam uit een tijd vóór e-mail, dus het moment dat ik een e-mailadres kon aanmaken is ook ergens vorige eeuw geweest. Je kan een hoop mail verzamelen in zoveel jaar…Opruimen wordt dan niet makkelijker; oude mailtjes ‘moeten’ herlezen worden, beslissingen over wel/niet bewaren moeten gemaakt worden, kortom: tijdrovend 😉

Nu heb ik besloten dat ik eens in de zoveel tijd (wilde wekelijks, maar die routine zit er nog niet in) de timer op een kwartiertje zet en dan door mijn mailbox ga. Beginnen met de oudste e-mailtjes eerst. Is dit de snelste manier? Wellicht niet… maar beetje bij beetje worden mijn mailboxen schoner, heb ik iets meer overzicht. En dat is ook wat waard! Ik streep #42 nog niet af… maar ben er wel mee bezig 😉

Thearie -e-mail

#73 Tien nieuwe podcasts luisteren

Ook deze kan ik bijna afvinken. Niet alleen vind ik het fijn om boeken te luisteren in de auto, ook podcasts luister ik vaak. En ja, ik loop achter wat de nieuwste muziek betreft; heb bijna geen radio meer aan in de auto…

Even een paar favoriete podcasts op een rijtje:

Kukuru van Giel Beelen – toch wel mijn favoriet hoor. Uiteraard wel afhankelijk ook van de gast die er is, maar bijna altijd zijn ze erg fijn om naar te luisteren.

Celine Charlotte podcast – ik vind haar leuk! Volg haar al sinds een tijdje op Instagram en zo nu en dan gooit ze er een podcast uit. De drie lange afleveren over haar Ayahuasca ervaring waren héérlijk om naar te luisteren en deze week heb ik haar laatste over de wildgroei aan coaches nog beluisterd. Ze heeft een prettige stem en kletst lekker weg.

Holistisch Leven van ZoMa Opleidingen – mag uiteraard niet ontbreken in mijn podcastlijstje. Fijne gesprekken, interessante gasten en voor mij superfijne onderwerpen.

Steeds Leuker podcast van Jelle Hermus en Sarra Wijnmaalen – Jelle is van SoChicken en de boeken Steeds Leuker en Leven met de wind mee. SoChicken is één van mijn favoriete blogs, de boeken staan hier in de boekenkast en dus leek de podcast mij ook de moeite waard. Heb nog niet veel afleveringen geluisterd, maar tot nu waren ze de moeite om te luisteren…

Kim Munnecom Podcast – Heel eerlijk? Ik weet nog steeds niet goed wat ik nu van Kim Munnecom vind. Of ik haar manier van communiceren nu wel of niet fijn vind, blijft bij mij een vraag, haha. Feit is dat ze haar onderwerpen interessant zijn, ze korte podcasts heeft die perfect zijn voor een wandelingetje ’s avonds en ik meestal altijd wel iets uit haar podcasts meeneem…

De Psychologie van Succes Podcast van Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach – Albert vind ik een ongelooflijk wijze man met veel humor; ik luister graag naar podcasts waar hij in zit. Samen met Tonny (ondernemer, investeerder en vooral bekend van de Internet Marketing Unie) beantwoordt hij vragen van luisteraars die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven én de groei van ondernemers en ondernemingen. Er zitten superinteressante podcasts tussen de – inmiddels – 171 afleveringen die online staan nu.

Mooi rijtje al wel, vind ik zelf dan ;). Heb jij nog tips voor fijne podcasts?

#77 Vijf mensen inspireren om ook een 101 dingen lijst te maken

Inmiddels weet ik al van twee mensen dat ze ook een lijst hebben gemaakt. Sterker nog, die lijsten zijn ook online te vinden 😉 Welke dat zijn?

❣ De lijst van Marije (hier klikken). Marije leerde ik kennen via een intervisie groep voor Holistisch Therapeuten, superleuk mens én inmiddels ook een collega geworden…En we hebben zo’n leuke klik dat we overwegen om haar nummer 23 samen te doen!

❣ De lijst van Ramona (hier klikken). Ook Ramona ken ik via mijn studie. We hebben samen Reiki II gedaan, komen elkaar af en toe tegen bij ZoMa en uiteraard volgen we elkaar op Instagram. De lijst van Ramona is ook een fijne… superleuk om te zien!

We zijn er nog niet…

Een kleine update dus… en hoewel ik niet actief bezig was met mijn 101 dingen lijst én niet met mijn blog, zijn er toch een aantal dingen waar ik toch fijn mee bezig ben geweest. En nu ik mijn lijstje zo zie, krijg ik ook meer zin om een beetje door te pakken. Of alles gaat lukken in de tijd die er nu nog voor staat, dat weet ik niet… maar mijn best ga ik in ieder geval weer doen!

Vertel eens? Heb jij inmiddels al een lijst?

Liefs van Thea

*Dit artikel bevat affiliate links

Thearie - Pinterest - 101 dingen

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: