101 dingen Doen Eten&Drinken

Een High Tea in het Amstel Hotel

Een high tea in het Amstel Hotel

Intercontinental Amstel Amsterdam, beter bekend als hét Amstel Hotel; ik ken het. Ooit werkte ik er, een prachtige werkplek, fijne collega’s en leuke gasten.

Afgelopen zaterdag liep ik voor het eerst in jaren weer eens over de rode loper naar binnen. En was ik wéér onder de indruk bij binnenkomst. Van de ‘hal’, van de vriendelijke mensen, van de sfeer die er hangt. En ja, het was fijn om herkend te worden door Aad, de bijna beroemde conciërge en nog een aantal andere ex-collega’s. Good memories…

We (een heel lief vriendinnetje en ik) hadden een High Tea gereserveerd. Die staat namelijk op nummer 18 in mijn 101-dingen lijst. We mochten even wachten – in de lobby – op ons tafeltje, we waren ruim een kwartier te vroeg. Op een heerlijke bank was het goed toeven. Er was een bruiloft gaande en we konden een prachtig bruidje zien. En al haar mooi geklede gasten.

Een high tea in het Amstel Hotel

Wachten op een tafeltje is geen straf in het Amstel Hotel

Ons tafeltje was aan het raam, uitzicht op de Amstel. Een heerlijk plekje. En het feest begon…ik noem een aantal dingen (lees; niet alles dus) op:

 • Aardappel, truffelremoulade
 • Een Pain Surprise met daarin de heerlijkste sandwiches
 • Saucijzenbroodje van kip met paddenstoelen en dragon
 • Pompoensoep met zoetzure pompoen
 • Boerenjongensscones en kaneelscones
 • Witte chocolade met pompoen en macadamianoten
 • Cheesecake van bramen
 • En meer….

Het hele menu kan je hier (KLIK) zien….

Een high tea in het Amstel Hotel

Om mee te beginnen…

Bij dit alles werden vier heerlijke soorten thee geschonken en we kregen echt bij alles een uitgebreid verhaal. (Rachelle, misschien lees je dit; we waren onder de indruk!)

Wat een genot! Wat een luxe en wat fijn!

Ik geef toe; voor minder geld kan je ergens anders ook prima een High Tea doen (bij De Pelikaan in Zutphen bijvoorbeeld), maar het is het totaalplaatje; de omgeving, de service, het overheerlijke eten. Mocht je ook eens de kans krijgen; DOEN!

Welk hotel zou indruk op jou maken?

Wil je meer zien van het Amstel Hotel? Afgelopen zaterdag is de documentaire ‘Vier seizoenen aan de Amstel’  begonnen. Acht weken lang kan je een kijkje nemen achter de schermen van het meest prachtige (mijn mening) hotel van Nederland.

 

Misschien ook iets voor jou

2 Berichten

 • Antwoord
  Marlies
  24 oktober 2016 at 07:13

  Het Burj al Arab in Dubai heeft een ongekende aantrekkingskracht. Maar het Waldorf Astoria in NY ook…. over tegenstellingen gesproken 🙂

  • Antwoord
   Thea
   25 oktober 2016 at 20:33

   Moest even zoeken naar het Burj al Arab hotel, wist niet dat dat de naam van dat prachtige hotel was, haha… Waldorf Astoria in NY ben ik ooit eens langs gelopen, durfde niet naar binnen op mijn wandelschoenen 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: