Doen Eten&Drinken

Een High Tea in Zutphen

High Tea bij De Pelikaan in Zutphen | Thearie

Wie houdt er nu niet van een High Tea? Ik wel. Van N011 in Deventer naar een High Tea in het Amstel Hotel in Amsterdam; genieten van scones, broodjes, taartjes en meer kan op verschillende leuke plekjes.

Bijzonder was de vegan etagère bij Rawsome in Arnhem. Anders dan ik gewend was, maar super lekkere hapjes daar. Op hun website (vol met heerlijke recepten ook) zie ik niet meer de High Tea staan, maar mochten ze die nog hebben…zeker eens proberen ook!

De Pelikaan in Zutphen

Met drie liefste vriendinnetjes ging ik een tijdje terug naar Zutphen. Voor een High Tea dus. Maar niet alleen voor een High Tea; ook voor heerlijk slenteren in die leuke, kleine  – vol prachtige panden – straatjes van Zutphen. Wat een leuk stadje! Markt, gezellige terrasjes, leuke winkels….Zutphen bruist!

Dan de High Tea in De Pelikaan. In eerste instantie zag het er een beetje oubollig uit, maar wat een leuk plekje is dit. Een prachtig pand, goede sfeer en aardige mensen. De (groene, met bosvruchtensmaakje) thee was héérlijk, de scones (met marmelade, jam en creme fraiche) warm en yummie. En de drie soorten sandwiches, cake, hartig koekje, petit four, bonbon én drie warme hartige hapje waren ook zo op!

Ouderwets genieten van een heerlijke High Tea

Als al het lekkers op is komt het moeilijkste; het pand proberen te verlaten zonder al die heerlijke thee, zakjes met koffiebonen of het prachtige Bunzlau servies dat in het hele fijne, ouderwetse winkeltje te koop is. Een verjaardagscadeau voor een ander lief vriendinnetje was hier zo gekocht.

Aanrader!

De Pelikaan
Pelikaanstraat 9
72001 DR Zutphen
www.de-pelikaan.nl

Misschien ook iets voor jou

2 Berichten

 • Antwoord
  Linda
  10 juli 2016 at 10:22

  Ik kocht hier laatst, na een bezoekje aan Anne die daar vlakbij zit, overheerlijke nougat. Wat je zegt: yummie!

  • Antwoord
   Thea
   11 juli 2016 at 20:42

   Oh, die nougat heb ik laten liggen. Spijt!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: