I love sleep tag - Thearie
Tags

I love sleep tag

Moe ben ik; tekort aan vitamine D, behoefte aan zonlicht en warm weer en iets meer tijd voor mezelf. En goed, (nog) gezonder gaan eten en heul veel meer bewegen zal ook bijdragen aan minder vermoeidheid. Dus ga ik beter mijn best doen. En goed slapen, veel slapen!

Maar slaap ik eigenlijk wel slecht?

De ‘ I love sleep tag’ kwam ik tegen bij Mrs. Curly (en zij heeft ‘m weer gevonden op mommysworld) en bedacht dat dit een goed vragenlijstje is om te kijken of slaaptekort nu echt een oorzaak is van mijn vermoeidheid.

Goed; mijn antwoorden op de ‘ I love sleep tag’

(1) Hoe laat ga je meestal naar bed?

Niet vroeg genoeg. Op mijn 101-dingen lijst staat ergens dat ik 7 dagen achter elkaar voor 22.00 ’s avonds in bed wil liggen. Maar dat lukt dus nog niet. Meestal ga ik tussen 22.30 en 23.00 uur naar boven, voordat ik daadwerkelijk slaap (want tandenpoetsen, kinderen kusjes geven, beetje lezen nog) is het dus al laat.

(2) Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Tafel dekken voor het ontbijt (al doet vriendlief dat ook erg vaak), achterdeur op slot draaien, tanden poetsen, kinderen toedekken en kusjes geven en nog een beetje lezen.

Vroeger zette ik vaak de cd met de soundtrack van de prachtige film ‘Le Grand Blue’ op; 10 minuten en ik viel in slaap…zo relaxt!

(3) Wat doe je als je niet kunt slapen?

NIET kunnen slapen? Op dit moment heb ik het gevoel dat ik overal en nergens kan slapen. Leg me ergens neer en ik ben vertrokken. Maar vooruit, als ik niet kan slapen dan… ga ik teveel nadenken, ga ik me irriteren aan gesnurk, ga ik 1.354 x woelen en draaien en uiteindelijk even naar beneden om een slokje water te drinken. Maar heel vaak komt het niet voor dat ik echt niet kan slapen. Gelukkig!

(4) Wat is je favoriete slaaphouding?

Buik! Absoluut. Ik begin meestal op mijn zij, maar lig toch echt het liefst op mijn buik.

(5) Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Euh, niet? Kan serieus niets bedenken waar ik wakker voor gemaakt zou willen worden. Kinderen ‘mogen’ me wakker maken als er iets is. En dan het liefst nog heel zachtjes. (Maar helaas; onze kinderen kunnen een hele straat wakker maken ’s nachts.)

Het liefst zou iedereen mij gewoon mogen laten slapen ’s nachts.

(6) Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Als ik moet werken; 5.30 uur , als ik niet moet werken ; 6.30 uur. Wekker staat een half uur voor, zodat het minder dramatische tijden lijken (ik wil geen 5 zien op mijn wekker).

In het weekend in principe geen wekker, daar heb ik de kinderen voor en dat doen ze altijd braaf na 8-ten. Maar…hockeyseizoen begint straks echt weer en dan zal er toch wel iets van wekker gezet moeten worden.

(7) Snoozen of direct opstaan?

Eén keer snoozen, echt maar één keer en daarna sta  ik naast mijn bed.

(8) Slaap je uit in het weekend?

Wat is uitslapen? Ik heb nooit tot heel laat in mijn bed gelegen. Dus als ik in het weekend rond 8.30 uur uit mijn bed stap is dat uitslapen. Soms mag ik blijven liggen en dan lukt het me wel eens om wat langer te blijven liggen.

(9) Welke rare dingen doe je in je slaap?

Dat zou ik eens na moeten vragen, haha. Volgens mij niet hele gekke dingen, wil nog wel eens wat mompelen ofzo.

(10) Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Twee, één voor vriend, één voor mij. Simpel!

(11) Wat heb je aan in bed?

T-shirt, pyjama, hempje…

(12) Slaap je met sokken aan?

Eigenlijk nooit, maar als ik het wel eens doe en ik doe ze na een tijdje uit; dan voelt dat zo heerlijk aan je voeten! Mijn voeten liggen het liefst boven op het dekbed. En niet eronder.

(13) Hoe groot is jouw bed?

Te klein! 1.40 meter. En dat voor mij, vriend, kat, soms één kind erbij, soms ook twee…
Maar al zou het bed 2 meter breed zijn, denk niet dan ik veel extra ruimte erbij krijg, haha.

(14) Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Zo zachtjes mogelijk opstaan en dan douchen. Zonder dat er iemand anders wakker is. In alle rust. Voor iemand die ’s ochtends niet tegen lawaai of geklets kan doe ik het aardig goed elke ochtend, maar dat alleen – in stilte – douchen heb ik nodig!

(15 Droom je elke nacht?

Vast wel, geen idee. Soms weet ik nog iets, meestal niet meer. Dromen is toch soort van je dag verwerken?

(16) Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?

Op dit moment weet ik er geen te herinneren, maar…dat is vast omdat ik moe ben, haha!

Dit was het; de ‘I love sleep tag’ en volgens mij valt het met mijn slaapgebrek wel mee. We hebben kinderen die niet vaak ’s nachts wakker worden, dus doorslapen is geen probleem. Iets vroeger naar bed zou misschien wel een goed idee zijn. En heel af en toe eens de kinderen naar Oma brengen voor een nachtje, zodat je zeker weet dat je ’s nachts je bed niet uit hoeft én ’s ochtends echt lang kan blijven liggen.

Hoe gaat het bij jullie? Slapen jullie goed?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

 • Mrs Curly

  Oh jee, hockeyseizoen…. Hier is dat zo met voetbal. Verschrikkelijk vind ik dat om in het weekend een wekker te moeten zetten om dan aan de rand van een nat veld te moeten staan 😀 Alles voor die kinderen, hè 😉
  Leuk om je antwoorden te lezen!
  Ik hoop dat je snel wat slaap en rust mag inhalen!

  • Thea

   Als ik eenmaal naast dat veld sta, is het niet meer zo erg. Maar voordat je er staat….

   Vond jouw antwoorden ook leuk! En die slaap en rust; dat komt wel weer goed! Lente is in aantocht….toch? 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: