Instagram Stories; 6 manieren om ze nog leuker te maken
Persoonlijk

Instagram stories;
4 manieren om ze nog leuker te maken

Waarschijnlijk gebruik ook jij Instagram Stories al. Instagram Stories is een superleuke manier om nog beter contact met je Instavrienden te krijgen. Achter de schermen filmpjes, minder perfecte foto’s of alleen teksten; via Instagram Stories kan alles. Maar ken jij alle opties al? Ik geef je 4 manieren om je Stories nóg leuker te maken. Lees vooral verder….

Instagram Stories

Een functie die Instagram alweer een tijdje terug heeft toegevoegd. Een soort slideshow functie waar jij je verhaal kan vertellen. Jouw Story. Je kan foto’s en video’s (max. 10 seconden) toevoegen en deze weer bewerken met teksten, gifjes en kleuren. Je kan er zoveel delen als je wilt én… na 24 uur verdwijnen ze weer. Zelf vind ik het een erg leuke optie. Leuk om zelf Stories te maken, maar het is ook leuk om Stories van anderen te bekijken!

Hoe groot Instagram is en hoeveel mensen je met Instagram kan bereiken legt de infographic van Gramlike (KLIK) beter uit dan dat ik kan. Een paar cijfers van 2018:

(.) er zijn meer dan een miljard Instagram gebruikers
(.) er zijn meer dan 500 miljoen (!) dagelijkse gebruikers
(.) dagelijks liken we met ons allen meer dan 4,2 miljard posts
(.) de post waarin Beyonce aankondigde dat ze zwanger was kreeg meer dan 11 miljoen likes! (Mag toch hopen dat ze haar notificaties uit had staan)
(.) en dagelijks zijn er meer dan 300 miljoen Instagram Stories gebruikers

Niet een klein partijtje dus, dat Instagram! Goed; terug naar…

Instagram Stories

Hoe maak je een Instagram Story? Door naar rechts te swipen op je tijdlijn óf door op je profielfoto te klikken en daarna op het plusje in je profielfoto in het hoekje linksboven.

Maak een foto, voeg een foto of filmpje toe en ga los met gifjes, teksten en emoticons. Ben je tevreden? Dan kan je ‘m gaan delen. Kind kan de was doen, niet?

Toch zijn er nog een aantal manieren om je Instagram Stories nóg leuker te maken. Ik kende ze niet, tot voor kort. Denk jij “ahjo, je loopt achter, dit is zóó 2018′ dan sorry… ;-p. Ken je ze nog niet; ga er vooral eens mee aan de slag, superleuk!

Vier manieren om je Instagram Stories nóg leuker te maken dus

>> GEBRUIK JIJ DEZE DRIE OPTIES IN FACEBOOK AL?<<

(1) Een vaste kleur achtergrond

Soms wil je gewoon alleen een tekst plaatsen, zonder poespas, frutsels of wat dan ook. En soms wil je dan een leuk kleurtje achter die tekst, niet? Je kan dat doen door bijvoorbeeld een gekleurde afbeelding via Canva te maken, maar in Instagram Stories gaat het makkelijker

Dat kan dus! Hoe?

(.) selecteer een foto; maakt niet uit welke
(.) selecteer dan het potloodje rechtsboven
(.) selecteer de kleur die je wilt én ook de pen helemaal links (boven)
(.) hou dan je vinger even op de afbeelding ét voilà…

Extra tip; gebruik je het tweede penseeltje van links, dan krijg je een transparant laagje over je foto. Ook mooi!

(2) Het gummetje gebruiken voor een leuk effect

Deze vind ik zelf erg leuk. Een soort van ‘verstopte foto die je tevoorschijn krast’ dingetje. Doet me denken aan die krasblokken die je vroeger had. Met witte blaadjes en dat je dan met je potlood er over moest krassen. Hoe?

Zie de bullets hierboven; je selecteert een foto (alleen hier maakt het dus wél uit welke) en gooit er een kleurtje overheen. En dan; klik je op het gummetje helemaal rechts in het rijtje van ‘stiften’ die je kan selecteren en ga je met je vinger over het scherm. Je zal zien dat de foto onder de kleur die je hebt geselecteerd tevoorschijn komt. Coohool! (Vind ik dus hè)

Hierover heen kan je dan nog teksten, gifjes of emoticons ‘plakken’

Dus; een effen laagje, het kraseffect en het kraseffect met een transparantlaagje 🙂

(3) Speel met letters

Deze is je wellicht al bekend; je kan in Instagram Stories verschillende lettertypes selecteren. Klassiek, modern, neon, typemachine en vetgedrukt. Wat dus ook kan is dat je verschillende tekstblokken aanmaakt mét verschillende lettertypes. Dan krijg je dus een heel ander effect.

Ook leuk; dezelfde tekst, zelfde lettertype en in dezelfde grootte tikken. In twee verschillende kleuren en ze dan zo onder elkaar schuiven dat je een schaduw effect krijgt.

De laatste (en deze vergt wat handigheid); een tekst tikken, dan op tekst klikken en alles selecteren en dan gelijkertijd het streepje rechts op de tekst én het paarse kleurenbolletje onderin naar links slepen. Resultaat? Letters in verschillende kleuren. Grappig, niet?

Met letters spelen in Instagram Stories
Het resultaat….
Letters in verschillende kleuren in Instagram Stories
Als je hier nu het paarse bolletje én het streepje rechts (naast tekst) gelijkertijd indrukt en naar links verschuift, kleuren je letters in verschillende kleuren…

(4) Gebruik een template

Je ziet ze veel; de Instagram Stories waarin mooie templates zijn gebruikt. Wel handig ook als je je Stories hetzelfde eruit wil laten zien. Nu hoef je niet zelf aan de slag te gaan om deze templates te gaan maken; er zijn handige apps voor. Hoera!

Zelf gebruik het meest Canva. Niet alleen voor Instagram Stories, ook voor bijvoorbeeld Pinterest (en ja hoor, daar kan je me volgen: klik HIER) . Canva gebruik ik overigens ook regelmatig voor flyers of posters. Echt een hele handige app (via desktop kan het ook gebruikt worden hoor).

Een app die ook handig is voor templates is Unfold. Gebruik deze zelf iets minder (want..Canva) maar ook hier staan mooie, simpele templates in. Redelijk basic, als je meer wil dan wordt het al snel betaald.

Een simpele template…

Dus; vier manieren…

Dit waren ze! Nogmaals; wellicht ken jij ze al. Wellicht ook niet…. ga er dan vooral mee aan de slag als je Instagram Stories gebruikt.

En vertel; heb jij nog meer tips? Tips die ik gemist heb?

Ohja; mijn Instagram feed is hier (KLIK) te vinden 😉

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: