Persoonlijk

Lezen is leuk en boeken ruiken lekker

Lezen…. voor zover ik me kan herinneren heb ik dat altijd gedaan. Op woensdagmiddag fietste mijn moeder met mij mee naar de bibliotheek en had dan eindeloos geduld als ik weer eens niet kon kiezen tussen de vele boeken.

Nog steeds word ik heel blij van boeken. Vooral van nieuwe boeken, want nieuwe boeken ruiken lekker. Sommige mensen moeten hier om lachen, maar echt…nieuwe boeken ruiken lekker!

Op dit moment aan het lezen: De mooie voedselmachine, Giulia Enders.

Wie écht wil weten hoe de spijsvertering in elkaar steekt, van hap tot plons, leest De mooie voedselmachine.’ **** NRC Handelsblad’

Nog op mijn 101-dingen lijst staan:

14. De wereld van Sofie nu eens echt uitlezen
Ik heb het zojuist besloten; ik ga gewoon niet verder in dit boek en ga nu gewoon accepteren dat ik dit ook nooit zal doen. Sommige boeken liggen me dus gewoon niet. Zijn niet voor mij geschreven. En dat is niet erg….

Iemand wel De Wereld van Sofie uitgelezen?

5. Alle zeven Harry Potter boeken opnieuw lezen
Avec plaisir. Heb ze verslonden! Met smart gewacht op ieder nieuw deel. Avonden met mijn neus in een Harry Potter boek, op mijn bankje in Amsterdam. En dat terwijl vrienden buiten ergens aan het feesten waren.

Ik heb zelf eens hardop tegen mensen gezegd dat ik op tijd naar huis wilde want ‘ik moet écht mijn Harry Potter boek uitlezen’. Aan rare blikken wen je ……

55. De drie boeken In de ban van de Ring lezen
Ze liggen op me te wachten; deze drie boeken. Ik beken…ze spreken me nog niet heel erg aan. Ook de films niet. Maar ik ga er toch aan beginnen en we zien wel waar ik eindig….

Nog een aantal boeken die – al staan ze niet in mijn 101- dingen lijst – ik nog graag wil lezen;

(1) Het meisje in de trein – Paula Hawkins
(Volgens mij heel spannend)

(2) De Gorgels – Jochem Myjer
(om samen met Emma te lezen voor het slapen gaan)

(3) De Kraamhulp – Esther Verhoef
(Omdat ik deze tijdens mijn zwangerschap niet durfde te lezen)

(4) Opgeruimd! – Marie Kondo
(‘Rommelige huizen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie’. Wie wil dat nu niet?)

(5) Het Rosie effect – Graeme Simsion
(Omdat ik het eerste boek ‘Het Rosie project’ hilarisch vond en nu het vervolg wil lezen)

Goed, hier kan ik de komende tijd nog wel mee verder. Welke boeken staan er op jullie lijst?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

  • Chris

    Bij de titel van deze blogpost was ik al verkocht. Hallelujah voor echte boeken die lekker ruiken en bibliotheken. En ja, Harry Potter staat ook op mijn wensenlijstje om opnieuw te lezen! Het is alweer zo lang geleden. The Rosie Effect is overigens ook zeker een aanrader! Maar wel – zoals bijna altijd – minder leuk dan het eerste deel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: