Lissabon; een stad vol vriendelijke mensen | Thearie
Doen

Een heerlijk weekend in Lissabon, Portugal

Daar gingen we; zonder kinderen maar met lieve vrienden richting Lissabon voor een lang weekend. En wat is het een mooie stad!

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van Lissabon. Was nog nooit in Portugal geweest, dus was erg nieuwsgierig. Had op Pinterest al wel een beetje info verzameld, wat tips en mooie plaatjes. En het viel in het echt niet tegen! Lees maar…

Aardige mensen; van de taxichauffeur die ons ophaalde van het vliegveld tot aan de mensen in restaurants die je allemaal een hand geven als je weer weggaat. Gemoedelijke sfeer; de stad was relaxed. Meer dan ik had verwacht. Alsof de mensen geen haast hadden, geen stress. Men leek zelfs blij met de regen!

Ons appartement was echt midden in het hart van Lissabon. In de wijk Bairro Alto (vol met leuke restaurantjes) en vanuit daar was alles prima te bereiken. De wijk Alfama, een oude volkswijk met al zijn leuke, stijle straatjes lag op loopafstand. Door deze wijk rijdt het gele trammetje (lijn 28).

Hoe mooi alles was? Denk dat foto’s meer vertellen dan woorden, dus zie vooral hieronder naar mijn ‘fotoverslag’ (die ik overigens van Fotofabriek.nl ook in een fijn album mag gieten. Wat weer fijn is voor #23 op mijn 101-dingenlijst… of wellicht – geheel in Portugese stijl – laat ik wel een aantal fotootjes op tegels afdrukken, hoe leuk is dat?)

Lissabon is kleurrijk

Een roze straat, tegeltjes overal en gebouwen in de meest prachtige kleuren. We mochten niet klagen over het weer, zeker niet, maar ik denk wel dat al die kleuren nóg prachtiger zijn op warme zomerse dagen.

Lissabon is kleurrijk | Thearie
Vrolijke tegeltjes, overal!
Lissabon is kleurrijk
Gebouwen in de mooiste kleuren
Lissabon is kleurrijk
De Rua Nova do Carvalho, het roze straatje

In Lissabon kan je lekker eten

In de wijken waar wij rondliepen waren vele restaurantjes. Hoe later op de avond, hoe drukker het werd. En het zag er allemaal gezellig en goed uit. Ook een aantal ‘specialiteiten’ hebben we uiteraard geproefd; de Pasteis de Nata, Portugese custard taartjes (écht heerlijk!) en de Pastel de Bacalhau, kabeljauwkroketjes. Nomnom! Mocht je de Pasteis de Nata zelf willen maken; Uit Pauline’s Keuken heeft een recept hiervoor.

In Lissabon kan je lekker eten
Pastéis de Nata, een heerlijk Portugees custardtaartje
In Lissabon kan je lekker eten
Ontbijtjes in dit soort leuke plekjes. Voor de prijs hief je het niet te laten; Portugal is zeker niet duur
In Lissabon kan je lekker eten
Pastel de Bacalhau; een kabeljauw kroketje. Heerlijk, al denk ik wel dat je er niet teveel van moet eten
In Lissabon kan je lekker eten
Het restaurantje waar we de laatste avond hebben gegeten. In de leuke wijk Bairro Alto

Lissabon heeft mooie plekjes

Van smalle straatjes met prachtige uitzichten tot prachtige torens in de rivier de Taag. Er is veel moois te zien in deze prachtige stad. Wij hebben – als echte toeristen – een 48 uurs ticket gekocht voor een hop on / hop off bus en hebben daardoor veel gezien. De Torre de Belém, het  plein Praça do Comércio , het prachtige stationsgebouw, maar ook de vele kleine straatjes met mooie uitzichten. Te voet kan je al veel bekijken (neem wel wat spierpijn in je kuiten voor lief) maar een trammetje nemen is ook zeker de moeite waard!

Lissabon kent mooie plekjes
Het Castelo de São Jorge bij avondlicht… een hele klim maar met vele mooie uitzichten!
Lissabon kent mooie plekjes
Tram 28, de meest bekende tram
Lissabon kent mooie plekjes
Torre de Belém, een prachtige toren in de Taag. Werelderfgoed ook!
Lissabon kent mooie plekjes
Zo veel leuke, smalle en kleine straatjes. Je voelt je benen wel na een dag klimmen, maar oh zo de moeite waard
Lissabon kent mooie plekjes
Het station van Lissabon. Midden in de stad… werkelijk een prachtig gebouw

Kortom; een heerlijke stad voor een fijne citytrip! Relaxed, niet al te groot en voor ieder wat wils, lijkt mij!

Vertel; ben jij al eens in Lissabon geweest en wat vond je ervan?
Is de rest van Portugal net zo fijn?

 

 

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: