Meer bewegen door Curves
Persoonlijk

Meer bewegen; hoe ik dat – sinds kort – doe?

In mijn 101-dingen lijst staat 2x 10 kilo afvallen. En dat is natuurlijk niet voor niets. Maar ik vind dat nog wel een dingetje. Diëten is niet zo mijn ding (al heb ik daar – eerlijk – ook nog niet zo mijn best voor gedaan), dus komt het in mijn ogen aan op ‘bewust’ eten en vooral meer bewegen.

Dat bewegen is ook nog wel een dingetje;

  1. ik ben niet – ik herhaal; NIET – sportief
  2. ik zit veel in de auto, achter mijn laptopje of op de bank (jawel, 12 seizoenen van Grey’s Anatomy!)
  3. alle andere excuses die ik kan verzinnen

Nu is daar onze kleine man. Hij zorgt er op dit moment voor dat ik wat meer beweging krijg; ik ren achter hem aan als hij voor de zoveelste keer de achterdeur heeft opengemaakt en richting speeltuin verdwijnselt. Ik spring over hem heen als hij als een echte dramaqueen op de vloer van een supermarkt ligt en mijn reflexen worden uitstekend getest aan tafel als er weer eens een bord, glas of pan dreigt te vallen.

Dochter zorgt er inmiddels voor dat ik soms eens aan dansen toe kom. Gewoon in de woonkamer op liedjes als ‘Can’t stop the feeling’, ‘Brickwall’ (van Djamila?) of één van de vele Kinderen voor Kinderen liedjes.

Maar: niet genoeg. Dus ‘zit’ ik – sinds twee weken – op Curves. Wat?! Ja, Curves!

 ‘ Vitaler, gezonder en krachtiger in slechts 30 minuten’

Toestellen in een cirkel opgesteld, werken op hydraulische weerstand. Tussen de toestellen een plaatje waar je ‘hak-en teen’, ‘armzwaai’ en meer oefeningen doet. Een training houdt in dat je twee keer het rondje doet (en dan nog drie toestellen) en dan gaat stretchen. Je bent daadwerkelijk klaar in 30 minuten en ik voel na elke training ook dat ik iets gedaan heb. En ohja, ik zou ook nog eens tot 500 kilocalorieën  verbranden in die 30 minuten!

Meer bewegen met Curves

Resultaten? Dat ik me fitter voel, maar dat zal voornamelijk nog tussen mijn oren zitten. Ben nu net twee weken bezig. Maar ik vind het zelfs soort van leuk; hoewel ik die toestellen vreselijk vind heb ik niet zo veel tijd om daarover na te denken; voordat je het weet zegt een vriendelijke mevrouwenstem al dat je naar het volgende toestel mag. En een half uur is dus prima te overzien voor mij!

Wel even schrikken; zag de eerste keren wel veel oudere, grijze dames en vroeg me serieus af of ik een seniorendingetje had gekozen. Inmiddels heb ik al een flink aantal jongere, hippe dames gezien ook. Pfiew….

Voor nu is het leuk en – belangrijk – vol te houden. Mocht ik spectaculaire resultaten boeken, dan zal ik dat zeker hier vermelden (met leuke before-en after foto’s of zo?)

Kenden jullie Curves al? Wat houdt jullie fit?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: