Mijn favoriete recepten
Recepten

Mijn favoriete recepten

Mijn favoriete recepten. Koken vind ik leuk! Helaas heb ik niet elke dag de tijd om uitgebreid te koken en op de meeste dagen koken we vaak iets makkelijks. Pasta, rijst met prutje of de Hollandse aardappelen, groente, vlees gerechten.

Als ik wel meer tijd heb om te koken, probeer ik graag nieuwe recepten. Vaak zoek ik dan op het internet naar iets lekkers om te koken. Koken met Karin, Uit Paulines keuken….zijn een paar sites waar ik regelmatig op zoek. Maar ook ah.nl! De website van Albert Heijn. Daar staan nl verrassend veel lekkere recepten op en eigenlijk altijd vind ik daar wel iets dat ik wil maken.

Een aantal van mijn favoriete recepten op deze site:

(1) Kokosrijst met paksoi
Heerlijk! Deze maken we zeer regelmatig. Duurt niet lang, het is echt zo klaar. En dat is wel zo gemakkelijk als je snel iets op tafel wilt zetten na een lange dag werken, school, opvang. Wij smullen hier erg van!

(.) Spruitjestaart met champignons
“Ik lust geen spruitjes!” Welke ouder heeft deze zin niet gehoord? Nou…deze spruitjestaart gaat er in als…euh…taart! Je kan ‘m zelfs van te voren bereiden, hoef je de taart alleen nog maar in de oven te zetten als je minder tijd hebt.

>> Tip: zes heerlijke recepten met Nutella <<

(.) Romige wortelsoep
Hmmm, zo lekker. Met kokosmelk…. en voordat je gaat eten een beetje fetakaas en peterselie eroverheen. Smakelijk!

(.) Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas
Nu twee keer al gemaakt. En weet ook al dat ik deze vaker ga maken. Heerlijk! Had zelf de combinatie niet kunnen bedenken, maar past prima bij elkaar!

(.) Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
Ja, lekker! Bruine bonen zijn nu niet het eerste waar ik aan denk als ik lekker wil koken, maar deze stoof is echt lekker. Zeker met dat zilveruitje erin, mjam…

(.) Linzen met Amsterdamse ui en worst
Gezond, lekker en anders. En snel klaar te maken, dus makkelijk. Ik zeg…”proberen maar!”

(.) Pannenkoekentaart met spinazie
Doen! Zo lekker. Spinazie, geitenkaas…..hmmm.
Je kan de kant-en-klare pannenkoeken ook vervangen door zelfgemaakte. Lekker!

Wat zijn jullie favoriete recepten? En waar staan ze?

Liefs van Thea

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: