Vijf goede voornemens | Thearie
Persoonlijk

Mijn vijf goede voornemens voor 2018

Ja hoor, ook ik heb een aantal goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dus ik schaar me gewoon bij een hele grote groep mensen die op 1 januari vol goede moed aan allerlei voornemens gaan beginnen. Al denk ik wel dat je eigenlijk elke dag wel met goede voornemens kan beginnen, maar soit….een nieuw jaar is natuurlijk wel een mooi moment om weer eens te starten.

Vijf goede voornemens heb ik bedacht. Wil je weten welke? Hier komen ze….

Meer leuke dingen doen met leuke mensen

We beginnen met een makkelijke. Ik doe (vind ik zelf dan) al leuke dingen met leuke mensen. Maar het kan altijd meer, toch? Dus meer borrels, films in de bioscoop, heerlijke etentjes, weekendjes weg of concerten. Picknicken in het park, Sonsbeekmarkten of een leuk festival. Zoveel leuke dingen, zoveel leuke mensen! Moet te doen zijn, toch?

Een digitale detox

Minder telefoon, minder schermpjes. Minder, niet stoppen. Maar niet om de 10 minuten een rondje langs alle Social Media kanalen, niet alleen maar Netflixen ‘s avonds. Meer om me heen kijken, minder meteen naar mijn smartphone grijpen. Lijkt me een heel goed voornemen!

Minder negativiteit

Gaat goed samen met de digitale detox. Focus op het positieve nieuws, op fijne dingen die gebeuren, zowel offline als online. Het is allemaal niet zo negatief als dat veel mensen denken en met ons willen delen. Niet meer de – in mijn ogen – domme, boze, haatdragende opmerkingen lezen die voorbij komen op Social Media. Online discussies, waar dan ook over… ik duik er niet meer in 🙂 .

Ook op straat, in de supermarkt of waar dan ook; er zijn nog steeds heel veel mensen die iemand voor laten gaan bij de kassa, die even stoppen om iemand over te laten steken of die vrolijk een gesprekje met je beginnen in de wachtkamer van het ziekenhuis. Focus meer daarop en niet op alles wat niet goed gaat. Minder nieuws, meer zelf ervaren.

Afvallen en gezonder gaan leven

Al eerder aangegeven; ik ben te zwaar. En al eerder ook al aangegeven dat ik er iets aan moet gaan doen, maar tot nu toe heb ik dat nog niet echt gedaan. Ja, ik ben een tijdje gaan sporten en ik vond het leuk ook. Maar het filiaal van Curves ging hier sluiten, daarna wel weer open maar met onmogelijke (voor mij dan) openingstijden. 

Dus moet ik andere middelen in gaan zetten. Uiteraard heel veel meer op mijn voeding gaan letten, meer water drinken en…weer meer gaan wandelen. En wie weet wordt het later wel hardlopen. Ik heb met én mijn dochter én mijn collega’s soort van afgesproken dat ik komend jaar ook mee gaan doen aan een Mudrace/Viking Run, dus ik moet nu wel!

Meer lezen

Vroeger las ik veel, heel veel. Nu is dat echt stukken minder. Deels omdat er minder tijd is om te lezen, deels omdat de tijd om te lezen naar mijn smartphone gaat. (En dat laatste is erg!). En er zijn zoveel mooie boeken, mooie verhalen! Er liggen nu drie ongelezen boeken op mijn nachtkastje, deze liggen klaar om in te beginnen;

Goed begin toch? Welke boeken zou ik nog meer moeten lezen, volgens jullie?

Mijn vijf goede voornemens dus voor 2018. Volgens mij – op het afvallen na, ha – niet de meest moeilijke om vol te houden, maar we zullen het zien.

Hoe staat het bij jou? Heb jij goede voornemens voor 2018?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: