Minder online, meer offline | Thearie
Persoonlijk

Minder online, meer offline zijn…dat is mijn plan

Minder online zijn. Dat is mijn plan!


Minder online, meer offline. Minder mijn telefoon in mijn hand. Minder tijd besteden aan het checken van berichten die ik eigenlijk niet wil lezen. Minder tijd besteden aan het bekijken van foto’s van mensen die ik niet ken. Minder tijd besteden aan het lezen van – vooral negatief – commentaar van mensen op diverse posts. Gewoon minder social media, minder nieuws.

Minder zeg ik bewust. Helemaal stoppen is niet handig en wil ik ook niet. Sowieso is het als  online marketeer namelijk wel handig om online te zijn. Ben ik mede-beheerder van het Facebook-en Twitter account van mijn werk. En wil ik de Facebook pagina van Thearie ook gewoon bijhouden. En helemaal stoppen is ook niet nodig. Social Media kan namelijk ook heel leuk zijn. En het is nu ook weer niet zo dat ik 24 uur per dag met mijn telefoon bezig ben (ik weet echt nog wel wie mijn kinderen zijn, haha). Maar gewoon meer dan dat ik zou willen. Zo, ik beken…

Minder online, meer offline | Thearie

Minder privé aanwezig zijn. Niet bij elke foto die ik maak me afvragen of deze geschikt is voor Instagram, niet bij elke uitspraak van mijn kinderen bedenken of het leuk genoeg is voor Facebook. Niet elk moment op Social plaatsen, gewoon minder dus.

En voor wat de telefoon zelf betreft? De notificaties heb ik al uitgezet. En een aantal apps in een prullenbakje laten verdwijnen. En ik denk nu dat de telefoon echt niet mee hoeft als ik even voor een boodschapje weg moet of als ik even bij de buren langs ga (oh, help, zonder telefoon de deur uit?) dus ik ga dat doen; vaker de telefoon thuis laten. Of in vliegtuigmodus zetten. En nee, m’n telefoon hoeft ook echt niet meer mee naar bed, ik heb een hele goede wekker! Ik kan dit! 

Turn off your notifications, turn on your life

Of ik dit lang volhoud? We zullen het zien. Misschien ben ik over twee dagen weer volop aan het posten 🙂 Feit is dat ik voor nu meer tijd wil besteden aan offline dingen en dus minder aan mijn telefoon.

Dus ga ik nu een boek uitlezen, de drie – nog verpakte – Flow magazines eens pakken, een sjaal breien én een puzzel van 1000 stukjes maken (die laatste twee staan ‘toevallig’  op mijn 101-dingen lijst, ha). Meer wandelingetjes maken ‘s avonds, meer plannen met leuke mensen. En vooral NIET aan mijn telefoon vast zitten!

Dus…

Hoe zit dat bij jou? Weet jij hoeveel tijd je kwijt bent aan je telefoon? Valt het echt mee of denk je dat het wel meevalt?

Ps HIER een interessant artikel over hoe de smartphone ons verslaafd maakt

 

Photo by Marc-André Julien on Unsplash

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: