Wat zou jij weer doen
Persoonlijk

Na Corona; wat ga jij doen als alles weer mag?

Na Corona…
Hoe gaat het thuiszitten bij jou? Hier gaat het vooralsnog prima; alles in een iets langzamer tempo doen gaat ons best goed af. Toch kan ik me al verheugen op een aantal dingen die straks hopelijk weer mogen. Welke dingen dat zijn? Lees verder…

Stiekem loop ik een week achter op alle andere ’thuiszitters’; ik was namelijk ruim een week in Tanzania van heel veel prachtigs aan het genieten, terwijl in Nederland scholen werden gesloten, mensen moesten gaan thuiswerken en meer maatregelen werden getroffen. In Tanzania was het nog ver van ons bed en waren wij vooral gericht op het zien van leeuwen, giraffen, olifanten en veel meer schitterende dieren. (Een fotoblog volgt later nog hoor…op >> mijn Instagram << kan je al wel wat beelden zien). Inmiddels zijn er in Tanzania ook vele maatregelen genomen tegen het Coronavirus.

Eenmaal thuis (gelukkig ging onze vlucht door) was het wel even wennen hoor, alles en iedereen thuis. Afstand nemen van mensen die je lief hebt, geen verjaardagsfeestjes en….ach, jullie weten het wel! Maar inmiddels is het nieuwe ritme er ingeslopen en redden we ons prima. En nog belangrijker; we zijn nog gezond!

Toch zijn er – naast familie en vrienden weer in levende lijve te zien! – een aantal dingen waar ik me al vast op kan verheugen als alles weer mag! Welke dingen dat zijn?

Kinderen naar school brengen

Ik houd vreselijk veel van die twee van ons. En ik vind het fijn om ze om me heen te hebben, maar eerlijk is eerlijk; iedereen bij ons in huis gaat blij zijn als de scholen weer opengaan. De kinderen missen hun klasgenootjes, de juffen en meester, het spelen… het hele sociale gebeuren. Videogesprekken met klasgenootjes zijn leuk, maar is toch niet hetzelfde. Gelukkig kunnen ze nog wel – met gepaste maatregelen – buiten spelen.

Dan wij ouders… thuiswerken, schema’s maken voor het huiswerk, zorgen dat de puber zich er aan houdt, huiswerk nakijken, toetsen afnemen, knutselen met de kleuter, antwoorden in alle groepsapps, plannen en regelen. Ben zeker niet de enige, maar al die ballen omhoog houden lukt me niet elke dag. En dat is ook niet erg. Loslaten af en toe mag. Maar chapeau voor alle meesters en juffen; ik zet de kinderen graag af en toe bij ze af, zodra het weer mag…

Weer naar school zou fijn zijn…

Weer naar kantoor rijden

Wat werk betreft kan ik alles vanuit huis doen. Handig als je je eens goed wil concentreren en alles in je mailbox wil wegwerken. Dat is heel handig als één van je kinderen ziek thuis is of als je op de loodgieter moet wachten. Ook nu is het dus best handig… maar niet zo gezellig!

Af en toe een dagje thuiswerken is heerlijk, maar moet zeggen dat het na een tijdje minder leuk is. Tuurlijk, je kan snel schakelen via mail, app, Microsoft Teams of door gewoon te bellen. Maar toch mis ik het om mijn collega’s in het echt te zien, om even bij andere collega’s naar binnen te lopen. Zelfs het koffie halen voor iedereen mis ik al een beetje…

Ook het naar werk en van werk weer naar huis rijden mis ik wel; een luisterboek luisteren in dat half uurtje rijden of hard meezingen met fijne liedjes. Je werkdag achter je laten….

Ik klaag niet – laten we dat vooropstellen – ik ben aan het werk en zit zeker niet niets te doen. Sterker nog, heb het net zo druk als anders! Ik weet dat veel mensen in onzekerheid zitten en dat is vooralsnog niet aan de orde bij mij. Toch ga ik iets meer blij zijn als ik straks weer gezellig tussen mijn collega’s zit. Mag hè?

Een nachtje weg gaan

We hadden nog geen vakantie geboekt. Doen we sowieso meestal op het allerlaatste moment, maar dit jaar zouden we waarschijnlijk al niet gaan omdat we onze keuken willen verbouwen. (Ander project, andere blog ergens de komende tijd).

Nu ben ik natuurlijk net in Tanzania geweest, dus ik heb al vakantie gehad. De man in huis heeft nog plannen voor ergens in de herfst (als dit nog door kan gaan) en onze kinderen vermaken zich prima thuis. Al maken we die twee wel blij met een paar dagen in >> één van de vakantieparken in Nederland <<, dus daar kijken we nu een beetje naar uit.

Verder denk ik dat het echt heel fijn gaat zijn als we straks weer >> een nachtje weg << met ons tweetjes kunnen. Gewoon even ‘wij’-tijd, genieten van een andere omgeving en van elkaar. Lekker uit eten, slenteren door een leuke stad en een terrasje pakken. Dat willen jullie toch ook wel?

Naar de film gaan

Hoe dat moet in een anderhalve meter samenleving, dat weet ik nog niet, maar wat zou ik dolgraag weer naar de bioscoop gaan!

Eerst een hapje en een drankje, daarna heerlijk wegduiken in een film. Ben dol op films, vooral Franse…. Ja, ik weet dat ik thuis ook films of >> een goede Netflix serie << kan kijken. Dat doe ik ook vaak, maar een avondje bioscoop is toch echt iets dat ik heel graag – en regelmatig – doe. Misschien eerst weer eens een buitenbioscoop in het park?

Na Corona; wat ga jij doen?

Natuurlijk; er zijn meer dingen die ik straks weer ‘normaal’ wil doen; afspreken met vriendinnen, naar een concert of theatervoorstelling gaan. Dagje sauna of naar het strand. Weekendjes weg plannen. Boodschappen doen zonder als een McGyver door de supermarkt te sjezen om zo min mogelijk mensen tegen te komen. Minder schrikken als mensen in de buurt hard hoesten of niezen. Minder schrikken als ik zelf moet hoesten of niezen…

Maar, we moeten het ermee doen en voorlopig gaat het ons hier nog goed af. Ik zie ook wel een aantal voordelen; minder haast, langzamer tempo, lege agenda’s, geen broodtrommeltjes…maar toch zou het fijn zijn als er weer iets meer kan.

Wat mis jij op dit moment? Wat ga jij doen als straks weer dingen mogen? Ben oprecht benieuwd…

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

Na Corona; wat ga jij doen als alles weer mag?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: