Reiki. Wat is dat?
Spiritualiteit /Mindset,  Uitgelicht

Reiki? Wat is dat?

Reiki? Wat is dat? De vraag die ik vaak heb gekregen. Vooral de afgelopen week, nadat ik mijn Reiki 2 certificaat deelde op Social Media. Velen weten niet wat het is. Uitleggen wat het is, vind ik best lastig. Ik klink al snel zweverig. Toch ga ik een poging wagen… lees je mee?

Don’t adapt to the energy in the room.

Influence the energy in the room!

Reiki; ruim 14 jaar geleden heb ik in Amsterdam Reiki 1 gedaan. Hoe ik er zo bij kwam, weet ik niet eens meer. Maar reuze interessant vond ik het! En het deed wat met me. Ik werd er in hectische tijden rustiger van. En ik wilde voor Reiki 2 gaan. Waarom het zo lang moest duren voordat ik eindelijk Reiki 2 ging doen…wie zal het zeggen, maar feit is dat ik nu in het bezit ben van een prachtig certificaat! En, nog beter, weer fijn met Reiki bezig ben. Nu vooral bij mezelf, af en toe bij anderen.

Maar wat is het nu precies?

Om de woorden van Zoma-opleidingen te gebruiken (daar waar ik mijn Reiki 2 heb gehaald);

De grondlegger van het hedendaagse Reiki is de Japanse genezer Mikao Usui. Hij herontdekte de helende werking van Reiki, door gebruik te maken van universele energie via handopleggingen.

Door te leren hoe je deze energie kunt ontvangen en doorgeven, ben je in staat om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

Bron; Zoma-opleidingen

Reiki is dus niets anders dan het doorgeven of ontvangen van energie. Universele energie, dat wel. Handopleggingen. Klinkt het al zweverig voor je? Dat is het dus niet. En de meesten doen het zelf ook wel eens, maar onbewust. Leg jij je hand op de buik van je kind als hij aangeeft dat hij buikpijn heeft? Bedek jij een wondje of een pijnlijke plek ook met je hand?

Een behandeling kan overigens ook zonder de handen direct op het lichaam te leggen en gaat door kleding heen. Een behandeling kan zelfs op afstand gedaan worden. (En ja, dat is dus best handig in de huidige anderhalvemeter wereld ;-))

Wat doet het?

Reiki herstelt de balans in een lichaam dat niet in balans is. Reiki kan voor ontspanning zorgen door op zoek te gaan naar blokkades die er voor zorgen dat je gespannen, onrustig of gestrest bent en deze te deblokkeren. Het activeert het zelfhelend vermogen en geeft energie. Reiki werkt niet alleen bij fysieke klachten, maar ook bij emotionele, mentale klachten.

En nee, Reiki is geen vervanging voor de klassieke geneeskunde. Een gebroken pols gaat niet genezen, kanker wordt niet weggenomen door een behandeling. Wel kan het wellicht aanvullend zijn, de pijn verzachten.

Kan jij ook energie geven?

Ja, dat kan uiteraard. Wel volg je dan eerst cursussen en doe je initiaties bij een Reiki trainer. Er bestaan drie verschillende niveaus. Hoe hoger het niveau, hoe sterker de energie die je hebt ontvangen.

Waar is een behandeling goed voor?

♡ Het helpt je ontspannen en je hoofd leeg te maken
♡ Het helpt je beter te slapen of – ’s ochtends – energieker aan je dag te beginnen
♡ Reiki helpt pijn te verlichten, genezingsprocessen te versnellen
♡ Het helpt je meer in contact te komen met jezelf
♡ Een behandeling laat je aarden

Dit zijn maar een paar dingen die ik nu neer tik. Voor een ieder kan een Reiki behandeling weer anders uitpakken.

Heb zelf al een aantal mensen ‘behandeld’ en dat wat ik terug krijg is ‘ontspannen, warm, tintelingen, rust in m’n hoofd…’. Mijn kinderen vinden het heerlijk, al wordt het bij de jongste al snel te warm, haha.

Reiki dus…

… voor velen zweverig, ver van het bed. Maar voor mij een hele mooie en fijne manier om weer meer in balans te komen en meer rust te creëren. En dat ik het ook door mag geven aan anderen, dat is zo fijn!

Ken jij het? Heb je al eens een behandeling gehad? Of is het voor jou te alternatief, te zweverig? Ben wel benieuwd!

Zou je het wel eens een behandeling willen ervaren? Laat het me weten, wie weet kunnen we iets inplannen… hoe meer energie er doorgegeven wordt, hoe beter, niet?

Liefs van Thea

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

>> 12 simpele manieren om meer te ontspannen <<

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: