Shampoo Bar Rozenblaadjes - Thearie
Review

Review; hoe fijn is de shampoo van Shampoo Bars?

Een lekkere shampoo én goed bezig zijn voor het milieu? Dat gaat tegenwoordig steeds makkelijker. Shampoo bars zijn overal te koop nu en zijn over het algemeen goed voor jou en ook goed voor het milieu. Waarom en welke ik gebruik? Lees verder…

Een shampoo bar; de eerste keer dat ik er mee in aanraking kwam was bij mijn tante. Eentje van Lush, Karma Komba was de ‘smaak’. Kan me herinneren dat ik deze vaak heb gekocht, dat ik er eentje meenam naar Thailand – want nam weinig plek in beslag – en daar ook als gewone zeep heb gebruikt, maar vooral dat deze me telkens weer aan mijn tante deed denken nadat ze was overleden. Nu is deze Karma Komba niet meer te koop en probeer ik regelmatig andere geurtjes en ‘smaken’…waaronder bijvoorbeeld de zeepjes van Dille & Kamille.

Wat is een shampoo bar eigenlijk?

Een shampoobar kan je ook omschrijven als een haarzeep. In plaats van een vloeibare substantie hebben de shampoobars een solide structuur. Ze zien eruit als een stukje zeep, maar bevatten de elementen van een natuurlijke shampoo. Het reinigt en verzorgt de haardos. De shampoobars gaan gemiddeld 80 wasbeurten mee en zijn bijna 100% natuurlijk. Dat is mooi meegenomen, niet waar?

Een shampoo bar van Shampoo Bars

Zoveel shampoos, zoveel merken. Er zijn steeds meer, zo niet ontzettend veel, shampoo bars te vinden. Allemaal ongetwijfeld prima en fijn om te gebruiken, allemaal in ieder geval goed voor het milieu want… geen plastic fles, geen plastic verpakking.

Ik mocht een shampoo bar van Shampoo Bars proberen en wel de shampoo bar Rozenblaadjes, een anti roos shampoo. Nu heb ik zelf geen last van roos, maar is dochterlief er van overtuigd dat ze roos heeft, vandaar deze keuze. (Nu moet ik de roos nog bij haar ontdekken, maar soit… dat is voor een andere keer). De shampoo is ook als ‘gewone’ shampoo te gebruiken, dus dat deed ik dan ook.

  • Zelfgemaakt in Nederland
  • Plasticvrij
  • Cruelty free
  • Vegan
  • En de shampoo bar wordt gemaakt van 98% natuurlijke ingrediënten

Allemaal fijne extra redenen voor mij om deze shampoo eens te proberen!

Hoe vond ik deze shampoo bar?

Héérlijk! Ik beken; over het algemeen ben ik geen fan van rozengeur maar deze shampoo bar heeft een subtiele rozengeur en ruikt gewoon heel erg lekker. De shampoo schuimt fijn en mijn haren (ondanks dat ik geen roos heb) voelen heerlijk aan nadat ze gewassen zijn met deze shampoo bar. Ik gebruik ‘m meerdere keren per week en kan er gelukkig een behoorlijk tijdje mee doen. Nu wachten tot dochterlief ‘m ontdekt…

Oh, en dat shampoo bar zakje is perfect; je kan de shampoo uit het zakje halen als je je haar wilt wassen maar er óók voor kiezen om de shampoo bar in het zakje te laten en daarmee je haar wassen. Zoveel handiger dan de blikjes waarin ik de andere shampoo bars bewaarde!

Conclusie; de Rozenblaadjes bar is – weet ik nu al – niet de enige shampoo van Shampoo Bars die ik ga gebruiken. Hun hele concept spreekt me aan en als de overige bars net zo fijn zijn als deze Rozenblaadjes shampoo dan wordt het nog lastig kiezen. En… de Body Bars en natuurlijke deodoranten wil ik ook wel eens proberen 🙂

Gebruik jij al shampoo bars? Zo niet… waar wacht je op?
Zo’n heerlijke Shampoo Bar bestel je op www.shampoobars.nl !

Liefs van Thea

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: