Rotterdam
Doen,  Fijne plekjes

Toen wij van Rotterdam vertrokken…

… vertrokken we moe maar voldaan. Wat een leuke stad!

Rotterdam. Ja, we hebben de Erasmusbrug gezien. Ja, we zijn op de Euromast geweest (met héle harde wind). De kubuswoningen hebben we gezien én we hebben heel veel gewandeld. Maar vooral hebben we heerlijk gegeten en gedronken!

Waar dan?

(.) De Markthal
Uiteraard! Heb van zoveel mensen gehoord dat we er naar toe moesten…
Vond het – eerlijk gezegd – wat tegenvallen. Of misschien is tegenvallen niet het goede woord, maar had ik er meer van verwacht. Wel staat buiten kijf dat het een geweldige plek is met heel veel lekkere dingen. We hebben wel wat inkopen gedaan daar.

Gegeten bij BasQ.
Heerlijk broodje gekozen van het menu vol Baskische specialiteiten; de Vegetariano. Vol met groenten en ei. En lekkere sjippies erbij op het plankje. Blije Thea! Ook mijn tafelgenoten waren enthousiast over hun broodjes, dus BasQ is een aanrader…

(.) V11
Na een flinke wandeling door de stad, kwamen we langs een mooie rode boot. Of moet ik schip zeggen? Anyway… het bleek een bar/restaurant te zijn – V11 – dus wij besloten te gaan kijken. Het oogt niet groot, maar wat is het leuk ingericht! In een huiselijke sfeer hebben we heerlijk een wijntje (de dames) en een biertje (de heren) gedronken. Fijne plek om te borrelen en bij te kletsen. Het menu (vooral Engelse gerechten) zag er ook prima uit, maar we hebben er niet gegeten, dus kan alleen maar zeggen dat het er prima uit zag.

Ook interressant; je kan daar een HotTug huren. Een drijvend warm bad (hot tub) waarmee je over de Maas vaart, Met bubbels, in dampend warm water….en in je badpak of bikini (euh).

(.) Dutch Maritime Pub
“Mag ik een Spa Blauw?” “Meid, je mag ook een glas water hoor!” Ik hou er wel van…de Dutch Maritime Pub.
Gezellig aan het oude haventje. Menukaart niet héél uitgebreid, maar prima. Bediening was supervriendelijk, eten was goed en de sfeer was gezellig. Niet een uitblinker maar gewoon goed!

(.) Picknick Rotterdam
Geen Pain Quotidien, geen Bakkerswinkel, maar Picknick. Wat een leuk plekje zeg!
Niet al te groot, maar wel alle tafels bezet. We waren vroeg uit de veren, dus nog op tijd voor een tafeltje. Toen we weggingen waren er een paar mensen zelfs buiten aan het wachten op een tafeltje.

Héérlijk ontbeten hier! Wel een beetje stijl Pain Quotidien en Bakkerswinkel, dus weer een blije Thea!
Ontbijtplankjes met allerlei lekkers, Scones met huisgemaakte jam en room, een heerlijk roereitje en nog veel meer. Ik kon ruim een halve dag teren op dit heerlijke ontbijt… Dikke aanrader!

(.) Dan – om af te sluiten – nog eens de Markthal
Deze keer Pastabar Sicilyde meest simpele pasta nam ik. Olijfolie, knoflook en Spaanse pepers (apart in een schaaltje, ik hou niet van teveel pepers) en een beetje peterselie. Héérlijk!
En….met uitzicht over de Markthal, dus genoeg te zien.

We sliepen overigens in het CitizenM hotel, ongeveer naast de Markthal. Echt een prima hotel! (En ik kan best kritisch zijn als ooit-meisje-uit-de-hotel-wereld). Hip en trendy, maar toch ook huiselijk en warm. Vond de kamerprijs in eerste instantie wat hoog, maar de regendouche en het enorme bed maakten veel goed.

Rotterdam; lang niet alles gezien, dus we moeten terug. En dat doe ik in ieder geval vast met veel plezier!
Ben jij al eens in Rotterdam geweest? En wat waren voor jou dan de leukste plekjes?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: