Redenen om in Beekse Bergen te slapen
Doen

Safari Resort Beekse Bergen; slapen tussen de wilde dieren

Een beetje alsof ik in Afrika ben. Zo lijkt het als ik een aantal dingen buiten sluit. Terwijl ik dit tik in een superdeluxe safaritent lopen er daadwerkelijk zebra’s, struisvogels en dromedarissen voor onze tent langs. En dat is best cool! Waar we zijn? In Safari Resort Beekse Bergen. Waarom je er ook eens zou moeten slapen? Lees vooral verder….

Safari Resort Beekse Bergen

Herfstvakantie. Voor het eerst in lange tijd zijn niet alleen de kinderen vrij maar ook wij hebben een weekje vrij genomen. De bedoeling was dat we naar Zuid-Engeland zouden gaan en daar een mooie rondreis zouden gaan maken. Maar dat idee lieten we varen toen we zagen hoe moe de kinderen waren van die eerste weken school weer. Vooral de jongste; voor het eerst naar school gaan hakt er best in. En om ze niet nog meer moe te maken (ook voor onze eigen bestwil) besloten we om niet een hele week weg te gaan. Een paar daagjes dus. Naar Safari Resort Beekse Bergen. Whoei!

Karibu Town

Voor ons iets langer dan een uurtje rijden en we waren er. Ontvangst was vriendelijk, er werd van alles uitgelegd en we kregen een plattegrond mee. Nu hadden we ruim van te voren ook al van alles via de post ontvangen (erg fijn voor de voorpret) dus we wisten het één en ander al. Zelfs het nummer van onze tent. Wat weer fijn was omdat we dochterlief ruim van te voren konden laten zien dat we niet bij de leeuwen zouden slapen, maar bij dromedarissen, zebra’s, neushoorns en struisvogels. Was beter, was minder eng.

Onze tent was nog niet klaar, hadden we ook niet verwacht omdat we ver voor 15.00 uur er al waren. We hebben eerst maar een heerlijk broodje gegeten op het terras van Karibu Town. Een terras met uitzicht op de Savanne. In een heerlijk zonnetje. Het begon goed!

Karibu Town is het bruisende centrum van het Safari Resort. Hier vind je het zwemparadijs Maji Springs, restaurant Moto, een binnen- en buiten speeltuin én het Ranger Basecamp. Onze kinderen waren weg voordat ze hun drankje ophadden en vermaakten zich hier prima! Wij reserveerden én een bowlingbaan én een tafel voor de volgende avond. Ook hier al wat voorpret dus.

Het restaurant in Karibu Town
Alles in fijne Afrikaanse sferen

Safari Park Beekse Bergen

We hadden dus nog tijd voordat we in onze tent mochten en met de pas die we met de post hadden gekregen mochten we overal drie dagen in, dus besloten we om de autosafari in het Safari Park al te gaan doen. Deze hadden we al eens eerder gedaan – een paar jaar geleden – maar was ook deze keer best indrukwekkend. Leeuwen die je aanstaren, kamelen die naast je auto gaan liggen, overstekende giraffen en meer. Alles loopt zomaar los…

Een autosafari in Beekse Bergen

Een autosafari in Safaripark Beekse Bergen

Slapen in Safari Resort Beekse Bergen

En toen mochten we naar onze tent! En wij – tunneltentbezitters – snappen nu écht wat glamping is!
Wat een mooie tent. En op een geweldige plek. Er stonden drie (er zijn er meer verspreid over het resort) tenten tussen een aantal huisjes. Niet dicht op elkaar (heel fijn) en echt ontzettend ruim. Een fijn ’terras’ , een geweldige woonkamer en keuken. Een bedstee (kinderen gingen uit hun dak), een tweepersoons kamer én nog een kamer met twee aparte bedden. En de badkamer (jawel, écht luxe) met wc, wastafel én een heerlijke stortdouche. Handdoeken, theedoeken, beddengoed….alles was er. Bedden waren ook al fijn opgemaakt. Serieuze luxe!

’s Morgens met een kopje koffie op een loungebankje buiten. Dekbedje over je heen (want het was wel fris) en wachten op dieren die voorbij komen lopen. Heb ik gedaan. Terwijl de rest nog even lag te slapen. Wat een prima manier van wakker worden!

Onze keuken in Safari Resort Beekse Bergen
De keuken… die safarihoedjes lagen er al, zo leuk!
Uitzicht in Safari Resort Beekse Bergen
Dit uitzicht…. kan er wel aan wennen

We hebben echt heerlijk geslapen in deze tent. En: de broodjes die je een dag van te voren besteld, worden ’s ochtends heel vroeg (als je dus met je koffietje onder een dekbedje buiten zit) bij je tent afgeleverd. Zo fijn! Je kan overigens hele uitgebreide ontbijtjes bestellen ook…

Mocht je liever niet in een tent willen; er staan genoeg leuke huisjes (zelfs met sauna’s!) én er zijn een aantal boomhutten. Vooral die laatsten zagen er ook geweldig uit. Van buiten dan… van binnen hebben we ze niet gezien maar zal ongetwijfeld mooi zijn.

Safari Resort Beekse Bergen
Een boomhut! Op onze wishlist nu…

Speelland Beekse Bergen

Met de pasjes die je bij je verblijf krijgt je toegang tot het Safaripark, Dierenrijk, Zooparc en Speelland. Speelland ligt ongeveer naast het Safaripark en hebben we de laatste dag ook nog bezocht. We zijn echter niet heel lang gebleven daar. Speelland is – denk ik – fantastisch als het mooi en warm weer is. Nu hadden wij ook prachtig weer, het was alleen niet warm genoeg om in zwemkleding alle coole waterglijbanen en waterattracties te proberen. Ook voor het leuke strand was het echt te koud. De attracties die overbleven waren leuk, de kinderen hebben zich prima vermaakt, maar na een tijdje wilden we gewoon weer terug naar het Safari Park. en dat hebben we dus ook gedaan…

Speelland Beekse Bergen
Niet voor grote mensen

Dus…

Waren er ook minpunten? Nou, niet veel. Geen haakjes in de badkamer om ergens je handdoek aan te hangen. Toen ik dit (als enige puntje) aan de receptie doorgaf gaven ze aan dat die al besteld waren; meer mensen hadden dit doorgegeven, haha..

Verder denk ik dat drie dagen genoeg zijn. Langer hadden we het ook wel volgehouden hoor, maar in drie dagen heb je de bussafari, wandelsafari, bootsafari én de autosafari wel gedaan. Meerdere keren zelfs. En dan is het nog steeds leuk! Maar een hele week zou ik persoonlijk iets te lang vinden, denk ik.

En het laatste…Beekse Bergen is mooi opgezet. Veel ruimte voor de dieren, sommigen lopen gezellig door elkaar en het ziet er allemaal natuurlijk uit. Alleen de leeuwenvlakte, daar waar ook huisjes om heen staan. Daar vond ik voor het eerst in die drie dagen dat het zielig was. Alleen bij die leeuwenvlakte had ik het idee dat de dieren daar voor de mensen zijn neergezet. En niet andersom. Alleen daar….

Zouden we nog eens gaan? Wellicht! De kinderen zijn voor. En wij hebben ons ook prima vermaakt, dus wie weet…

Jij? Ben jij al in Safari Resort Beekse Bergen geweest?

Meer info vind je uiteraard op hun eigen site: www.beeksebergen.nl

Pas begin dit jaar ging de nieuwe Savanne open, in het filmpje hieronder zie je hoe de dieren voor het eerst de Savanne opliepen…

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: