Sinterklaas - Charlotte Dematons
Lezen

Sinterklaasboeken; de vijf leukste op een rij (en niet alleen voor kinderen)

Sinterklaasboeken; bij ons thuis worden ze het hele jaar door gelezen. En rond deze tijd – want ja, hij is weer in het land – ietsje meer. Ze horen er net zo bij als pepernoten, mandarijnen en cadeautjes! Welke sinterklaasboeken staan op onze lijst?

Het hele jaar door. Of het nu koud in februari is, de bloemen in bloei staan in mei of de mussen van het dak vallen in juli; sinterklaasboeken kunnen altijd. Althans, dat vinden wij hier in huis. En eigenlijk, heel eigenlijk hebben we het dan maar over één sinterklaasboek;  Sinterklaas van Charlotte Dematons.

Ons favoriete Sinterklaasboek

In dit boek valt er werkelijk niets, maar dan ook niets te lezen. Geen letter! Maar er valt des te meer te bekijken! Geweldige platen waar je niet op uitgekeken raakt. Met in die platen zoveel waar je naar op zoek kan; beeldgrapjes, sinterklaasliedjes, de leukste pieten en meer. Je blijft kijken. En zoeken! Zo zijn wij eens een hele avond op zoek geweest naar Sinterklaas op één van de tekeningen. Ook toen de kinderen al in bed lagen… en ‘m uiteindelijk vonden. Wij als een kind zo blij.

Maar goed, we dwalen af.

Sinterklaas van Charlotte Dematons is veruit favoriet bij ons thuis dus. Helaas heeft mevrouw Dematons in 2017 zelf de uitgeverij verzocht dit boek niet meer te herdrukken; ze werd steeds vaker op negatieve manier aangesproken op de pieten in het boek en wil zich ver buiten de pietendiscussie houden. En dat snap ik. Heb je dit boek thuis, dan heb je nu dus een collectors item. Heb je ‘m nog niet; op Bol.com kan je het boek nog vinden, hier worden ze nog 2de hands aangeboden.

Meer Sinterklaasboeken

Sinterklaas van Charlotte Dematons is veruit favoriet bij ons thuis. Misschien wordt dat een andere; op ons verlanglijstje staan nog een paar andere Sinterklaasboeken;

(.) Jip en Janneke – Sinterklaas komt | Annie M.G. Schmidt
Ze mogen toch niet ontbreken? Jip en Janneke!

(.) Sinterklaas voor grote kinderen | Chariva
De oudste ontdekte via klasgenootjes het grote geheim van de Sint. Toen ze ons ernaar vroeg – in de auto, op weg naar een Sinterklaasfeestje – hebben wij toegegeven dat het zo was. Honderden vragen had ze! In dit boek onthult Sinterklaas zelf zijn geheim aan de kinderen. Op een zachte manier. Om samen te lezen vanaf een jaar of 7. Wellicht bij ons een boek voor de jongste straks.

(.) Sinterklaas bestaat | Bram van der Vlugt
“De vaste raadgever van Sinterklaas vertelt…” Bram van der Vlugt geeft een inkijkje in de wereld van Sinterklaas. Met de allermooiste foto’s. Ik ben heel nieuwsgierig.

Ook een aanrader (heb ‘m zelf vorig jaar gekregen van een hele lieve buuf);
Maak van de noot een deugd; kookboek met kruidnoten als basis voor alle recepten. Met recepten van bekende keukenhelden als Pierre Wind, Siemon de Jong (Taarten van Abel) en Ronald Giphart.

“Van kruidnotenlikeur en pepernotenpaté tot kruidige gehaktballen en tiramisu.”

Voor de foodies onder ons; toast met pepernotenpaté, kruidnoottiramisu of kruidige gehaktballen. Dit zijn een aantal van de recepten die in dit boek staan. Klinkt goed? Pepernoten zijn volop aanwezig, dus ik zeg… aan de slag!

Voilá, mijn (onze) lijst met Sinterklaasboeken. Hebben jullie nog favorieten?

Dit artikel bevat affiliatelinks

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

  • bespaarfreak

    Hoi! Per toeval las ik gister dat het boek van Charlotte Dematons nu behoorlijk veel geld waard is! Wij kregen hem van iemand, blijkt er nu €80,- voor geboden te worden! We kijken 1x per jaar in het boek, de rest van het jaar staat het boek keurig bij de kinderboeken in de kast….. Erg mooi boek wel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: