101 dingen

Slapen, zuurkool en paniek…

Slapen, zuurkool en paniek. Mijn 101-dingen lijst….een update!

 

97. Zeven dagen lang voor 22.00 uur naar bed.

Ergens in de verte hoor ik iets, maar wat? Ik ben nog aan het slapen maar besef wel dat er iets is, dat ik iets moet doen, maar wat? Dan – na nog een gil van beneden – weet ik het! Ik moet wakker worden want dochterlief roept…

Ogen open, benen uit bed zwaaien en één verdieping naar beneden. ” Wat is er schatje?” ” Kan jij het licht in de badkamer aan doen?”  Ik doe het licht aan, mompel iets van ” kan je zelf ook heus wel, slaap lekker” en stommel slaapdronken weer naar boven.

De volgende nacht; ik word wakker van geluiden uit de kamer van dat kleine jongetje. Weer naar beneden en tref deze keer een vrolijk mannetje – rechtop in bed – die mij enthousiast al zijn knuffels geeft, die ik vervolgens weer een kusje moet geven. HET IS MIDDEN IN DE NACHT!

Zo gaat het af en toe; Pieten op het dak, ziek zijn, speentje kwijt…. iedere ouder weet wel hoe het is. Nu zijn wij eigenlijk heel erg verwend en slapen onze kinderen doorgaans prima ’s nachts. Maar niet de laatste dagen, de laatste dagen wordt deze mama elke nacht wakker gemaakt. En dus wil ik

Slapen. Heel veel slapen!

Zeven dagen lang voor 22.00 uur naar bed. Lijkt een makkie, maar is het toch niet. De avonden zijn al best kort, maar goed…ik ga mijn best doen. Voorslapen!

29. Zuurkool klaarmaken en ook echt opeten

Ik hou niet van zuurkool! Nooit gedaan en – weet ik nu zeker – zal ik ook nooit doen. Goed, het kokhalzen doe ik niet meer als ik zuurkool ruik. En als iemand – per ongeluk – het voor me maakt zal ik ook heel dapper een paar hapjes nemen. Maar nee, favoriet zal het nooit worden.

Toch heb ik zuurkool gemaakt. Omdat het op mijn 101-dingen lijst stond. En het was ok!
Een recept van Uit Pauline’s Keuken, zuurkool met zoete aardappel. En het was prima te doen, niet héél erg lekker – want ik hou nu eenmaal niet van zuurkool – maar wel prima genoeg om een bordje leeg te eten.

Wat zijn jullie favoriete zuurkool gerechten?


15. Zesentwintig films kijken – de P

Paniek! Nee, niet bij mij maar bij Jodie Foster. Deze week was Panic Room op de televisie en daar ik deze nog nooit gezien had…. Uit 2002, dus niet een hele recente film. Maar ik vond ‘m goed. En wat is Jodie Foster toch een fijne actrice!

Heb je Panic Room ook gezien? Wat vond jij?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: