Mijn 'not to do' lijst | Thearie
Persoonlijk

Toch geen Instaweekly , een boek over de overgang en taartjes

Een Instaweekly; leek me een paar weken geleden een goed plan. Elke blogger heeft immers een weekoverzicht, een ‘diary’ of een overzicht van fijne momentjes. Maar… ik wil dit dus eigenlijk niet; het voelde als een soort verplichting naar mezelf om ‘coole’ foto’s te maken voor Instagram. Want deze zouden dan in mijn overzicht kunnen. Ik moest dus echt gaan nadenken over wat ik wilde gaan posten. En dat was niet de bedoeling van mijn blog….

Thearie ben ik begonnen vanuit mijn 101-dingen lijst (die ik waarschijnlijk never nooit NIET ga halen in 1001 dagen, maar dat is een ander verhaal) en door dit blog ben ik er achter gekomen dat ik schrijven best leuk vind. Maar het moet wel spontaan blijven. Dus voor mijn geen verplichte stukjes op bepaalde dagen, maar gewoon stukjes als ik iets kwijt wil of als ik wel een ding van mijn lijst heb gehaald. Vooral geen regelmaat, daar ben ik niet zo goed in, ha! Respect voor al die bloggers die goed kunnen plannen en die constant inspiratie hebben! Word ik zo geen grote blogger en kan ik dan niet mijn geld verdienen met alleen bloggen? So be it… 🙂

Toch nog wel twee foto’s van deze week hieronder

Te lijf

Denk graag dat ik nog steeds een hippe, jonge moeder ben. Waarheid is echter dat ik (en meer vrouwen om me heen) op een leeftijd ben waarop de overgang zou kunnen beginnen. Helemaal NIET sexy, maar iets waar je als vrouw ook niet echt onderuit komt. Stemmingswisselingen, opvliegers, dunner haar, hoge bloeddruk…krijg het er al benauwd van. Om me een beetje voor te bereiden op wat onvermijdelijk gaat komen, heb ik – op aanraden van een vriendin – het boek Te Lijf van Isa Hoes & Medina Schuurman gekocht.

In ‘Te lijf’ halen Isa Hoes en Medina Schuurman de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier en eerlijke pen onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart – rimpels, opvliegers en stress – maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk. Tijdens hun zoektocht praten zij met deskundigen – van hormoonarts tot filosoof, van seksuoloog tot voedingsexpert – en experimenteren ze met onder andere botox, rebalancing, trilapparaten en readings.

Ben net begonnen, maar zal het niet laten om jullie te laten weten wat ik er van vond 🙂

Taart

Een leuker onderwerp. Taart! Afgelopen week was het aan mij om een taartje te halen, daar één van mijn doelen op het werk was bereikt! Een collega stond er op dat het een taartje van de Bijenkorf zou worden, dus – lief als ik kan zijn – ging ik richting de Bijenkorf. ( Zo jammer overigens dat deze er niet meer is in Arnhem!). Ik kon kiezen uit een 10-tal taarten die er allemaal prachtig uitzagen en heb uiteindelijk voor de 2 op de foto gekozen. En wat waren ze héérlijk! Nooit geweten dat de Bijenkorf zulke lekkere taartjes heeft. (En nu bedenk ik me dat het misschien dan wel beter is dat de Bijenkorf niet meer in Arnhem is). Dus dat…taartjes!

Dus een laatste Instaweekly was dit. Soort van. Nu weer gewoon lekker schrijven wanneer ik er zin in heb!

Ben benieuwd; heb jij het boek Te Lijf al gelezen? Of ga je het nog lezen?


Uitgelichte afbeelding is van Ramiro Mendes

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: