tonio-de-film
Persoonlijk

Tonio – de film

Het is – denk ik – de grootste angst van alle ouders; je kind verliezen in een tragisch ongeval. Het overkwam schrijver A.F.Th. van der Heijden en zijn echtgenote Mirjam. Tonio – hun enige zoon – komt op 21-jarige leeftijd om door een aanrijding in Amsterdam, als hij op zijn fiets onderweg is naar zijn kamer, na een avondje stappen.

In de succesvolle ‘requiemroman’ Tonio schrijft A.F.Th. van der Heijden al over de plotselinge dood van zijn zoon. Het boek heb ik een 3-tal jaar geleden gelezen, tijdens een vakantie in Italië. Niet echt luchtige vakantie kost, best een ‘zwaar’ boek zelfs.

En nu is er de verfilming van regisseur Paula van der Oest. Een prachtige film met veel flashbacks en sprongen in de tijd, er wordt veel met licht gespeeld en de acteurs (Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters) zijn werkelijk geweldig.

Van wat ik begrijp wordt deze film de Nederlandse inzending voor de Oscars dit jaar. En ik begrijp waarom!

Ik kan je alleen maar aanraden om deze film te gaan zien. Geen romantische film, ook niet echt een ‘feel-good-movie’, maar gewoon een hele goede film met een geweldige cast en uiteindelijk toch een heel verdrietig verhaal.

Zou je het boek willen lezen? Ik geef – in het kader van ‘verhalen doorgeven’ – gewoon mijn eigen exemplaar weg! Geen nieuwe dus, maar eentje die al gelezen is 🙂

Like en deel mijn post over Tonio op mijn Facebook pagina en weet woensdag 2 november of het boek naar jou toe komt!

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: