Kijken

Kijktip: Unbelievable – een Netflix serie (2019)

Unbelievable; een serie op Netflix die je niet loslaat. Zo’n serie waarbij het lastig is om niet alle afleveringen in één keer te kijken en een serie waarvan ik de laatste aflevering laat in mijn bed op mijn laptop heb gekeken omdat ik niet wilde wachten tot de volgende dag. Waarom je deze serie zou moeten zien? Lees verder…

Ik hou van films; heb ook niet voor niets 26 films kijken op mijn 101-dingen lijst staan (op nummer 15 om precies te zijn). Sinds Netflix ben ik ook series gaan kijken. En wat heb ik al een aantal goede series gezien! Het fijne van Netflix is natuurlijk dat je kan kijken waar en wanneer je maar wilt… zo kijk ik gewoon thuis op de bank, maar ook in bed op m’n laptop. In het vliegtuig of in de trein… oortjes in en gaan!

Afgelopen week ontdekte ik een -voor mij- nieuwe serie: Unbelievable. Wellicht heb je ‘m al gezien, dan hoef je nu eigenlijk niet verder te lezen, haha. Zo niet, dan vertel ik je in het kort waar deze serie over gaat en waarom je zou ‘moeten’ kijken.

Waarom je Unbelievable op Netflix zou moeten kijken

Het verhaal begint bij Marie Adler. Een tiener die in meerdere probleemgezinnen heeft gewoond, niet echt een stabiele omgeving kent en niet veel steun krijgt van de mensen om haar heen. Een tiener (gespeeld Kaitlyn Dever) die aangifte doet van een verschrikkelijke verkrachting door een indringer in haar eigen huis. Marie wordt niet geloofd door de politie omdat een aantal zaken in haar verklaringen niet zouden kloppen. Zelfs haar omgeving begint te twijfelen aan haar verhaal en uiteindelijk trekt ze – onder druk – haar verklaring in en wordt dan zelf aangeklaagd.

In een andere staat dan daar waar Marie woont (en in de serie een andere verhaallijn) is een rechercheur Duvall (gespeeld door Merrit Weaver) ook bezig met een verkrachtingszaak. Heel anders; zij behandelt het slachtoffer met veel geduld en respect. Ze duikt er helemaal in en komt al snel uit op een soortgelijke case in een district dichtbij. Deze zaak wordt onderzocht door rechercheur Rasmussen (gespeeld door de geweldige Toni Collette) en al snel zien zij het samen als hun missie om de dader te pakken en vast te zetten!

Let wel; het is geen serie vol geweld, wilde achtervolgingen of veel bloed. Niet veel actie, maar een heel realistisch verhaal vol dossiers, uitzoekwerk en bureaucratie waar de dames tegenaan lopen. Het is interessant om te zien hoe er met slachtoffers omgegaan wordt en hoe slachtoffers zelf reageren na zo’n vreselijke ervaring.

Unbelievable; het waargebeurde verhaal

Wat deze serie nog ‘intenser’ maakt is dat het op een waargebeurd verhaal gebaseerd is. Er was een echte Marie Adler, twee vrouwelijke detectives én een afschuwelijke serieverkrachter. Die ook echt opgepakt is. De serie is dus allesbehalve een verzonnen verhaal.


Unbelievable op Netflix; kijktip dus!

De serie bestaat uit 8 afleveringen van 45 minuten tot een uur. Het gevaar is wel dat je meerdere afleveringen achter elkaar wil kijken, dus niet te veel plannen de ochtend erna…

Ben nieuwsgierig; heb jij deze serie al gezien en wat vond jij ervan?
Ik lees het graag hieronder…

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: