Vijf prachtige nederlandstalige liedjes
Luisteren

Vijf prachtige
Nederlandstalige liedjes

Grappig; als ik in de statistieken van Thearie.nl kijk dan is het artikel ‘Drie mooie Nederlandstalige liedjes” één van de meest bezochte artikelen. Snel geschreven en maar drie liedjes. >> Liedjes die ik overigens nog steeds erg mooi vind! << Maar… er zijn meer prachtige Nederlandstalige liedjes. En ik heb er nu vijf op een rijtje gezet. Welke dat zijn?

Wat doet muziek met jou?

Misschien wel één van de meest krachtige middelen om emoties mee op te roepen; muziek. Wat voel jij bij een liedje? Blijheid, verdriet, maakt het je rustig of krijg je juist zin om te dansen? Dat muziek een goede invloed kan hebben op je gedrag en op je denken hebben vele onderzoeken al bewezen…

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

~ Friedrich Nietzsche ~

Is muziek voor jou een afleiding? Zorgt muziek er voor dat jij je beter kan concentreren, beter kan voelen? Kan jij ook zo genieten van muziek?

Zelf heb ik bijna altijd muziek aan staan; thuis, tijdens het autorijden (afgewisseld met podcasts of luisterboeken) en zelfs tijdens het werken. Soms luister ik bewust, soms niet. Vroeger kon ik urenlang op de grond liggen van mijn appartementje, luisterend naar de nieuwe cd (ja, uit dat tijdperk stam ik) die ik dan net bij de Free Record Shop had gekocht. Heerlijk! Met een beetje geluk zat er nog een boekje met alle songteksten in ook… kon ik meteen meezingen, haha.

Tegenwoordig luister ik via >> Spotify << , Youtube of the good old radio. Een lijst met favoriete nummers aangemaakt en luisteren maar….

Karaoke microfoon
Karaoke microfoon
19,95
Bluetooth Speaker Rubik’s Cube
Bluetooth Speaker Rubik’s Cube
39,99
Sony  Noise Cancelling koptelefoon
Sony Noise Cancelling koptelefoon
259
Hoe muziek werkt
Hoe muziek werkt
25,99
Crosley Sterling platenspeler
Crosley Sterling platenspeler
199
Karaoke microfoon
Karaoke microfoon
19,95
Bluetooth Speaker Rubik’s Cube
Bluetooth Speaker Rubik’s Cube
39,99
Sony  Noise Cancelling koptelefoon
Sony Noise Cancelling koptelefoon
259
Hoe muziek werkt
Hoe muziek werkt
25,99
Crosley Sterling platenspeler
Crosley Sterling platenspeler
199
Karaoke microfoon
Karaoke microfoon
19,95
Bluetooth Speaker Rubik’s Cube
Bluetooth Speaker Rubik’s Cube
39,99
Sony  Noise Cancelling koptelefoon
Sony Noise Cancelling koptelefoon
259
Hoe muziek werkt
Hoe muziek werkt
25,99
Crosley Sterling platenspeler
Crosley Sterling platenspeler
199

Vijf prachtige Nederlandstalige liedjes

Mijn favoriete nummers zijn niet per se Nederlandstalig hoor, maar af en toe is het zo heerlijk om mee te gaan in je eigen taal. Hard meezingen, neuriën of gewoon stil zijn en luisteren. Heerlijk! En in je moerstaal kan dat natuurlijk het best.

Had dus al eens >> drie liedjes << op een rij gezet, maar er zijn er natuurlijk meer…. en hele prachtige ook. Misschien zijn onderstaande liedjes niet jouw smaak, laat dan in een reactie hieronder weten welk liedje hier nog bij zou moeten. Hier komen ze;

#1 Oud geboren – Veldhuis & Kemper

Was de eerste keer dat ik dit liedje hoorde – tijdens een voorstelling van deze twee heren – al onder de indruk. Mooi en ingetogen gezongen. En nu.. hoe vaker ik ‘m hoor, hoe mooier het liedje wordt.

Waarom word je niet oud geboren?
Zodat het leukste nog komen gaat
Alles ging dan achterstevoren
En was te vroeg te laat


#2 Liefs uit Londen – Bløf

Ik hou niet van Bløf, helemaal niet zelfs. Ben ooit eens naar een concert van hen geweest in het prachtige Carré in Amsterdam en vond het vreselijk saai. #sorrynotsorry

Maar, “Liefs uit Londen” vind ik dan wel weer een heel mooi liedje. Dus. Dat!

Van de wereld weet ik niets
Niets dan wat ik hoor en zie
Niets dan wat ik voel
Ik leef van dag tot dag
Zonder vrees en zonder doel


#3 Ze huilt maar ze lacht – Maan

Maan.. ken niet veel van haar muziek. Wat ik weet is dat ze ooit mee heeft gedaan aan The Voice en dat ze een mooie stem heeft. En dat ik het nummer ‘Ze huilt maar ze lacht’ mooi vind. Dus mag ze in dit rijtje.

Wat als ze morgen besluit niet te schuilen
Haar betere ik voor haar ware gezicht te ruilen
Zullen de vrienden die zij wil vertrouwen nog steeds van haar houden
Als ze huilt Als ze huilt en niet lacht.


#4 Het regent zonnestralen – Acda & De Munnik

Gewoon een heel fijn nummer om heel hard op mee te zingen. Een liedje over Herman. Op een terras in Frankrijk. Een mooi verhaal. En prettig gezongen!

Oh, oh, oh, even rustig ademhalen
Oh, oh, oh, lijkt of het regent als altijd
Maar het regent en het regent zonnestralen


#5 Laat me – Alderliefste, Ramses Shaffy & Liesbeth List

De laatste in dit rijtje, maar voor mij misschien wel de mooiste; Laat me van Ramses Shaffy. Deze versie met Alderliefste en Liesbeth List vind ik echt ongelooflijk mooi! Wellicht omdat het deels in het Frans is, haha…

Ik zal m’n vrienden niet vergeten
Want wie mij lief is blijf me lief
En waar ze wonen moest ik weten
Maar ik verloor hun laatste brief
Ik zal ze heus wel weer ontmoeten
Misschien vandaag of volgend jaar
Ik zal ze kussen en begroeten
Het komt vanzelf weer voor elkaar


Vijf prachtige Nederlandstalige liedjes dus

Muziek. Zo belangrijk voor de mens. Hierboven staan nog maar vijf – voor mij prachtige – liedjes, maar er is zoveel muziek. Voor een ieder is er toch wel een liedje dat belangrijk is?

Vertel eens; welk liedje is jouw favoriet? En hou je wel van Nederlandstalig?

Liefs van Thea

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

Vijf prachtige Nederlandstalige liedjes

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: