Villa Augustus
Doen

Dordrecht…wat was je leuk!

Een nachtje slapen in Villa Augustus

Ik had gelezen over dit hotel en bedacht dat ik hier wel een nachtje wilde gaan slapen. Dus…een gezellige buuf aan haar mouw getrokken en op naar Dordrecht (daar staat dit leuke hotel).

Villa Augustus is niet alleen maar een hotel in de watertoren aan het Wantij. Er is ook een restaurant (in het pompgebouw), een markt en er zijn zalen die je kan huren voor bijvoorbeeld een leuk feestje. En de tuinen! Er is niet alleen een enorme moestuin, maar ook een Italiaanse tuin, een boomgaard en een siertuin.

De buuf en ik mochten in kamer 24. En wat een leuke kamer is dit. Alles vrolijk, leuke spulletjes, een enorme kast en een heerlijk groot bed. En al die leuke spulletjes zijn ook te koop…heel gevaarlijk!

We hebben van de lunch – en het ontbijt de volgende ochtend – genoten in het restaurant van Villa Augustus. Echt een fijne plek om te zitten. Groot, ruim, vrolijke kleuren en ook weer al die leuke spulletjes die te koop zijn in/op de markt. En ohja…het eten (biologisch) was ook nog eens heerlijk. Ook die borrelhap die we zondag aan het eind van de middag nog geprobeerd hebben.

Ik wil graag nog eens terug, maar dan in de zomer. Het lijkt me heerlijk om daar op één van die leuke plekjes in de enorme moestuin te zitten. Leuke mensen om me heen, fijn plekje in de zon, heerlijk eten…. ik verheug me nu al!

Dan….hebben uiteraard ook nog iets van Dordrecht gezien;

(.) De Voorstraat – toevallig ook de langste winkelstraat van Nederland
(.) Heel veel leuke, kleine antiek/2de hands winkeltjes
(.) Bluebirds in the Backyard en Juffrouw Pollewop; zomaar twee hele leuke winkels in die Voorstraat
(.) De havens – Dordrecht heeft geen grachten, maar havens
(.) Bibelot (poppodium) – wij hebben hier Will & The People gezien. Kleine, knusse zaal en een hele coole band!

Dordrecht was leuk! Een stad die niet hoog op mijn ‘zeker nog zien steden’ lijstje stond, maar die zeker wel de moeite waard is om eens te bezoeken….al is het alleen al om te kunnen slapen in dat geweldige hotel.

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: