Water drinken is niet saai
Persoonlijk

Waarom ik meer water wil gaan drinken

Nog maar eens; op mijn 101-dingen lijst staat 2x 10 kilo afvallen. Niet leuk, maar inmiddels wel soort van nodig…
Dus ben ik begonnen met sporten en dit hou ik inmiddels al bijna een maand – 2x per week – vol.
Jaja, schouderklopjes zijn welkom! (Al ben ik nog niet zo stoer als Linda de Mol die gewoon voor heel Nederland – LINDA.lijnt – op de weegschaal gaat!)

Maar alleen met sporten kom ik er uiteraard niet. Er zal iets aan mijn voedingspatroon gedaan moeten worden én… ik moet meer water gaan drinken. Veel meer!

Gelukkig ben ik niet van de frisdranken, sappen of alcoholische dranken. Wil niet zeggen dat ik het nooit drink; een wijntje of biertje op zijn tijd is lekker. Een colaatje als het erg warm is kan ik ook waarderen, maar het valt echt reuze mee met de hoeveelheden. Thee en water zijn toch meer favoriet. Ik vergeet alleen te drinken, vergeet gewoon dat er een kop thee of een fles water voor mijn neus staat. En nu wil ik dus  – vooral – meer water gaan drinken, want:

(.)  door voldoende water te drinken voel je je al snel voller en ga je minder eten/snoepen/snaaien
(.)  water is gewoon een betere keuze; want geen calorieën, suikers, etc
(.)  water zorgt ervoor dat de processen in je lichaam goed verlopen (dus ook je vetverbranding)

Let wel; ik ben niet in de illusie dat alleen voldoende water drinken mij gaat helpen met kilo’s verliezen hoor. Genoeg water drinken, maar niet je eetpatroon veranderen zet uiteraard geen zoden aan de dijk.

Nu is water alleen een beetje saai! Toch?

Sinds een tijdje heb ik een waterfles met (let op, mooi woord) een ‘infuser’. Eerder een ietwat duurdere, maar deze ging al redelijk snel kapot. En nu ééntje van ‘gewoon’ de Hema. Superding!

Ik neem ‘m enthousiast mee naar mijn werk, maar qua ‘vulling’ kwam ik nog niet veel verder dan komkommer, munt en limoen. Superlekker hoor, maar ook dit wordt saai als je het elke dag doet. Dus ben ik eens gaan Pinteresten en Instagrammen en ik kwam de fijnste ‘recepten’ tegen. Om er een paar op te  noemen:

(.) aardbei, basilicum, komkommer
(.) sinaasappel, blauwe bessen
(.) watermeloen, kiwi en aardbeien
(.) veel meer

Eigenlijk ook niet ingewikkeld, kijk zelf wat je lekker lijkt en gooi het in je fles 🙂


Ook leuk gevonden; doe wat fruit (of eetbare bloemetjes) in een ijsblokjesvorm en vries dat – met water uiteraard – in. Water drinken wordt echt veel leuker zo!

Word ik er echt slanker van? We zullen het zien! Dat water goed is voor het lichaam is in ieder geval wel duidelijk.

LINDA.lijnt

Vanaf 20 maart deelt LINDA.lijnt zes weken lang haar ervaringen, tips en favoriete gerechten via een vlog op LINDA.tv,
de LINDA.lijnt nieuwsbrief, LINDA.lijnt Facebookpagina en diverse content op LINDA.nieuws. Als je haar pagina liked zie je straks fijne recepten voorbij komen!

Misschien heb je het al voorbij zien komen? En doe jij al mee met haar?

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

21 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: