...
Persoonlijk

Waarom ik meer water wil gaan drinken

Water drinken is niet saai

Nog maar eens; op mijn 101-dingen lijst staat 2x 10 kilo afvallen. Niet leuk, maar inmiddels wel soort van nodig…
Dus ben ik begonnen met sporten en dit hou ik inmiddels al bijna een maand – 2x per week – vol.
Jaja, schouderklopjes zijn welkom! (Al ben ik nog niet zo stoer als Linda de Mol die gewoon voor heel Nederland – LINDA.lijnt – op de weegschaal gaat!)

Maar alleen met sporten kom ik er uiteraard niet. Er zal iets aan mijn voedingspatroon gedaan moeten worden én… ik moet meer water gaan drinken. Veel meer!

Gelukkig ben ik niet van de frisdranken, sappen of alcoholische dranken. Wil niet zeggen dat ik het nooit drink; een wijntje of biertje op zijn tijd is lekker. Een colaatje als het erg warm is kan ik ook waarderen, maar het valt echt reuze mee met de hoeveelheden. Thee en water zijn toch meer favoriet. Ik vergeet alleen te drinken, vergeet gewoon dat er een kop thee of een fles water voor mijn neus staat. En nu wil ik dus  – vooral – meer water gaan drinken, want:

(.)  door voldoende water te drinken voel je je al snel voller en ga je minder eten/snoepen/snaaien
(.)  water is gewoon een betere keuze; want geen calorieën, suikers, etc
(.)  water zorgt ervoor dat de processen in je lichaam goed verlopen (dus ook je vetverbranding)

Let wel; ik ben niet in de illusie dat alleen voldoende water drinken mij gaat helpen met kilo’s verliezen hoor. Genoeg water drinken, maar niet je eetpatroon veranderen zet uiteraard geen zoden aan de dijk.

Nu is water alleen een beetje saai! Toch?

Sinds een tijdje heb ik een waterfles met (let op, mooi woord) een ‘infuser’. Eerder een ietwat duurdere, maar deze ging al redelijk snel kapot. En nu ééntje van ‘gewoon’ de Hema. Superding!

Ik neem ‘m enthousiast mee naar mijn werk, maar qua ‘vulling’ kwam ik nog niet veel verder dan komkommer, munt en limoen. Superlekker hoor, maar ook dit wordt saai als je het elke dag doet. Dus ben ik eens gaan Pinteresten en Instagrammen en ik kwam de fijnste ‘recepten’ tegen. Om er een paar op te  noemen:

(.) aardbei, basilicum, komkommer
(.) sinaasappel, blauwe bessen
(.) watermeloen, kiwi en aardbeien
(.) veel meer

Eigenlijk ook niet ingewikkeld, kijk zelf wat je lekker lijkt en gooi het in je fles 🙂


Ook leuk gevonden; doe wat fruit (of eetbare bloemetjes) in een ijsblokjesvorm en vries dat – met water uiteraard – in. Water drinken wordt echt veel leuker zo!

Word ik er echt slanker van? We zullen het zien! Dat water goed is voor het lichaam is in ieder geval wel duidelijk.

LINDA.lijnt

Vanaf 20 maart deelt LINDA.lijnt zes weken lang haar ervaringen, tips en favoriete gerechten via een vlog op LINDA.tv,
de LINDA.lijnt nieuwsbrief, LINDA.lijnt Facebookpagina en diverse content op LINDA.nieuws. Als je haar pagina liked zie je straks fijne recepten voorbij komen!

Misschien heb je het al voorbij zien komen? En doe jij al mee met haar?

Misschien ook iets voor jou

21 Berichten

 • Antwoord
  MamaIssues
  26 maart 2017 at 08:52

  Water drinken, heel gezond ik weet het maar op de een of andere manier vergeet ik het altijd! En soms dan doe ik het een dag wel maar dan moet ik zo vaak plassen dat ik dat dan weer irritant vind!
  Toch maar weer eens proberen 🙂

  • Antwoord
   Thea
   26 maart 2017 at 19:37

   Dat vaker plassen is vooral ’s nachts irritant. Of…als je lang in een file staat 🙂

 • Antwoord
  Cindel
  26 maart 2017 at 09:28

  Dit probleem is heel herkenbaar! Zelf heb ik eigenlijk bijna nooit dorst, waardoor ik gewoon veel te weinig drink. Ik heb wel eens zo een app geprobeerd om het bij te houden, dat was ook wel grappig . Misschien is dat nog een idee?

  • Antwoord
   Thea
   26 maart 2017 at 19:38

   Kan wellicht zo’n app eens proberen…als ik die niet vergeet 😉

 • Antwoord
  Patricia de Ryck
  26 maart 2017 at 10:53

  Hier ook een herkenbaar probleem. Net als Cindel gewoon geen dorst. Moet zeggen dat het in de zomer (of als het gewoon wat warmer is) wel makkelijker gaat. Citroen is mijn favoriet, maar ook een beetje sinaasappel en passievrucht is heerlijk.

  • Antwoord
   Thea
   26 maart 2017 at 19:39

   Sinaasappel en passievrucht samen? Of apart? En ja, warm weer helpt wel…

 • Antwoord
  Carrière-impuls
  26 maart 2017 at 15:24

  Leuke tips! Ik ga ook maar een waterfles met infuser kopen.

  • Antwoord
   Thea
   26 maart 2017 at 19:40

   Doen! Ziet er ook gewoon vrolijk uit 🙂

 • Antwoord
  Susan | susanblogt.nl
  27 maart 2017 at 09:48

  Zelf drink ik eigenlijk alleen maar thee. Maar wat jij ook zegt: ik vergeet vaak om te drinken. Behalve op werk, hahaha. Dan sta ik ieder half uur weer bij de theemachine. Ik zal er in mijn vrije dagen weer een beter op letten.
  Liefs, Susan

  • Antwoord
   Thea
   27 maart 2017 at 19:40

   Op mijn werkdagen gaat het ook beter dan op mijn vrije dagen hoor…. 😉

 • Antwoord
  Tine
  27 maart 2017 at 10:43

  Ik drink zelf al mijn hele leven lang enkel water en nooit frisdranken (zelfs als kind niet) dus vind het echt fantastisch dat je meer water gaat drinken! Ik geef je ook volkomen gelijk dat gewoon water saai is en er fruit in doen kan het echt fantastisch maken! Een van mijn eigen receptjes op mijn blog is een combinatie van komkommer, limoen én citroen en wat munt, echt heerlijk!

  • Antwoord
   Thea
   27 maart 2017 at 19:49

   Limoen en citroen doe ik nooit samen bij de komkommer en munt…maar eens proberen!

 • Antwoord
  Linda | travellersoftheworld
  27 maart 2017 at 11:44

  Ik zou ook meer water moeten drinken, gewoon omdat ik altijd veel te kort drink. Ik vergeet het gewoon steeds, niet handig

  • Antwoord
   Thea
   28 maart 2017 at 09:32

   Ahja, dat vergeten… al staat de fles voor mijn neus! 🙂

 • Antwoord
  Linda
  27 maart 2017 at 12:26

  Held! Ik vind water dus echt niet lekker. Beetje vies zelfs. Dus ik drink het amper, maar het zou wel meer moeten. En ik ben wél van de frisdranken. Ik heb er dus nog nooit aan gedacht om gewoon fruit in het water te gooien. Morgen koop ik een kan. Wat zeg ik? Vandaag nog 😀

  • Antwoord
   Thea
   28 maart 2017 at 09:20

   En? En? Ben je aan het water nu? 🙂

 • Antwoord
  Tania
  27 maart 2017 at 14:10

  Op het werk heb ik geen probleem om veel water te drinken maar thuis lijkt het mij niet zo echt te lukken. In de zomer wanneer het echt warm is doe ik ook vaak citroen of limoen bij mijn water. Smaakt zoveel lekkerder

  • Antwoord
   Thea
   28 maart 2017 at 09:17

   Ja, citroen en limoen doe ik – in combinatie met komkommer en munt – ook heel vaak. Maar het wordt tijd voor iets meer exotischer 🙂

 • Antwoord
  Mariska
  2 april 2017 at 11:00

  Ik vergeet ook altijd (water) te drinken! Zelfs op het werk.. collega’s zetten dan vanzelf een glas water voor mijn neus zo van, drink op 😉 dan nog ben ik in staat het te vergeten. Ik vrees dat als ik zo’n fles haal ik ook alsnog gewoon vergeet hem bij te vullen of te drinken…

  • Antwoord
   Thea
   2 april 2017 at 11:58

   Lieve collega’s heb je dan wel! Misschien willen ze je fles dan we opnieuw vullen ook… 🙂

   • Antwoord
    Mariska
    3 april 2017 at 20:58

    Haha ja dat gebeurt ook wel eens hoor! Ze weten dat ik anders toch niet ga drinken…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: