Weer studeren
Persoonlijk,  Uitgelicht

Weer studeren; hoe spannend is dat?

Weer studeren. Gewoon omdat je nooit te oud bent om te leren, toch? Ik ga – naast de leuke baan die ik heb – het weer doen. Twee jaar lang duik ik weer in de boeken, volg ik lessen en word ik nog wijzer dan dan ik al was… Wat ik ga doen? Lees verder!

Het kriebelde al even en door Reiki II te doen dacht ik dat het voor even voldoende was. Had ik het mis. Na Reiki II wilde ik door, me verder ontwikkelen en verdiepen in alles wat er nog ligt. Dus…. heb ik me aangemeld voor de 2-jarige opleiding Holistisch Therapeut! Bij Zoma-opleidingen. En ik vind het toch spannend!

Holisme is gestoeld op het principe dat alles met elkaar in verbinding staat, door uit te gaan van vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (vanuit energetisch oogpunt, chakraleer e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

Weer studeren dus…

Ik ga me de komende twee jaar verdiepen in nog meer Reiki, chakra’s, aura, organenleer, psychomatiek, edelstenen, klankschalen, het ontwikkelen van intuïtieve vermogens, systemisch werken, opstellingen, rouwverwerking, karakterstructuren, gesprekstechnieken, coaching en zóveel meer nog!

Hoe ik dat ga doen? Vooral veel en goed plannen in mijn vrije uurtjes. Alles om werken, zwemlessen, musical lessen, oudergesprekken, wandeltochten en meer heen, haha. Maandelijks is er één lesdag, daaromheen zelfstudie en veel oefenen. (Wil je proefkonijn zijn, laat het dan vooral weten). Zag al een enorme boekenlijst voorbij komen, dus denk dat ik vele uurtjes aan het lezen ben. Wordt het makkelijk? We gaan het zien. Krijg ik er energie van? Ja, nu al…. en de komende twee jaar zeker nog veel meer. Althans, dat is de bedoeling, ha.

Reiki-certificaat-1
En na deze gaan we door voor Reiki Master… ook in deze opleiding.

Goed plannen is ‘a must’

Plannen gaat me steeds beter af, gelukkig. Maar zal de komende tijd dus iets strakker moeten. Nu heb ik me aangemeld voor het Membership ‘Gáán’ van Structuurjunkie waar vele tips en instructies mij nóg beter leren plannen, dus dat komt vast goed. Me aan de planningen houden zal de grootste uitdaging zijn…

En wat nu met Thearie?

Tja, wellicht wordt het hier iets stiller, wellicht ook niet. Ik blog sowieso niet met vaste regelmaat (ja, ik schend vele bloggerregels, haha), maar eigenlijk meer wanneer ik er zin in heb. Dat gaat dus vanaf nu wanneer ik er zin én tijd voor heb worden. Grote kans overigens dat ik zoveel interessante dingen ga tegenkomen tijdens deze studie, dat ik die graag met jullie wil delen in een blog…Ik houd jullie op de hoogte!

Heb jij naast werk en gezin wel eens een studie gedaan? Welke en hoe ging dat voor jou?

Liefs van Thea

Wil je dit artikel bewaren? Dan kun je onderstaande afbeelding pinnen op Pinterest:

Thea | mama van twee | lief van één | content | blog | social & online | 101-things to do | blije dingen | Holistisch therapeut i.o. | Reiki Master

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: